Τα παιδιά μπαίνουν στον στίβο...
Αυξημένη φέτος η συμμετοχή στον κλασικό αθλητισμό του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας. Της Βασιλική Ταντάουι
Kάθε απόγευμα, λίγο πριν από τις πέντε, το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας γεμίζει φωνές, σφυρίχτρες, ανάσες και γέλια με πολύ ιδρώτα, χρονόμετρα και χτυπήματα από μπάλες. Αιτία, οι αυξημένες συμμετοχές των παιδιών –και όχι μόνο–, που φέτος χτύπησαν... κόκκινο. Φαίνεται ότι η κρίση θέλει άσκηση...
Συνολικά πάνω από 250 παιδιά αθλούνται καθημερινά, και τα περισσότερα από αυτά είναι γυναίκες, καθώς το βόλεϊ ξεκίνησε δυναμικά. «Θα είχε τουλάχιστον εκατό αθλήτριες, αλλά… δεν τις χωράει το γήπεδο, και έτσι βολεύτηκαν μόνο οι 60 καλύτερες» μας πληροφόρησε ο κ. Στάθης Νικολούζος. Στον στίβο, που θεωρείται ατομικό άθλημα –και όχι ομαδικό– τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά καλά, αφού φέτος γράφτηκαν 50 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, ενώ στο αγωνιστικό τμήμα παρατηρήθηκε αύξηση περίπου 30%.
Θα είχε τουλάχιστον εκατό αθλήτριες, αλλά… δεν τις χωράει το γήπεδο, και έτσι βολεύτηκαν μόνο οι 60 καλύτερες
Τα καλά νέα είναι ότι το ηλικιακό φάσμα δεν σταματάει εδώ, γιατί γυμνάζονται μέχρι και οι γονείς. Ο κ. Βασίλης Ζαμπέλης δήλωσε ότι «ο κλασικός αθλητισμός στην Αίγινα φέτος δείχνει ότι έχει ρίζες», ενώ μας πληροφόρησε και για την ίδρυση του συλλόγου «Δρομείς Υγείας Αίγινας», ενός συλλόγου που απευθύνεται σε όλους. Η δράση του θα είναι συγκεκριμένη και εμπλουτισμένη με εκδρομές, πεζοπορίες, αναβάσεις, συμμετοχή σε αγώνες κ.ά. –για εγγραφές, κάθε απόγευμα στο γήπεδο μετά τις 5 μ.μ.–, ενώ δυναμικά θα πάρει μέρος η Αίγινα στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας στις 13/11, αφού θα υπάρχουν συμμετοχές από όλα τα τμήματα του στίβου.
Στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ υπάρχει αύξηση συμμετοχών περίπου 40%. Οι ομάδες του ΑΙΑΚΟΥ και της ΑΙΓΙΝΑΣ ενώθηκαν σε μία, και ο προπονητής τους κ. Ανδρέας Θεοχαρίδης είναι αρκετά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των παιδιών, ενώ ο κ. Φίλιππος Τζίτζης στο μπάσκετ δηλώνει ότι τα πράγματα είναι αρκετά ικανοποιητικά, αλλά, αν υπήρχε κλειστό γυμναστήριο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το ιντερνέτ, προτιμώντας την άμεση επαφή. Όσο για το ίδιο το γήπεδο, χωρίς αμφιβολία, έχει πλέον ζωή. Περάστε ένα απόγευμα λίγο μετά τις πέντε να δείτε… και να γυμναστείτε επίσης.