ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Όταν το FLAMENCO ανταμώνει με την Κρητική Λίρα στο Ίδρυμα Καψάλη

Ένα μουσικό γεγονός μοναδικής έμπνευσης, όπου οι νότες της ανδαλουσιανής κιθάρας  παρέα με την  κρητική λίρα, ξεχύθηκαν στον ουρανό να συναντήσουν την ψυχή του μεγάλου κιθαρίστα Γιώργου Παπαδόπουλου, απολαύσαμε όσοι βρεθήκαμε χθες το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη.

Μουσικοί από πολλές χώρες του κόσμου, φίλοι του Γιώργου Παπαδόπουλου, ένωσαν τις κιθάρες, τις λίρες, τα βιολιά, τα σαξόφωνα και τις φωνές τους για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου μουσικού της Αίγινας, ο οποίος άφησε τα εγκόσμια πριν από πέντε χρόνια στο νησί  που αγάπησε και έζησε μια μεγάλη περίοδο της ζωής του.

Ισπανοί, Έλληνες, Βραζιλιάνοι, Ολλανδοί, Αρμένιοι, ένα μωσαϊκό εθνικοτήτων με κοινό σημείο τη μουσική και την αγάπη για τον δικό μας κιθαρίστα που γύρισε τον κόσμο προβάλλοντας τον τόπο του (άλλωστε οι περισσότεροι καλλιτέχνες που ήρθαν στην Αίγινα γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ελάχιστα έως πολύ καλά), μάγεψαν το κοινό, καλλιεργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη δεύτερη συναυλία, τη σημερινή.

ΤΟ ANDAMA, το  1o  FESTIVAL GRECO FLAMENCO, που διοργανώνεται στην Αίγινα 6,7,8 και 9 Οκτωβρίου 2022 και είναι  αφιερωμένο στον Έλληνα κιθαρίστα με την Ανδαλουσιανή ψυχή Γιώργο Παπαδόπουλο,  μετά τη χθεσινή μυσταγωγία, μας επιφυλάσσει για απόψε μια βραδιά με μουσική Φλαμένκο και πολύ χορό!

Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Καψάλη διάσημοι φλαμενκίστες θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα κεφιού που όλοι έχουμε ανάγκη. Θα προηγηθεί μάλιστα διάλεξη με θέμα τη ζωή του Γιώργου Παπαδόπουλου, όπως τον έζησαν οι φίλες και οι φίλοι του.

Σημειώνεται ότι χθες, πριν από τη συναυλία, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα τα είδη Φλαμένκο,  από τον Santiago Moreno, ενώ η χορεύτρια Irene Olivares έδειξε στο κοινό την τεχνική του εντυπωσιακού αυτού χορού.

Στη χθεσινή συναυλία με τίτλο «Φιλία» έπαιξαν οι καλλιτέχνες: Αχιλλέας Περσίδης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Paul Stocker, Δημήτρης Κουκουλιτάκης, Rogerio Bicudo, Σταύρος Μιχαηλίδης, Ιρίνα Δημάκη & καλεσμένοι.

Σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

18:00:   Διάλεξη με θέμα η «Η ζωή του Γιώργου Παπαδόπουλου»

20:00: Συναυλία Φλαμένκο με τους : Santiago Moreno, Irene Olivares, Paul Stocker, Mariela Carretero, Δημήτρη Κουκουλιτάκη, Jose Gonzalez, Helena Garcia, Αλέξανδρο Καραβέλη & καλεσμένους.

Τιμή εισιτηρίου για τις 2 συναυλίες 30 ευρώ

Τιμή εισιτηρίου για μία συναυλία 18 ευρώ

Φωτογραφίες: Ανέστης Κορνέζος & Ειρήνη Κουνάδη

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Συλλυπητήριο μήνυμα για την αδόκητη απώλεια του Κώστα ΜαρμαρινούΑίγινα

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, η Διοίκηση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, το προσωπικό του Δήμου Αίγινας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στη...

Αίγινα: Βανδάλισαν το άγαλμα  του Ι. Καποδίστρια στον κήπο  της Παναγίτσας.Αίγινα

Εμβρόντητοι έμειναν οι περαστικοί όταν αντίκρισαν στον κήπο  δίπλα στην εκκλησία  της Παναγίτσας, το άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη βανδαλισμένο. Ανάκατες λέξεις από τις οποίες ξεχωρί...

Αίγινα: Νέα εξαγορά και νέα καταστήματα από την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην Κρήτη.Αίγινα

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην ΚΡΗΤΗ και θα αριθμεί πλέον συνολικά 25 καταστήματα. Στα 8 υπάρχοντα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ έρχονται να προστεθούν με την εξ...