ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παναγιώτης Κουκούλης: Ο υποθαλάσσιος είναι “αγωγός ζωής για την “Αίγινα”, βρίσκεται σε “καλά χέρια”

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού του νερού είναι “αγωγός ζωής για την Αίγινα”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το πρωί στη Σουβάλα, λίγο μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Λεοντίου όπου και ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον εργοταξιάρχη κ Αλέξανδρο Πετρόπουλο για την πορεία κατασκευής του αγωγού.

Ο κ Κουκούλης πρόσθεσε ακόμη ότι η πορεία κατασκευής του αγωγού “βρίσκεται σε καλά χέρια”, καθώς  “η τεχνική εταιρεία του κυρίου Κωνσταντινίδη είναι από τις πλέον αξιόλογες στον χώρο”, ωστόσο προέβη σε μια σειρά σχολίων και ερωτημάτων που τίθενται, κυρίως, προς τον δήμο και την περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας πάντως “ανοησίες” τα περί δήθεν μεθοδεύσεων υπονόμευσης της πορείας του έργου, απαντώντας έτσι σε πρόσφατο δελτίου τύπου τη; παράταξης Μούρτζη. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του κ Κουκούλη έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στελεχών του συνδυασμού Αίγινα Μπορείς στο εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού

Στις 27 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης και στελέχη του συνδυασμού “Αίγινα Μπορείς” επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού στο Λεόντι. Ο κ. Κουκούλης είχε επισκεφτεί  στις 19 Μαρτίου τα γραφεία της κατασκευάστριας εταιρείας στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη και προγραμματίσθηκε και η επίσκεψη στο εργοτάξιο του Λεοντίου.

Στο εργοτάξιο έγινε λεπτομερής και διαφωτιστική ενημέρωση από τον υπεύθυνο του εργοταξίου κ. Αλέξανδρο Πετρόπουλο.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Κουκούλης έκανε σχετικές ανακοινώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Στις ανακοινώσεις αυτές ο υποψήφιος Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας, προέβη σε σχόλια και παρατηρήσεις, τα κυριότερα σημεία των οποίων είναι τα εξής:

Ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό, ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας. Είναι αγωγός ζωής για την Αίγινα. Ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Με πολύ ενδιαφέρον και σοβαρότητα. Και όλοι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με αυξημένη σοβαρότητα.
Για να γίνει αυτό το μεγάλο έργο χρειάστηκαν πολύχρονες προσπάθειες και ενέργειες. Απαιτήθηκε χρονικό διάστημα που καλύπτει τις θητείες πολλών δημάρχων. Έτσι, το να ισχυριστεί οποιοσδήποτε, ότι ο υποθαλάσσιος είναι δικό του έργο, θα είναι τουλάχιστον άτοπο.
Στη θητεία μας την περίοδο 2007 έως 2010 πήραμε δύο σημαντικές αποφάσεις: ότι θα γίνει υποθαλάσσιος αγωγός και όχι αφαλάτωση και ότι το έργο θα γίνει ως δημόσιο έργο και όχι με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Καθορίσαμε με σαφήνεια την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, καθορίσαμε τους σταθμούς αυτής της πορείας και δρομολογήσαμε τη διαδικασία. Με πρώτους σταθμούς την προκαταρκτική μελέτη που ολοκληρώσαμε και την προμελέτη που αναθέσαμε.
Η προδιαγεγραμμένη αυτή πορεία ακολουθήθηκε με συνέπεια και από τις επόμενες δημοτικές αρχές.
Η κατασκευή του έργου βρίσκεται σε καλά χέρια. Η τεχνική εταιρεία του κυρίου Κωνσταντινίδη είναι από τις πλέον αξιόλογες στον χώρο.
Η κατασκευή του έργου προχωρά κανονικά. Οι ανοησίες που κυκλοφόρησαν, και μάλιστα με Δελτίο Τύπου, ότι δήθεν κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν το έργο, εκτός από ασύστολα ψεύδη, είναι αυτό ακριβώς: ανοησίες. Φανερώνουν έλλειψη σοβαρότητας. Το έργο αυτό, ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να το σταματήσει κανένας.
Ο Τεχνικός Σύμβουλος δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη. Η παρουσία του σε όλες τις φάσεις του έργου είναι 100% απαραίτητη εγγύηση αξιοπιστίας και αρτιότητας του έργου. Η απουσία του είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό προς τον Δήμο και την Περιφέρεια και παραμένει αναπάντητο μέχρι τώρα.
Θέματα και ερωτήματα σημαντικά για τη την λειτουργία, την ασφάλεια, την εξασφάλιση των ποσοτήτων νερού, την εναλλακτική τροφοδοσία, χρειάζονται απαντήσεις και αντιμετώπιση το ταχύτερο δυνατόν.
Το ενδεχόμενο της παραχώρησης του Δικτύου και της Υπηρεσίας Ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη δημοτική αρχή και το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Χρειάζεται σοβαρότητα και πολύ προσοχή.
Το πλήρες κείμενο των ανακοινώσεων του κ. Π. Κουκούλη βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας https://www.takiskoukoulis.gr/

Αίγινα Μπορείς

Παναγιώτης Κουκούλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης στην Αγία ΜαρίναΑίγινα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στην Αγία Μαρίνα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης και τα στελέχη του συνδυασμού «Αίγινα Μπορείς», σας προ...

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας ''ο Καποδίστριας'' συμμετέχει στο Photo SundayΑίγινα

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας ''ο Καποδίστριας'' συμμετέχει στο Photo Sunday μαζί με άλλες 9 πόλεις της Ελλάδας σε εναν διαγωνισμό φωτογραφίας που γίνετα...

"Πολιτισμός και Περιβάλλον εν πλώ"Αίγινα

«Πρόσκληση για Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/ LEADER 2014 – 2020 Νήσων Αττικής» Με την παρούσα επιστολή, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε...