ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο ξυλοδαρμός, το κολάρο και η τρομοκρατία της ...ομερτά!

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 απόγευμα. Πίνω καφέ και χαλαρώνω στη ΝΗΣΟ της παραλίας και ξαφνικά βλέπω στο απέναντι πεζοδρόμιο  τον συμπαθέστατο ασπρομάλλη με το κολάρο στο λαιμό να περπατάει αμέριμνος προς τα εκδοτήρια. Αλλά, που να πάει το μυαλό μου και πόσο να καλπάσει η φαντασία μου σε όλα αυτά τα φρικτά και σκοτεινά που διάβασα την επαύριον, δηλαδή σήμερα το πρωί στο aiakosrex του Γιώργου Θεοδωράκη.

Η αναμετάδοση του αποκαλυπτικού αυτού ρεπορτάζ  με τον τίτλο «ΤΟ ΚΟΛΑΡΟΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» στο το Saronic Magazine, είναι μόνο το αυτονόητο από πλευράς ενημέρωσης και δεοντολογίας. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι περιγράφεται (φυσικά χωρίς ονόματα, αν και …φωτογραφίζει)  μια σκοτεινή εικόνα «υπόκοσμου» στο νησί, την οποία αν δεν μπορούν για …χ…ψ… λόγους να διαχειριστούν οι τοπικές αρχές διατήρησης της τάξης και της ευνομίας στην Αίγινα, τότε μάλλον θα πρέπει να ζητηθεί αρμοδίως η αρωγή των ανώτατων κλιμακίων.

Πάντως, τέτοιες φρικτές καταγγελίες – εικόνες, δεν μπορεί ποτέ να θεωρούνται νοητές και ανεκτές εν έτει 2023 στην κοινωνία της Αίγινας και πρέπει να ξεκαθαρίζονται πάραυτα. Και εδώ είναι όλοι τους συνένοχοι για την σιωπή (ομερτά)!!!

Γιάννης Προβής

                                       ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ AIAKOSREX

                                        ΤΟ ΚΟΛΑΡΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                             

 Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, ο παπάς του Αγίου Νικολάου, αφιέρωσε την ομιλία του στην νουθεσία που πρέπει να έχουν τα παιδιά μπροστά στους πολλούς και απρόβλεπτους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα καθώς η κοινωνία έχει ξεφύγει.. Παρότρυνε δε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό για να έχουν " και Χριστό" στην ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, ο "εκλεκτός"  του κατεστημένου και υποστηριζόμενος από την Δημοτική αρχή, πολιτικό γραφείο, την τοπική οργάνωση του κόμματος και την ανοχή της κοινωνίας, επιτέθηκε στον εικονιζόμενο συμπολίτη και αφού τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος συνέχισε να τον κλωτσάει.(Οι λεπτομέρειες βρίσκονται στην σχηματιζόμενη δικογραφία). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, προ δύο ημερών  ο εικονιζόμενος επισκέφτηκε το γραφείο του πολιτικού προστάτη του εκλεκτού του κατεστημένου και παρέδωσε εγγράφως στοιχεία ώστε να σταματήσουν οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον του. Την απάντηση την πήρε υπό την μορφή ξυλοδαρμού από τον εκλεκτό του κατεστημένου. Προ καιρού είχε τηλεφωνικώς εκφράσει τα παράπονά του στον πολιτικό προστάτη του εκλεκτού με αποτέλεσμα την επομένη να βρεθεί στο αυτόφωρο και να παραπέμπεται την επομένη με χειροπέδες στον εισαγγελέα Πειραιά

Όπως εξήγησε στα έγγραφα που προσκόμισε, η αστυνομία δεν επεμβαίνει γιατί τα όργανα φοβούνται τα αντίποινα δηλαδή μετάθεση στην μακρινή Ρω. Τα δε όργανα του Λιμεναρχείου φοβούνται μετάθεση στο λιμεναρχείο της μετά τις πλημμύρες σχηματισθήσης  λίμνης στην πεδιάδα της Θεσσαλίας. Προφανώς ο "εκλεκτός", με τις πλάτες του πολιτικού του προστάτη, της δημοτικής αρχής (το κατάστημα της οποίας είναι δεύτερο σπίτι του) και της τοπικής οργάνωσης , απειλεί θεούς και δαίμονες στο νησί.

Με δεδομένο το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στο νησί, η λύση του κατηχητικού που προτείνει ο πατήρ Αμφιλόχιος φαντάζει ως  η μόνη λύση για τα παιδιά΄μήπως εκεί πάρουν σωστές αρχές  καθώς οι γονείς τους έχουν αποδεχτεί δουλοπρεπώς και αδιαμαρτύρητα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

Τραγικότεροι όλων οι 200 και πλέον υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι με την αδιαμαρτύρητη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, γίνονται συνεργοί και συνένοχοι στην προσπάθεια διαιώνισης του υπάρχοντος καθεστώς τρομοκρατίας.

Υπό αυτάς τας συνθήκας, αυτός ο τόπος δεν έχει παρόν αλλά ούτε και μέλλον

Διαβάστε επίσης

Άρτεμις Διδίλη: Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτά τα έργα παραλάβατε κ. Ζορμπά Αίγινα

Η Άρτεμις Διδίλη, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα” μας απέστειλε επιστολή ιδιαιτέρως κατατοπιστική για ...

Στο κέντρο της Αίγινας περιόδευσε η Σίλα Αλεξίου - Έτοιμο και το εκλογικό σταντ στην παραλία Αίγινα

Περιοδεία στο κέντρο της Αίγινας έκανε το πρωί του Σαββάτου η Σίλα Αλεξίου, συνοδευόμενη από πολυμελή ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγιν...

Εγκάρδια υποδοχή στη Σίλα Αλεξίου επιφύλαξαν κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας Αίγινα

Στην Αγία Μαρίνα περιόδευσε το απόγευμα της Παρασκευής η υποψήφια δήμαρχος Αίγινας Σίλα Αλεξίου. Συνοδευόμενη από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού “Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα”...