ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική Προστασία, Υγεία, υψηλές προτεραιότητες της υποψήφιας δημάρχου Σίλας Αλεξίου – Μήνυμα αισιοδοξίας από τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου   

 Τους βασικούς άξονες του προγράμματός της παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος, Σίλα Αλεξίου, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου την Τρίτη, όπου έγινε και η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού “Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα”. Ένα πρόγραμμα που υπηρετεί το όραμα για έναν σύγχρονο και δημοκρατικό Δήμο, ο οποίος θα θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τον δημότη και την επίλυση των προβλημάτων του, βάζοντας τέλος στις μικροπολιτικές προσεγγίσεις, την προχειρότητα και τις αδιαφανείς επιλογές του σήμερα.

Αφού έθεσε το ερώτημα «Τι Αίγινα θέλουμε, αλλά και τι Δήμο θέλουμε», η Σίλα Αλεξίου παρουσίασε το σχέδιό της για έναν σύγχρονο ψηφιοποιημένο Δήμο, που θα απλουστεύει όλες τις διαδικασίες, προσφέροντας στους δημότες γρήγορη και ουσιαστική εξυπηρέτηση.  Η δημιουργία “Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη”, που περιλαμβάνει το πρόγραμμά της, θα έχει επίσης αυτόν τον σκοπό, απαλλάσσοντας τους δημότες από την χρονοβόρα γραφειοκρατία. 

Η Σίλα Αλεξίου θέτει ως πρώτη προτεραιότητα και την θωράκιση του νησιού από τα συχνά πλέον έντονα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά της την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας. Άξονας πρώτης προτεραιότητας είναι και η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας στους δημότες και τους επισκέπτες της Αίγινας, με τη δημιουργία Δημοτικού Δικτύου Στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Βασικός πυλώνας του προγράμματος του συνδυασμού «Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα» είναι η πολύπλευρη, αλλά και ομογενοποιημένη, ανάπτυξη του νησιού.  Ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν περιθωριοποιεί επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως κάνει η μονομερής ανάπτυξη, και παραλλήλως ενώνει, μέσα από τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών τις Κοινότητες με την Πόλη της Αίγινας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε όμως και η αναφορά της υποψήφιας δημάρχου για ύπουλες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις μερίδας αντιπάλων, καθώς και για απόπειρες εκφοβισμού. Η Σίλα Αλεξίου στηλίτευσε, σε αιχμηρό και αποφασιστικό τόνο, αυτές τις μεθοδεύσεις και έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους τις απεργάζονται, τονίζοντας -καταχειροκροτούμενη από τους συγκεντρωμένους δημότες- ότι  «Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ δεν πωλείται».

Οι δέκα βασικοί άξονες

  1. Θέλουμε να χτίσουμε έναν Σύγχρονο, λειτουργικό και ανοιχτό δήμος για όλους τους πολίτες με την ίδρυση Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΚΕΔ) και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
  2. Θέλουμε να θωρακίσουμε το νησί μας από τους κινδύνους των ακραίων φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής, με την εκπόνηση Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα.
  3. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε υγεία για όλους: Υψηλή μας προτεραιότητα είναι η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες όλης της Αίγινας, με την Ίδρυση Δημοτικού Δικτύου Στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Έχουμε άλλωστε δύο αξιόλογους γιατρούς στον συνδυασμό μας, όπως και υποψήφιους από τον χώρο της Υγείας, που θα στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.
  4. Στρατηγικός μας στόχος είναι μια Πολύπλευρη Ανάπτυξη για όλη την Αίγινα, βασισμένη στον πρωτογενή τομέα (αγροτική παραγωγή -φιστικιά - ελιά - οπωροφόρα, αλιεία, κτηνοτροφία), την οικοδομική δραστηριότητα (παραθεριστική κατοικία), τον τουρισμό.
  5. Καθαριότητα παντού! Είναι η μεγάλη μας υπόσχεση και αυτή δεν σταματάει στο άδειασμα των κάδων, όσο τέλεια και αν αυτό γίνεται. Δρομολογούμε άμεσα την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων με βάση το πρόγραμμα «Πληρώνω Όσο Πετάω» και στόχο το μέγιστο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε άλλους δήμους με επιτυχία.
  6. Η Φροντίδα για τα ζώα, είναι θεμελιακό αξιακό στοιχείο της ταυτότητας της παράταξης . Με ένα Πρόγραμμα ολικής διαχείρισης, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ενώσεις και την ίδρυση Καταφύγιου Αδέσποτων Ζώων. (Ν 4830/21) Και εδώ έχουμε ειδικούς –κτηνίατρο και φιλόζωους- για την προώθηση και εφαρμογή του προγράμματος.
  7. Δεσμευόμαστε για την κατασκευή ενός Σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου και δρομολογούμε την πρωτοβουλία για ένα Στέκι Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας: Δυο νέους πολυχώρους για τη νεολαία μας, αλλά και μεγαλύτερους, με μουσικές, θεατρικές, εικαστικές, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες και βιβλιοπαρουσιάσεις,.

8.Ιδρύουμε φορέα πολιτισμού για την διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών μας μνημείων, της λαογραφίας και της παράδοσης της Αίγινας. 

  1. Δρομολογούμε άμεσα μελέτες για μικρές και μεγάλες Αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο του νησιού – ποδηλατόδρομους – ασφαλείς δρόμους - δημιουργία χώρων αναψυχής.
  2. Προχωράμε αποφασιστικά στην Διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων, όπερ σημαίνει: Περιφερειακή Οδός- Εμπορικός λιμένας στο Λεόντι- Ανάπλαση κεντρικού λιμένα και του ιστορικού κέντρου- Δημοτική συγκοινωνία- δημοτική αστυνομία- νέοι χώροι στάθμευσης.

                            Η πρώτη απόφαση: Αρμοδιότητες στις Κοινότητες

                                            και Δημοτική Συγκοινωνία

Με αυτούς τους δέκα βασικούς προγραμματικούς άξονες η Σίλα Αλεξίου έδωσε την απάντηση στο «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα». Απάντησε όμως και στο «μαζί για την Αίγινα», καθώς υποσχέθηκε ότι η πρώτη απόφαση που θα πάρει, αν κερδίσει τις εκλογές, θα είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις Κοινότητες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από την σημερινή Δημοτική Αρχή ως «διακοσμητικά στοιχεία». Και σε συνδυασμό με αυτήν και μια δεύτερη απόφαση, που θα είναι να παραγγελθεί μια μεγάλη μελέτη για το συγκοινωνιακό και κυκλοφορικό πρόβλημα του νησιού, με βάση την οποία να προωθηθεί άμεσε το σχέδιο για την ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η κα. Ελευθερία Κλώνου παρέστησαν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού για τον Δήμο και τις Κοινότητες. Όλες και όλοι οι υποψήφιοι ανέβηκαν στην εξέδρα και στους χαιρετισμούς τους έδωσαν τον δικό τους αποφασιστικό τόνο για μια καλύτερη Αίγινα. «Για την Αίγινα που μας αξίζει», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Παρόντες ήταν επίσης, οι πρώην δήμαρχοι κκ Δημήτρης Μούρτζης,  Παναγιώτης Κουκούλης και Σάκης Σακκιώτης, οι οποίοι στηρίζουν τον συνδυασμό «Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ  για την Αίγινα», οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πούντος, Βάρτζελης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Κουλικούρδης και Νεκτάριος Κουκούλης, καθώς και αρκετοί επιφανείς κάτοικοι του νησιού και πλήθος δημοτών.

                                    

                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

Από Πέρδικα και Βαθύ, ξεκίνησαν οι προεκλογικές περιοδείες της υποψήφιας δημάρχου Αίγινας Σίλας ΑλεξίουΑίγινα

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής της καμπάνιας, μετά τα πετυχημένα εγκαίνια του Εκλογικού της Κέντρου, η υποψήφια δήμαρχος Αίγινας Σίλα Αλεξίου ξεκίνησε από την Τετάρτη τις περι...

Αίγινα: Ξεκίνημα για το τετραήμερο εκδηλώσεων του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιού.Αίγινα

Με ένα πρόγραμμα στηριγμένο εξ ολοκλήρου στις ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις ξεκίνησε χθες Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου το τετραήμερο των εκδηλώσεων του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιού στην παραλ...

Αίγινα: Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας. Υπογραφή Δημόσιας  Σύμβασης.Αίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπεγράφη σήμερα 14.9.2023 η Δημόσια Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ» προϋπολογισμού 1.390.248,...

Αίγινα: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού: "Αίγινα αποφασίζεις ξανά".Αίγινα

Ο συνδυασμός "Αίγινα αποφασίζεις ξανά" και ο επικεφαλής του υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς, προσκαλεί στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 1...

Αίγινα: Συμμετοχή του Γυμνασίου Μεσαγρού σε πρόγραμμα Διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.Αίγινα

Το Ημερήσιο Γυμνάσιο Μεσαγρού Αίγινας στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης "Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών...

Αίγινα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία της Αίγινας λόγω του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιού.Αίγινα

Η Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του 14ου Aegina Fistiki Fest πραγματοποιείται από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να προσελκύσει...

Αίγινα: Διανομή αγαθών και σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αίγινας.Αίγινα

Η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αίγινας, ενημερώνει τις ωφελούμενες οικογένειες ότι από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 (εκτός Σαββατ...

Απόψε στις 8μμ τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της υποψήφιας δημάρχου Σίλας Αλεξίου και της δημοτικής παράταξης "Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την ΑίγιναΑίγινα

Επί ποδός από το πρωί όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι, οι οπαδοί και οι φίλοι της δημοτικής παράταξης "Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα", ενόψει των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδ...