ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Προκήρυξη Περιπτέρων Αγροτικής - Εμπορικής Έκθεσης του 14ου Aegina Fistiki Fest

Η Οργανωτική Επιτροπή του 14ουAegina Fistiki Fest ανακοινώνει τους όρους συμμετοχής στην Αγροτική - Εμπορική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στην παραλία της Αίγινας.

Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν κατά προτεραιότητα, εκθέτες που υποστήριξαν τον θεσμό τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον εμπίπτουν στις κάτωθι περιγραφόμενες κατηγορίες, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από τις 06/6/2023 έως τις 23/06/2023.

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 26/06/2023 έως 07/07/2023.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στα Γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας (Κ.Ε.Δ.Α.) Π. Αιγινήτου 4 στον 2ο όροφο, τις εργάσιμες ημέρες από 09.00’ έως 14.00’ή στο email: keda@aeginadimos.gr

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Παραγωγοί και έμποροι φιστικιού Αιγίνης.
 • Έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, τυροκομίας, ποτοποιίας κ.λπ. που εμπεριέχουν φιστίκι Αιγίνης και έχουν την έδρα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην Αίγινα.
 • Αγρότες, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι, που παράγουν τα προϊόντα τους αποκλειστικά στην Αίγινα.
 • Τοπικοί συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων και αγροτικοί σύλλογοι.
 • Χειροτέχνες, βιοτέχνες και επιχειρηματίες με έδρα την Αίγινα, οι οποίοι παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά ή/και άλλα προϊόντα, όπως κεραμικά, είδη δώρων, κοσμήματα, καλλυντικά, εκδόσεις κ.ά.
 • Σύλλογοι, ενώσεις, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα μέλη των οποίων παράγουν τοπικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλλουν και να τα εμπορευτούν.
 • Αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων, λιπασμάτων ή άλλων ειδών, που έχουν σχέση με την καλλιέργεια, την ανάπτυξη ή την προώθηση της παραγωγής του φιστικιού και γενικότερα των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
 • Επίσης προβλέπεται περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων εστίασης και πρόχειρου φαγητού, που θα στεγαστούν στον ειδικά προβλεπόμενο χώρο ως Στέκι φαγητού της Αγροτικής-Εμπορικής Έκθεσης, με βασική προϋπόθεση ότι μέρος των γαστρονομικών τους προτάσεων θα περιλαμβάνει και φιστίκι Αιγίνης.
 • Περιορισμένος αριθμός περιπτέρων, που θα πωλούν καφέ ή ποτά, θα στεγαστούν επίσης σε ειδικό χώρο της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης, κοντά στο Στέκι φαγητού (έναντι Παναγίτσας).

 

Η αισθητική των περιπτέρων αυτών θα είναι μέσα στο πλαίσιο της υπόλοιπης εμπορικής έκθεσης. Η ποιότητα των προσφερόμενων εδεσμάτων θα πληροί αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε όλα τα περίπτερα της Εμπορικής Έκθεσης απαγορεύεται :

 • Η εμφάνιση μουσικών σχημάτων ή η αναπαραγωγή μουσικής.
 • Η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων τρίτων επιχειρήσεων
 • Η κατάληψη χώρου πεζοδρομίου με τραπεζοκαθίσματα ή σκαμπό εκτός όσων περιπτέρων βρίσκονται στο στέκι φαγητού ή ποτού και πάντα κατόπιν συνεννόησης για τον μέγιστο αριθμό αυτών.
 • Η χρήση γκαζιού για προετοιμασία εδεσμάτων (εκτός των περιπτέρων στο στέκι φαγητού και σε κάθε περίπτωση εφόσον εγγράφως δηλωθεί κατά την συμπλήρωση της αίτησης)

Δικαίωμα συμμετοχής σε περίπτερα, που θα παρέχει κατ’ εξαίρεση η Οργανωτική Επιτροπή μόνον για διαφημιστική παρουσίαση / προβολή, μπορούν να έχουν:

 • Σύλλογοι, Φορείς και Ενώσεις που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν. Ειδικότερα: μεμονωμένες ξενοδοχειακές ή άλλες τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μέσα από περίπτερο του Δήμου Αίγινας.
 • Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – σύλλογοι και φορείς του νησιού, που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο., κλπ., συμμετέχουν -εφόσον το επιθυμούν- σε ένα (1) κοινόχρηστο περίπτερο που διαθέτει για το σκοπό αυτό η Οργανωτική Επιτροπή, τοποθετώντας σε ειδικά stands τα ενημερωτικά τους φυλλάδια.
 • Όλοι οι χρυσοί χορηγοί του Φεστιβάλ, εφόσον το επιθυμούν.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος ενοικίασης περιπτέρου στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) διαμορφώνεται ανά κατηγορία ως εξής:

 

Ζώνη Α (από στέγαστρο ιπταμένων έως Παλαιά προβλήτα)

 

Ζώνη Β (από Παλαιά προβλήτα έως Παναγίτσα)

Μονό Εμπορικό Περίπτερο

3.00μ. X 3.00μ.: 400,00 ευρώ

 

Μονό Εμπορικό Περίπτερο

3.00μ. X 3.00μ.: 300,00 ευρώ

Διπλό Εμπορικό Περίπτερο

6.00μ. Χ 3.00μ.: 800,00 ευρώ 

 

Διπλό Εμπορικό Περίπτερο

6.00μ. Χ 3.00μ.: 600,00 ευρώ 

 

Μονό Αγροτικό Περίπτερο *

3.00μ. Χ 3.00μ: 200,00 ευρώ

 

Μονό Αγροτικό Περίπτερο *

3.00μ. Χ 3.00μ: 150,00 ευρώ

 

 

*Σημείωση: Για να γίνει δεκτή η αίτηση για αγροτικό περίπτερο απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τον Αγροτικό Σύλλογο επαρχίας Αίγινας ή τον συνεταιρισμό φιστικοπαραγωγών Αίγιναςή αντίγραφο έναρξης δραστηριότητας σε ΔΟΥ.

 

Μονό Περίπτερο Χώρου Εστίασης

 

Διπλό Περίπτερο Χώρου Εστίασης

 

3.00μ. Χ 3.00μ.: 400,00 ευρώ

 

6.00μ. Χ 3.00μ.: 800,00 ευρώ

 

 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Η προκαταβολή θα δίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής και ορίζεται ως εξής:

100 ευρώ για μονά περίπτερα

50 ευρώ για μονά αγροτικά περίπτερα

200 ευρώ για διπλά περίπτερα

ΙΙΙ. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

 1. Απευθείας πληρωμή στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Α.
 2. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Κ.Ε.Δ.Α. με αναγραφή του ονοματεπωνύμου του συμμετέχοντος και την ένδειξη «Προκαταβολή περιπτέρου Aegina FistikiFest 2023» στην Τράπεζα Πειραιώς:

ΙΒΑΝ GR9001714540006454040030479 – Δικαιούχος Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ

Οι συμμετέχοντες στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο του ενοικίου κατά την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, ήτοι Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως, σε περίπτωση απόρριψης αίτησης συμμετοχής, η Κ.Ε.Δ.Α. θα επιστρέψει στον δικαιούχο την προκαταβολή στο σύνολό της.

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των θέσεων των περιπτέρων, πάντα με προηγούμενη ενημέρωση του εκθέτη, όπου κρίνει ότι είναι απαραίτητο για λόγους αρτιότερης κατανομής δραστηριοτήτων και καλύτερης λειτουργίας της έκθεσης ή όπου αυτό επιβάλλεται λόγω αναθεώρησης των πρωτοκόλλων υγιεινής.

 

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Η Πρόεδρος της Ο.Ε. του 14ουAegina Fistiki Fest

Μαριλένα Γιαννούλη

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ξενάγηση στο μνημείο της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Βάρδιας.Αίγινα

Ξεχασμένη και εν πολλοίς άγνωστη η ύπαρξη της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Βάρδιας στην πόλη της Αίγινας. Πραγματικά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξη του ναού της Βασ...

“Τα έργα στην Αίγινα- εποχής Δούρου- επισκέφτηκε προεκλογικά  ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γ. Πατούλης”Αίγινα

Την προεκλογική του επίσκεψη έκανε στο νησί μας  ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γ. Πατούλης. Και επειδή δεν είχε στο “ταγάρι του” κάτι να προσφέρει (ούτε καν ψωμοτύρι), άρχισε να επισκέ...

Αίγινα: Αγία Μαρίνα... Όπως Κάννες!Αίγινα

Αχ αυτή η Αγία Μαρίνια! Φέτος ειδικά μας έχει σκλαβώσει!!! Με αυτήν την απαστράπτουσα γοητεία που μεταδίδει πλέον με το ολοκαίνουργιό της λιμάνι, που όπως καταδεικνύει και η πρωινή...

Κομπασμοί και εναγκαλισμοί στην προεκλογική φιέστα Πατούλη - Ζορμπά στην Αίγινα- Γράφει ο Γιάννης ΠροβήςΑίγινα

Όταν έρχεσαι να κάνεις προεκλογική καμπάνια σε ένα δήμο με τα έργα των άλλων, τουτέστιν με ξένα κόλλυβα, τότε δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Η ...απλώς διαθέτεις απίστευτο θράσος, ...

Αίγινα: Επίσκεψη Περιφερειάρχη Αττική κ. Γ.Πατούλη στο εργοτάξιο του Λεουσείου. Δελτίο Τύπου από την Ι.Μητρόπολη Ύδρας.Αίγινα

Το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης την Παρασκευή 3 Ιουνίου συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Σεβα...

Διακοπή ρεύματος σε Αίγινα, Μέθανα, Πόρο και Τροιζηνία - Αποκαταστάθηκε με καθυστέρηση στην ΑίγιναΑίγινα

Γενική διακοπή ρεύματος σε Αίγινα, Πόρο, Τροιζηνία και Μέθανα, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουνίου. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30π.μ. και η ηλεκ...

Αίγινα: Επέστρεψε ο "Άγιος"Αίγινα

Μετά από μια πολύμηνη απουσία  μηνών ο 'Άγιος" το πλοίο που πολύ ταξιδιώτες προτιμούν, επέστρεψε στα καθημερινά του δρομολόγια προς Αίγινα. Από σήμερα λοιπόν Σάββατο 3 Ιουνίου πραγ...

Αίγινα: Ανοιχτή πρόσκληση: Παρουσίαση Μελέτης : Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αίγινας - Πλατείας Μάρκελλου - Πλατείας Παναγίτσας Αίγινα

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Αίγινας» που αφορά την Πλατεία του Πύργου Μάρκελλου και την Πλατεία Παναγίτσας την Τρίτη 6 Ι...