ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Ο κήπος των βιβλίων"

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α/ τάξης του Γυμνασίου Μεσαγρού ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (26 Μαΐου) ο πέμπτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Κήπος των Βιβλίων: το βιβλίο ως χειροποίητο καλλιτεχνικό σώμα» που διοργάνωσε η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας υπό την αιγίδα και με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Προσκεκλημένη εικαστικός, αυτή την φορά, ήταν η διακεκριμένη γλύπτρια Βένια Δημητρακοπούλου, η οποία ενθάρρυνε το κάθε παιδί να αποδεσμεύσει την φαντασία του και να δημιουργήσει το προσωπικό του βιβλίο. 

 

Είχαν προηγηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες της Α/ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με την παλιά γνώριμη του προγράμματος, εικαστικό Βασιλική Πανταζή, που καθοδήγησε τα παιδιά να δημιουργήσουν πρωτότυπα εξώφυλλα για αγαπημένα βιβλία. 

Ολοκληρώθηκε έτσι το πρόγραμμα που έφερε σε επαφή με το βιβλίο και την καλλιτεχνική δημιουργία τα παιδιά της Α/ τάξης και των τριών γυμνασίων της Αίγινας. Βασισμένο σε μια ιδέα της ιστορικού της τέχνης Ίριδας Κρητικού, μέλους του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, και διοργανωμένο με την βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτικού Νεκτάριου Κουκούλη, επίσης μέλους του συμβουλίου, το πρόγραμμα είχε σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά μιας μεγαλύτερης ηλικίας με την αξία του βιβλίου, όχι μόνο ως περιεχομένου, αλλά και ως αυτούσιου, καλλιτεχνικού αντικειμένου. Σε μια εποχή που το περιεχόμενο μεταδίδεται κυρίως ψηφιακά, είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με την δημιουργία ενός βιβλίου, παράγοντάς το με την προσωπική τους εργασία.

Θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Γιώργο Μπήτρο και τον διευθυντή του Γυμνασίου Μεσαγρού Νίκο Οικονόμου, καθώς και στο διδακτικό προσωπικό των σχολείων, για την φιλοξενία και την συνεργασία τους. Επίσης ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς Μαρία Κουντράρου και Έφη Καρρά που εργάστηκαν για το πρόγραμμα από την πλευρά της Βιβλιοθήκης. 

Τα μοναδικά χειροποίητα βιβλία που δημιούργησαν τα παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστούν στο κοινό το καλοκαίρι.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Επίσκεψη και ξενάγηση στην παλαιοχριστιανική βασιλική εκκλησία  της Βάρδιας στην Αίγινα.Αίγινα

Η Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας διοργανώνει επίσκεψη – ξενάγηση στο μνημείο  της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή Βάρδια της πό...

Πάνος Μουζουράκης: Ο γάμος του τραγουδιστή στην Αίγινα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΑίγινα

  Στην Αίγινα παντρεύεται απόψε ο  Πάνος Μουζουράκης  τη  Μαριλού Κοζάρη , λίγο καιρό πριν υποδεχτούν το πρώτο τους παιδί. Ο γάμος πραγματοποιείται στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλω...

Αίγινα: Ο κινηματογράφος "ΤΙΤΙΝΑ" ανανεώνει το ραντεβού του για το φθινόπωρο.Αίγινα

Έσβησε φώτα του ο κινηματογράφος "ΤΙΤΙΝΑ" και μας αποχαιρέτισε με ένα λιτό email θέλοντας μαζί να μας ευχαριστήσει για τη συμμετοχή και αντοπόκρση στις προβολές του. Μετά από μια μ...

Αίγινα: Με σκοπό την καλύτερη οδήγηση και κυκλοφοριακή αγωγή. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.Αίγινα

Με σκοπό την καλύτερη οδήγηση και κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρακσευή 26 Μαΐου εκπαιδευτικό πρόγραμμα  στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Οι μαθητές της Γ΄και ...