ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ για το τροχαίο με τις τρεις τραυματίες μαθήτριες του τροχαίου στον Άγιο Νεκτάριο

Από την Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση:

"Η Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή  της στις τραυματίες μαθήτριες του ατυχήματος που έλαβε χώρα στις 4/5/2023 στο πάρκινγκ της μονής του Αγ. Νεκταρίου και εύχεται γρήγορα περαστικά.

Ζητάμε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου προκύπτουν, ενώ αφουγκραζόμαστε την ανησυχία που διακατέχει εκπαιδευτικούς και γονείς στην περιοχή μας ύστερα από το συμβάν, σχετικά με την ασφάλεια των καθημερινών μετακινήσεων μαθητών στα σχολεία με μισθωμένα πούλμαν.

Το συγκεκριμένο ατύχημα ανέδειξε για πολλοστή φορά τη «γύμνια» που επικρατεί  στο καθεστώς των  μεταφορών  μαθητών και εργαζόμενων με ιδιωτικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα λεωφορεία είναι κακοσυντήρητα, ενώ η απουσία επαρκών ελέγχων από το κράτος ενισχύει την ασυδοσία των ιδιοκτητών λεωφορείων.

Το «περίφημο» επιτελικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης καθώς και οι διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αναδεικνύουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουν είναι μακριά από τις ανάγκες του λαού για σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές μεταφορές.

Στο νησί μας αυτό αποτυπώνεται στα αραιά και πανάκριβα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτός τουριστικής σεζόν, στο «κόψιμο» δρομολογίων λεωφορείων σε απομακρυσμένα χωριά, καθώς αποτελούν «κόστος» χωρίς όφελος για τους ιδιοκτήτες τους.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τις σχολικές εκδρομές και τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, ώστε να πληρούν τις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους και γενναία στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών. Παράλληλα, απαιτούμε την άμεση αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αίγινας με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

ΚΟΒ ΑΙΓΙΝΑΣ του ΚΚΕ"

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Έκθεση της κ.Μαίρης Γαλάνη - Κρητικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.Αίγινα

Κεντημένα "Μύθοι - παραμύθια και επιμύθια" με τις πολύχρωμες κλωστές της κ. Μαίρης Γαλάνη - Κρητικού θα  παρουσιαστούν στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών από  τις 10 Μαΐου ...

O ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας αποχαιρετά τον φίλο, συναγωνιστή και σύντροφο Νίκο Αλυφαντή του Γεωργίου (Χαϊμαντά)Αίγινα

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ Αίγινα 6-5-2023 Η  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ αποχαιρετά τον φίλο,συναγωνιστή και σύντροφο Νίκο Αλυφαν...

Φάρος Αίγινας: Γκρέμισαν και η παρανομία (;) ήταν άμμος θαλάσσης (!) και τώρα άρον άρον επιχωμάτωση!!!(ΦΩΤΟ)Αίγινα

Το άκρον άωτον της ανοησίας, είναι αυτό που συμβαίνει στον Φάρο, μετά την περιβόητη κατεδάφιση, που υποτίθεται θα αποκαθιστούσε τη νομιμότητα και κανονικότητα μετά την …αυθαιρεσία,...

Παλαιοχώρα: Ο άγνωστος... Μυστράς του Σαρωνικού με τις 365 εκκλησίες - Η υπέροχη καστροπολιτεία [βίντεο]Αίγινα

Γνωρίζατε πως ο Σαρωνικός κρύβει των δικό του άγνωστο Μυστρά; Aυτό που είναι γνωστό στους Αιγινήτες, φαίνεται να ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερο τα Αθηναικά ΜΜΕ, εν προκειμένω ...