Τάρτες με σαλάμι από τον Μανώλη Περατικό

Μια νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εύκολη και γρήγορη συνταγή για τάρτες με σαλάμι, αποκαλύπτει στο SM o Chef Μανώλης Περατικός. Το μυστικό, σημειώνει, είναι πως όσο πιο φρέσκο και πιο μαλακό είναι το σαλάμι, τόσο καλύτερες θα βγουν αυτές οι πανεύκολες ταρτες. Θα τις απολαύσετε με ένα ποτήρι κρασί. ΥΛΙΚΑ -------------- 500 ΓΡ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ ΣΕ ΡΟΛΟ 12 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 1 ΑΥΓΟ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ --------------------- *Θερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς *Ανοίγετε το ρολό με τη σφολιάτα και ακουμπάτε επάνω μια φέτα σαλάμι, με τη φέτα για οδηγό. *Κόβετε 12 κύκλους αφήνοντας 1 επιπλέον πόντο γύρω από το σαλάμι ώστε φουσκώνοντας στον φούρνο να σχηματίσει μια ωραία μπορντούρα. *Αλοίφετε τους κύκλους της σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό και βάζετε επάνω το σαλάμι. *Ψήνετε για 10 λεπτά, ή έως ότου η μπορντούρα της σφολιάτας φουσκώσει και αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. *Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε με λίγη ρόκα από πάνω, αν θέλετε. Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης

Δήμος Αίγινας - Βοήθεια στο σπίτιΑίγινα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα βοήθειαστο σπίτι. Για το έτος 2011 το πρόγραμμα χρηματοδοτείται ως υποστηρικτικό μέτρο σεανέργους ή επαπε...