ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Απεργία 9 Νοέμβρη, Συγκέντρωση στην παλαιά προβλήτα.

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση 12.30μμ,  στην παλιά προβλήτα(απέναντι από την Εθνική Τράπεζα)

Δεν πάει άλλο! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Εργαζόμενη- εργαζόμενε, νέα- νέε, συνταξιούχα- συνταξιούχε

Τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά, καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση, πολέμους και που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

Η κυβέρνηση είχε το θράσος να μας καλέσει να προσαρμοστούμε λέγοντάς μας ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό που ζούμε είναι η κανονικότητα. Μεγάλο κεφάλαιο και εργοδοσία απολαμβάνουν απ’ όλες τις κυβερνήσεις ασυλία για να μπορούν διαρκώς να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Με φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, δεκάδες δις ευρώ που κατευθύνονται στα ταμεία των  επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ο λαός πληρώνει πάντα τον λογαριασμό!

Τέτοια χάρη δεν θα τους κάνουμε! Είναι γελασμένη η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, ότι θα σκύψουμε το κεφάλι σε αυτή την κατάσταση! Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτόκλητους σωτήρες. Την δίκαιη οργή και αγανάκτηση μας θα τη μετουσιώσουμε σε νέους αγώνες, πάλη και διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός με την πάλη του, τον αγώνα του, την αλληλεγγύη του. Παίρνουμε θάρρος από τους αγώνες που αναπτύσσονται σε μία σειρά εργασιακούς χώρους σε όλη την χώρακαι στον Πειραιά.

Η κατάσταση που όλοι βιώνουμε με τις τιμές να αυξάνονται ανεξέλεγκτα στα καύσιμα, σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα κ.α. κοντεύει να μας πνίξει. Οι υποχρεώσεις κάθε οικογένειας κάνουν πραγματικό εφιάλτη την καθημερινότητα. Ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά και βρέφη μένουν έξω από παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Τα κενά στα σχολεία είναι μεγάλα. Τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά κυριολεκτικά υπολειτουργούν εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, τα ίδια και χειρότερα και στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ασθενεί.

Την ίδια στιγμή, τα δημοτικά τέλη στους δήμους της περιοχής παραμένουν από τα πιο υψηλά στην Αττική. Και αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά καλούν, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους κατοίκους της Αίγινας, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία της απεργίας. Να γίνει εφαλτήριο νέων αγώνων. Να οργανωθεί από άκρη σε άκρη του νησιού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

 

Την ημέρα της απεργίας 9 Νοέμβρη καλούμε σε συγκέντρωση στις 12.30μμ, 

στην παλιά προβλήτα (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα)

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού, 825€ κατώτερο μισθό.
  • Συλλογικές συμβάσεις. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας και του Εμπορίου Ρύπων.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των εγχώριων πηγών για την παραγωγή ενέργειας κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη, ζυμαρικά, ψωμί, όσπρια, κρέας κ.α.).
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης

του κόστους παραγωγής.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Καμιά λαϊκή κατοικία σε πλειστηριασμό.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Ολοκληρωμένο στεγαστικό σχεδιασμό με στόχο την κάλυψη των εργατικών, λαϊκών αναγκών και με αποκλειστικά κρατικό κατασκευαστικό πρόγραμμα. Άτοκα δάνεια στους δικαιούχους εργαζόμενους, ανέργους, στα νέα ζευγάρια, για απόκτηση, αποπεράτωση, συντήρηση και επισκευή κατοικίας.
  • Αφορολόγητο στα 15.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για το λαό.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Πραγματικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ.
  • Να επιστραφούν όλες οι απώλειες στις συντάξεις. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί κανονικά όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο.

 

  • Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50%, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές

 

  • Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά.

 

  • Εξασφάλιση συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων.

 

 

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι Αίγινας

 

Διαβάστε επίσης

Αίγίνα: Mε την ευχή "καλορίζικο", η παράδοση του καινούργιου ΙΧ για τη "Βοήθεια στο Σπίτι"Αίγινα

Σύντομη και λιτή αλλά και τόσο συμβολική, η εκδήλωση παράδοσης του καινούργιου ΙΧ αυτοκίνητου από την ΚΕΔΑ στην ομάδα διαχείρισης του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", το πρωί έξω ...

Αίγινα:Εκδήλωση για τη Γωγώ Κουλικούρδη από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου.Αίγινα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, τιμώντας τη μνήμη της Ιστορικού Γεωργίας Κουλικούρδη λόγω της συμπλήρωσης είκοσι  χ...

Αίγινα: Εικόνες από το σημείο που έπεσε  το αυτοκίνητο στη Βλυχάδα της Αίγινας.Αίγινα

Βουτιά  θανάτου ήταν στην κυριολεξία  το ατύχημα που συνέβη στα απόκρημνα βράχια  της περιοχής "Βλυχάδας" μετά  την Αγία Μαρίνα στη διαδρομή προς "Πόρτες". Η κ. Τούλα Ζορμπά μαζί μ...

Αίγινα: Δωρεάν μαθήματα κοπανελιού, από το Μορφωτικό Σύλλογο ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του  Μορφωτικού  Συλλόγου  Αίγινας  "ο  Καποδίστριας" σας ανακοινώνουν την έναρξη των  δωρεάν μαθημάτων κοπανελιού (παραδοσιακής δαντέλας) . Θα  πραγ...

Αίγινα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Απεγκλωβίστηκε 50χρονος χωρίς αισθήσειςΑίγινα

Κινητοποίηση σε πυροσβεστική και λιμενικό προκάλεσε η ενημέρωση για πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στην Αίγινα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό από ύψους περίπου ...