ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Αίγινας για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΗΡΟΙ»

Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι παλεύουν για το αναφαίρετο δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, σχεδόν 20 χρόνια!!

Όλα αυτά τα χρόνια «βάζουν πλάτη» και στηρίζουν το υποτυπώδες  κοινωνικό κράτος στο πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, δουλεύοντας με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Έμειναν επί σειρά μηνών απλήρωτοι σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο νησί μας την Αίγινα, διαχειρίστηκαν την πανδημία στην πρώτη γραμμή και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, στις λαϊκές οικογένειες.

Μετά λοιπόν από 20 ολόκληρα χρόνια, με τους συνεχείς αγώνες τους οι εργαζόμενοι ανάγκασαν το κράτος να προχωρήσει σε κανονικές προσλήψεις, με την Προκήρυξη 4Κ/2020 που καλούσε από μηδενική βάση την υποβολή δικαιολογητικών από όλους τους ενδιαφερόμενους, αντί να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων που υπηρέτησαν το πρόγραμμα μέχρι τώρα και να προκηρύξουν μόνο τις θέσεις που υπολείπονται. Αλλά ακόμη και έτσι χωρίζουν και τους ήδη εργαζόμενους σε δυο κατηγορίες ανάλογα με την προϋπηρεσία τους, με συνέπεια το 1/3 απ’ αυτούς πανελλαδικά, να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι προκηρύξεις όπως η πρόσφατη 4Κ/2020, δεν αποτελούν λύση και πετάνε τους εργαζομένους που επί σειρά ετών, αδιάκοπα εργάζονται στο δημόσιο, στην ανεργία, μηδενίζοντας την όποια προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Αυτή η άδικη συμπεριφορά του κράτους βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις της 20ετίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλα αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή τη σαδιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων. Το ίδιο υπεύθυνες είναι και οι δημοτικές αρχές που συντήρησαν, υπέθαλψαν και υλοποίησαν αυτή τη πολιτική μέχρι σήμερα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας, δηλώνει τη στήριξη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι  θα αγωνιστούμε να μην υπάρξει καμιά απόλυση εργαζομένου.

  • Ζητάμε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου μας.
  • Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, να απαιτήσει από την κυβέρνηση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και να προσληφθεί το επιπλέον απαιτούμενο προσωπικό, με μόνιμη σχέση εργασίας.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, στην Αίγινα, να ενώσουν τη φωνή τους, τη δύναμη τους, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις 9 του Νοέμβρη, μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Να δώσουμε όλοι μαζί απάντηση στην κυβέρνηση για την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της.

Για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά, φτηνά για τον λαό.

 

Οκτώβρης 2022

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στην Ένωση Επαγγελματιών Αίγινας.Αίγινα

                                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ενωσής μας, αποφάσισε όπως, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 20...

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά από αύριο 1η Νοεμβρίου ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων και δικύκλων με έδρα την ΑίγιναΑίγινα

Πρόσκληση για τεχνικό έλεγχο οχημάτων των οποίων στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται  ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ή ως έδρα του Δημόσιου Φορέα στ...

Αίγινα: Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσβολή προς  το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.Αίγινα

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό ο "καλλιτέχνης" τη διακόσμηση με γκράφιτι του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Από  το σημείο αυτό καθημερινά περνούν εκατοντάδες  συμπολίτες μας που δείχν...