ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Ανακοίνωση της ΚΟΒ Αίγινας για τις εξελίξεις μετά τη δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης που συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Αποκαλυπτικά είναι όσα μαθαίνουμε από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και από ανακοινώσεις του Δήμου Αίγινας, όπως ότι:

  • Ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής είναι απροστάτευτο και πρέπει να γίνουν νέες μελέτες για την προστασία του. Ότι θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα για την υλοποίηση των μελετών.
  • Δεν υπήρχε σχέδιο για επαρκή υδροδότηση του νησιού σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας του αγωγού από βλάβη, φυσική καταστροφή, δολιοφθορά κ.λ.π.
  • Χάνονται εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού στην θάλασσα κάθε μέρα, που αντιστοιχούν στις ανάγκες για νερό δεκάδων νοικοκυριών! Αλήθεια ποιος θα πληρώσει την ζημιά αυτή;
  • Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι και η “λύση” που προτάθηκε από τον Δήμαρχο της Αίγινας Ι. Ζορμπά για περιπτώσεις ανάγκης, με την επιστροφή της μεταφοράς νερού από ιδιώτες, των λεγόμενων από τον λαό της Αίγινας “νερουλάδων”, αλλά με μητρώο αυτή τη φορά !!!!!

Δήμαρχος, Περιφερειάρχης και όσοι σκέφτονται να φέρουν πάλι τους νερουλάδες από “την πίσω πόρτα” να το βγάλουν από το μυαλό τους και ας τα αφήσουν αυτά !!!

  • Άμεσα να γίνουν όλες οι ενέργειες για τη θωράκιση του αγωγού, να εξασφαλιστεί η υδροδότηση του νησιού σε περίπτωση ανάγκης με κρατική ευθύνη.
  • Να ενημερώσουν το λαό της Αίγινας, ποιος θα πληρώσει τα εκατοντάδες κυβικά που χάνονται κάθε μέρα; Μην τολμήσουν να μετακυλήσουν το κόστος στα τιμολόγια του νερού στη λαϊκή οικογένεια, στους μικρούς επαγγελματίες, στους μικρούς αγρότες. 
  • Τώρα πρέπει να υπάρξει σημαντική μείωση στα τιμολόγια του νερού. Να εκσυγχρονιστεί το παμπάλαιο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.
  • Είναι απαράδεκτο ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού να μένει αναξιοποίητος. Τώρα να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα, με βάση την σύγχρονη επιστημονική γνώση και τεχνική ώστε να αξιοποιηθεί ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού σαν συμπληρωματική λύση ή για την κάλυψη της υδροδότησης σε περίπτωση βλάβης, να μην χάνεται το πολύτιμο νερό.

Να προχωρήσουν οι έρευνες άμεσα για να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν ευθύνες. Να υπάρξει υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές- Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο, λιμενικές αρχές- για την εγκληματική αυτή ενέργεια, τις συνέπειες της, αλλά και για ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν σχετικά με τον αγωγό, στα πολιτικά κόμματα, στους δημοτικούς συμβούλους, σε συλλόγους και φορείς του νησιού μας.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την επίθεση στον Αγωγό. Πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του λαού της Αίγινας και των χιλιάδων επισκεπτών.

Γνωρίζουμε τον ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που έχουν σημαία τους την εμπορευματοποίηση φυσικών πόρων, δασών κλπ η οποία δημιουργεί το πρόσφορο έδαφος  που οπλίζει τα χέρια διαφόρων εμπρηστών, δολιοφθορέων και άλλων.

Ευθύνες όμως έχει η τωρινή Δημοτική Αρχή, όπως και οι προηγούμενες, οι οποίες δεν αμφισβητούν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, αντίθετα την υλοποιούν κατά γράμμα, χωρίς να διεκδικούν λύσεις προς όφελος του λαού. Πάνω από όλα και γι’ αυτούς “οι νόμοι της αγοράς”.

Καλούμε τον λαό της Αίγινας σε επαγρύπνηση για να διεκδικήσει με κάθε τρόπο το δικαίωμά του σε ασφαλές, άφθονο, φθηνό και ποιοτικό νερό.

Να συμπορευτεί μαζί με το ΚΚΕ, στον καθημερινό αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική, που μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα κ.ά., για να εκτοξεύουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να μην επιτρέψει την επαναφορά των “νερουλάδων” από την πίσω πόρτα!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!!!

Το νερό είναι ένας φυσικός πόρος, ένα δημόσιο αγαθό που αδιαπραγμάτευτα, πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας! Το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό!

 

Αύγουστος 2022
ΚΟΒ Αίγινας

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιείται από την Πέμπτη 4 έως την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 το 16ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Π...

image descriptionΑίγινα

12ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ Δελτίο  τύπου Αλλαγή ημερομηνίας  για την παιδική παράσταση : «Ο λαγός και η χελώνα». Ενημερώνουμε ότι η παράσταση  «Ο λαγός και η χελώνα» δεν θα παρ...

image descriptionΑίγινα

Με το μυθιστόρημα της βραβευμένης σκηνοθέτιδας, επιμελήτριας εκθέσεων και τώρα και μυθιστοριογράφου, Μαρίας Ηλιού, Μια φιλία στην Σμύρνη (Αθήνα, Μίνωας, 2022) συνεχίζεται την Τετάρ...

image descriptionΑίγινα

Ο Δημήτρης Κολλάτος, οι γιοι του Αλέξανδρος και Μάριος μαζί με τον εγγονό του,  Δημήτρη, σας προσκαλούν όλα τα βράδια του Αυγούστου με μια διαφορετική ταινία στο Κτήμα Κολλάτου στη...

image descriptionΑίγινα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της  Αίγινας   από την υπόθεση του θανάτου της 20χρονης Μαρίας, την οποία βρήκε η μητέρα της την Κυριακή το πρωί κρεμασμένη σε δέντρο στην αυλ...