ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ομαδική έκθεση "Παύση" στον Πύργο του Μάρκελου

 Η Ομαδική Έκθεση "Παύση" ανοίγει τις πύλες της για το κοινό  στον  Πύργο του  Μαρκέλλου  στο κέντρο της πόλης της Αίγινας την  Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη  Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022.

 

Είναι μια από τις πρώτες εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενούνται για  το φετινό καλοκαίρι στην Αίγινα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 20:00.

 

Ωράριο Έκθεσης

Παρασκευή 18.00 - 22.00

Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα 10.00 - 13.00 & 18.00 - 22.00

Είσοδος Ελεύθερη

FB EVENT:fb.me/e/2an7W8iqI

Ορίζεται συνήθως ως παύση η διακοπή μιας ενέργειας.

H παύση δεν είναι ποτέ πρώτη αλλά ούτε και τελευταία. Πάντα ανάμεσα, συνδέει δύο δράσεις.Είναι η στιγμή ανάμεσα στην εισπνοή και στην εκπνοή.

Η παύση είναι ταπεινή, συνήθως σιωπηλή, μεταιχμιακή. Δεν εντυπωσιάζει, δεν είναι λαμπερή, η παύση παρατηρεί από μια γωνία τα τεκταινόμενα.Εσωστρεφής και παραμελημένη στην εποχή της ταχύτητας, “εκδικείται” σε χρόνους ανύποπτους. 

Είναι εκτονωτική, φροντιστική, θεραπευτική. 

Αν και μοιάζει στάσιμη η παύση εμπεριέχει μια δυναμική υπόγεια. Είναι σαν μια κατάσταση ετοιμότητας.Όπως η παύση ακριβώς πριν ο αφέτης πατήσει την σκανδάλη.

Άλλοτε στιγμιαία και άλλοτε με διάρκεια, η παύση αφουγκράζεται το παρόν, αξιολογεί το παρελθόν, οραματίζεται το μέλλον. 

Η παύση δεν είναι καθολική, αφορά συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις.Όταν βγαίνουμε από μια παύση γύρω κάτι έχει αλλάξει. Κι εμείς, μ' ένα διαφορετικό τρόπο.

Η έννοια της Παύσης αποτέλεσε το αντικείμενο παρατήρησης και έμπνευσης για μία ομάδα 11 καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Αίγινα.

 

Συμμετέχουν: 

OliwiaTado,βίντεο

MatildaPercy, κεραμική εγκαντάσταση

Μυρτώ Αποστολίδου, φωτογραφία

CyrilleJacquin, ζωγραφική

Μελίνα Αδραχτά, γλυπτική

Αντώνης Αυγέρης, γλυπτικήεγκατάσταση

Μαρίνα Κοριολάνο-Λυκουρέζου, κεραμική

Βαρδής Μαρινάκης, βίντεο

Νεκτάριος Παππάς, ζωγραφική –εγκατάσταση

Ανδρέας Θεοδώρου, ζωγραφική

Γιάννης Ζαγοριανάκος, ζωγραφική – βίντεο

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας: «Μύρτις. Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν»Αίγινα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», που αναφέρεται στο...

Αίγινα: Το μήνυμα  του Δημάρχου Αίγινας προς  τους μαθητές που από σήμερα διαγωνίζονται στις Γενικές Εξετάσεις.Αίγινα

Μήνυμα απηύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς προς  τους μαθητές  της Γ΄Λυκείου που από σήμερα διαγωνίζονται στις Γενικές εξετάσεις. Σήμερα  2 Ιουνίου ξεκινούν οι μαθητές  της Γ...

Αίγινα: Η χορωδία Ευρωπούλων Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" τραγούδησε για την Αίγινα.Αίγινα

Η χορωδία Ευρωπούλων της Κέρκυρας  "Ιωάννης Καποδίστριας" καλεσμένη από την αντιδήμαρχο Τουρισμού της Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη, γέμισε με μελωδίες  το Σαββατόβραδο στο αμφιθέατρο ...

Αίγινα: Τα  νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης. Μαθητικός Διαγωνισμός με τη συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Αίγινας.Αίγινα

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 270 μαθητών και μαθητριών, καθώς και 80 εκπαιδευτικών από 36 σχολεία σε 24 ελληνικά νησιά ολοκληρώθηκε και ο φετινός διαγωνισμός! Στην διαδικτυακή ...