ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η χορωδία Ευρωπούλων Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" τραγούδησε για την Αίγινα.

Η χορωδία Ευρωπούλων της Κέρκυρας  "Ιωάννης Καποδίστριας" καλεσμένη από την αντιδήμαρχο Τουρισμού της Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη, γέμισε με μελωδίες  το Σαββατόβραδο στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Α. Καψάλη.

Η χορωδία απέδωσε γνωστές μελωδίες  των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Σουγιούλ, Ηλ. Ανδριόπουλου, Μ. Πλέσσα, Α. Χατζηαποστόλου, Γ. Κατσαρού.

Την μουσική διεύθυνση είχε η κ. Έλλη Καρύδη και συμμετείχαν οι σολίστ Άγγελος Χονδρογιάννης -μπασοβαρύτονος και Χριστίνα Μπελεχάκη, υψίφωνος οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Τη χορωδία συνόδεψε η Κερκυραϊκή Μαντολινάτα.

Το κοινό σιγοτραγούδησε με τους χορωδούς επί μια ώρα - όσο και η διάρκεια  της συναυλίας - γνωστά  τραγούδια  των καταξιωμένων συνθετών.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η  αντιδήμαρχος κ. Μ. Κουκούλη καλωσόρισε το κοινό και μίλησε για τη χορωδία και τη γνωριμία  της με την Κέρκυρα. Ευχαρίστησε  τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της βραδιάς και κυρίως το Ίδρυμα Α. Καψάλη που με  τη συνδρομή του πραγματοποιήθηκε  η συναυλία. Ακολούθως εκ μέρους του Ιδρύματος χιαρετισμό απηύθυνε η κ. Λ. Βογιατζή - Λεούση.

Στο τέλος  της βραδιάς η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Κέρκυρας κ. Χρυσούλα Τόμπρου - Γκίνη ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία την κ. Μαίρη Κουκούλη και απέδωσε τιμητικά δώρα στην ίδια και στο Δήμαρχο Αίγινας.

Παρόντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ν. Λεούσης, κ. Π. Ηλίας και ο πρώην Δήμαρχος κ. Σ. Σακκιώτης καθώς και ο κ. Γ. Τσατήρης εκ μέρους  του Δικτύου Πόλεων για τον Καποδίστρια και ο επικεφαλής της παράταξης "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" κ. Ν. Αλεξίου.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Τα  νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης. Μαθητικός Διαγωνισμός με τη συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Αίγινας.Αίγινα

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 270 μαθητών και μαθητριών, καθώς και 80 εκπαιδευτικών από 36 σχολεία σε 24 ελληνικά νησιά ολοκληρώθηκε και ο φετινός διαγωνισμός! Στην διαδικτυακή ...

Αίγινα:Συναυλία  Εστουδιαντίνας Αίγινας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.Αίγινα

Με μουσικούς «Χαρταετούς» η ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Αίγινας» ανοίγει την καλοκαιρινή μουσική αυλαία και σας προσκαλεί σε ένα δροσερό μουσικό βράδυ την Κυριακή 29 Μαϊου 2022 , ώρα 8...