ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Γιορτή Θετικών Επιστημών στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Μια διαφορετική ημέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας ήταν η Πέμπτη 26 Μαΐου με  την παρουσίαση πειραμάτων που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές με την επίβλεψη των καθηγητριών τους.

Πειράματα και δρώμενα με αναπάντεχα αποτελέσματα που οι μαθητές παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Το πείραμα  του Ερατοσθένη, η απομόνωση νουκλεϊκών οξέων από φυτικά κύτταρα, η δημιουργία πλαστικού από άμυλο πατάτας, η παρασκευή αιθανόλης από σταφίδες, η μέτρηση μάζας, η μέτρηση πυκνότητας, η κατασκευή μπαταρίας από νομίσματα, η οξίνιση του ωκεανού σε ένα φλυτζάνι είναι μερικά από τα δρώμενα - πειράματα  που παρουσίασαν οι μαθητές.

 

Την οργάνωση και προετοιμασία  είχαν οι καθηγήτριες κ. Μαγδαληνή Παπανδρέου - Καλλιόπη Καραγιαννίδου ενώ τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης επιμελήθηκε  η μουσικός κ. Νατάσσα Τζαμιάν.

 

Μια  ξεχωριστή ημέρα  που στο νου των παλαιότερων καθηγητών ήρθε η μορφή του παλαιού καθηγητή και διευθυντή του σχολείου  Τύλλιου Παντελή ο οποίος συνεχώς εκτελούσε πειράματα και παρουσίαζε τα αποτελέσματα  τους στους μαθητές.

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Η χορωδία Ευρωπούλων Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" τραγούδησε για την Αίγινα.Αίγινα

Η χορωδία Ευρωπούλων της Κέρκυρας  "Ιωάννης Καποδίστριας" καλεσμένη από την αντιδήμαρχο Τουρισμού της Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη, γέμισε με μελωδίες  το Σαββατόβραδο στο αμφιθέατρο ...

Αίγινα: Τα  νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης. Μαθητικός Διαγωνισμός με τη συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Αίγινας.Αίγινα

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 270 μαθητών και μαθητριών, καθώς και 80 εκπαιδευτικών από 36 σχολεία σε 24 ελληνικά νησιά ολοκληρώθηκε και ο φετινός διαγωνισμός! Στην διαδικτυακή ...