ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Συγκίνησε η παρουσίαση του λευκώματος: "Αίγινα, όσα αγαπήσαμε"

Η μεγάλη πλατεία  του «Αιάκειον» αποδείχτηκε μικρή για  να χωρέσει  τους εκατοντάδες  φίλους  του Saronic magazine  που από νωρίς σχημάτισαν παρέες γύρω από τα τραπέζια περιμένοντας να αρχίσει η παρουσίαση του λευκώματος «Αίγινα, όσα αγαπήσαμε».

Και πραγματικά ήταν πολλοί οι καλεσμένοι που ανταποκρίθηκαν και εκδήλωσαν με αυτόν τον τρόπο αλλά  και το ζεστό τους χειροκρότημα την αγάπη και την επιβράβευση τους σε μια εκδοτική πορεία  και παρουσία στο νησί δώδεκα χρόνων.

Το πανέμορφο λεύκωμα είναι παιδί  του Saronic magazine περιέχει τα  best of the best  των νοσταλγικών άρθρων που αναφέρονται στην Αίγινα που όλοι αγαπήσαμε. Από την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, μέχρι τη δεκαετία  περίπου του ’90, τα πρόσωπα, οι εικόνες, τα γεγονότα, οι γιορτές, ο πολιτισμός και τα πλοία που έγραψαν τη δική τους ιστορία και δημιούργησαν την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.

Στο πάνελ μπροστά  στην είσοδο  του ιστορικού «Αιάκειον» οι δημιουργοί  και επιμελητές  του λευκώματος Σίλα Αλεξίου και Γιάννης Προβής να καλωσορίζουν εμφανώς συγκινημένοι  τους φίλους, τους καλεσμένους, τους συνεργάτες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις οκτώ με  τον κ. Γιάννη Προβή να προσφωνεί  τους επισήμους και να δίνει με την αμεσότητα του και το χούμορ του το στίγμα  της βραδιάς. Στη σύντομη προσλαλιά  του αναφέρθηκε  στο ύφος και την ιστορική αξία του λευκώματος εφόσον στις σελίδες του φιλοξενούνται μοναδικές και σπάνιες φωτογραφίες αλλά και αφιερώματα.

Ακολούθως χαιρετισμός απηύθυναν ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο βουλευτής περιφερείας κ. Ν. Μανωλάκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και πρόεδρος  της ΚΕΔΑ κ. Ν. Πτερούδης.

Κύριοι ομιλητές  της βραδιάς οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς  κ. Νότης Ανανιάδης και Φοίβος Καρζής φίλοι της Αίγινας οι οποίοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με  το νησί.

Την εκδήλωση έκλεισε η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τους χορηγούς του λευκώματος και ιδιαίτερα  τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην έκδοση του.

Παρόντες οι πρώην Δήμαρχοι κ. Π. Κουκούλης και Δ. Μούρτζης, η αντιδήμαρχος Αίγινας κ. Μ. Κουκούλη οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καίτη Σαλπέα, κ. Φ. Τζίτζης και Ν. Λεούσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ κ. Γ. Πατσιακός, ο πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης κ. Γ. Καλόφωνος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αίγινα πρώτη πρωτεύουσα» κ. Ν. Αλεξίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σ. Καλαμάκης.

Στην όμορφη βραδιά το  Saronic magazine  κατόρθωσε να φτιάξει μια όμορφη βραδιά  με τους καλεσμένους σε παρέες γύρω από τα τραπέζια να συζητούν να  χαίρονται και να απολαμβάνουν τη ζωή, όπως τότε, όπως παλιά. Έτσι όπως το λεύκωμα μας παρουσιάζει στις σελίδες  του. Μια Αίγινα που οι παρέες έγραφαν ιστορία. Την ιστορία της όμορφης, αγνής, αψεγάδιαστης, χαρούμενης Αίγινας.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αίγινας για την απεργία  της  6ης Απριλίου.Αίγινα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                                                        Αίγινα, 3/4/2022               ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!        ...

Ο Τροιζήνιος υποψήφιος βουλευτής της "Ελληνικής Λύσης" Πέτρος Μούγιος στην Αίγινα την 25η ΜαρτίουΑίγινα

Στην Αίγινα βρέθηκε για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ο Τροιζήνιος πολιτευτής με την "Ελληνική Λύση" στην Α' Πειραιά, Πέτρος Μούγιος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος τη...

"Άιγινα - Όσα αγαπήσαμε": Την Παρασκευή 1η Απριλίου στο "Αιάκειον" η παρουσίαση του νοσταλγικού Λευκώματος Αίγινα

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί στο "Αιάκειον" στην Αίγινα, η παρουσίαση του βιβλίου "Αίγινα - Όσα Αγαπήσαμε". To λεύκωμα "Αίγινα - Όσα αγαπήσαμε: Ισ...