ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Παρέμβαση του βουλευτή Ν. Μανωλάκου για την πρόσληψη παιδίατρου στον Κ. Υγείας Αίγινας

Με Δελτίο Τύπου ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων τοποθετείται για το μείζον θέμα της πρόσληψης παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Σχετικά:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                            Πειραιάς, 30/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κατάθεση  Ερώτησης  για την άμεση τοποθέτηση Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αίγινας

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε, σήμερα 30/3/2022Ερώτησηπρος τονΥπουργό Υγείας, σχετικά με  τις ελλείψεις ιατρών ειδικοτήτων στο Κ.Υ. Αίγινας,  εστιάζοντας στη μη τοποθέτηση μονίμου Παιδιάτρου, από το έτος 2018.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότιοι γονείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες παιδιάτρους, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για την υγεία των παιδιών τους ή καινα ταξιδεύουν έως τον Πειραιά, για περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο Κέντρο Υγείας, εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό.

Ο κ. Μανωλάκος τονίζει ότι, αν και οι κάτοικοι της Αίγινας και του Αγκιστρίου,  παραπονούνται  και  διαμαρτύρονται καθημερινώςδεν έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί Παιδίατρος στο Κ.Υ. Αίγινας ούτε και έχουν καλυφθεί οι λοιπές ελλείψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού και καταλήγει  ερωτώντας τον Υπουργό Υγείας, αν σκοπεύει  να προβεί στην πρόσληψη Παιδιάτρου καθώς και  του λοιπού αναγκαίου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των τοπικών αναγκών και την καλή λειτουργία του Κ.Υ Αίγινας και, αν ναι, πότε.

 

Ακολουθεί  το κείμενο των Ερώτησης :

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα:  «Άμεση ανάγκη διορισμού Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αίγινας»

Κύριε Υπουργέ,

            Όπως γνωρίζετε, το Κ.Υ. Αίγινας, ο μοναδικός κρατικός φορέας Υγείας του νησιού, εξυπηρετεί υγειονομικά περισσότερους από 15.000 μονίμους κατοίκους της Αίγινας, εκ των οποίων πάνω από 1.500 παιδιά και, τους 1.100 μονίμους κατοίκους του Αγκιστρίου. Πρόκειται για μια μονάδα, όπου με την σκληρή δουλειά της Διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού της, παρέχονται πολύτιμες υπηρεσίες στους δημότες των νησιών αυτών καθώς και στους αναρίθμητους επισκέπτες, που τα κατακλύζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.

Ωστόσο, έχει τεθεί υπόψιν του Υπουργείου, από πολλών μηνών,  ότι το Κ.Υ. Αίγινας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δυναμικού του και την ιδιωτική πρωτοβουλία, χάριν της οποίας το Κ.Υ. Αίγινας απέκτησε σύγχρονη μονάδα ακτινολογικού και καρδιολογικού,  στη πραγματικότητα υπολειτουργεί, αφού παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις σε ιατρούς ειδικοτήτων Παιδιάτρου, Οδοντιάτρου, Καρδιολόγου, ΩΡΛ, Ακτινολόγου κλπ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη μονίμου Παιδιάτρου, η οποία, μάλιστα, χρονολογείται από το 2018, με αποτέλεσμα τα παιδιατρικά περιστατικά να εξυπηρετούνται, από ιατρούς  που επισκέπτονται περιστασιακά, το Κέντρο Υγείας. Το υπόλοιπο διάστημα οι γονείς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες παιδιάτρους καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για την υγεία των παιδιών τους ή και, σε κάποιες περιπτώσεις, να ταξιδεύουν έως τον Πειραιά, για περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο ΚΥ εάν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό. Εννοείται, ότι το πρόβλημα της έλλειψης Παιδιάτρου κατά την θερινή περίοδο, που ο παιδικός πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, γίνεται εντονότερο.

Παρόλο που τα ζητήματα αυτά είναι γνωστά,  δεν έχει μέχρι σήμερα τοποθετηθεί Παιδίατρος στο Κ.Υ. Αίγινας ούτε και έχουν καλυφθεί οι λοιπές ελλείψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Αίγινας και του Αγκιστρίου να παραπονούνται  και να διαμαρτύρονται καθημερινώς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να προβείτε στην πρόσληψη Παιδιάτρου καθώς και  του λοιπού αναγκαίου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των τοπικών αναγκών και την καλή λειτουργία του Κ.Υ Αίγινας και, αν ναι, πότε;

 

Ο Ερωτών

 

 

Νικόλαος Μανωλάκος

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς

και Νήσων Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης

Νίκος Μανωλάκος: Κατάθεση Ερώτησης για την άμεση τοποθέτηση Παιδιάτρου στο Κ.Υ. ΑίγιναςΑίγινα

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε, σήμερα  30/3/2022   Ερώτηση προς τον   Υπουργό Υγείας , σχετικά με  τις ελλείψεις ιατρών ειδικοτήτων στο Κ.Υ. Αίγινα...

Αίγινα: Η "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" για την πρόσληψη παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας.Αίγινα

Η "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας" με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει την υποστήριξη της και ενώνει τη φωνή της με αυτή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αίγινας για την πρόσληψη παιδίατρου...

Αίγινα: Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακών χορών από το Μορφωτικό Σύλλογο ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Με  Δελτίο Τύπου ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας ο "Καποδίστριας" ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακών χορών. Σχετικά  στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί: "Με χαρά  σας ενημ...

Αίγινα: Το αδιαχώρητο χθες Κυριακή στο λιμάνι της Αίγινας, κατά την επιστροφή των εκδρομέων.Αίγινα

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα  στο λιμάνι της Αίγινας κατά τη διάρκεια  της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου. Τετραπλές ουρές  αυτοκινήτων κατά  μήκος  του λιμ...