ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Αίγινα: Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας".

Το τσουχτερό κρύο αλλά και τα υγειονομικά μέτρα λόγω πανδημίας εμπόδισαν τη μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου, που τα τελευταία  χρόνια έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται με αφορμή την άφιξη και ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια ως Πρώτου Κυβερνήτη στην Αίγινα  το 1828.

Ωστόσο ο αγώνας διεξήχθη σήμερα  Κυριακή 23  Ιανουαρίου με αξιοσημείωτη συμμετοχή σε όλες  τις κατηγορίες και σημείο εκκίνησης αλλά και απονομής μεταλλίων το πάρκινγκ της Παναγίτσας. 

Οι αγώνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Στα 200 μ. έτρεξαν τα νήπια, στα 800 μέτρα οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, στα 1500 μέτρα οι μαθητές των Δ' Ε΄και Στ τάξεων του Δημοτικού, ενώ ακολούθησαν οι αγώνες στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας των 5.000 μέτρων είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Κυριάκο Γκαρή.

Η ατμόσφαιρα στην παραλία  και στους δρόμους διεξαγωγής του αγώνα ήταν για άλλη μια φορά όμορφη. Η κίνηση στα παραλιακά μαγαζιά τονώθηκε και ο ερχομός πολλών αθλητών από τον Πειραιά, έδωσε για λίγο ζωή και κίνηση στην παραλία.

Απονομές εκ μέρους του Δήμου έκανε  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος  της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης και από την εταιρεία  Saronic Ferries o κ. Διονυσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής  οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει rapid test προηγουμένως. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που συμμετείχαν στη διοργάνωση  το 90% των συμμετεχόντων ήταν εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής επιχείρησαν τις πρωινές ώρες με 2 μηχανήματα έργου και διάνοιξαν τον δρόμο από τον οικισμό Τζίκηδες έως τον οικισμό Πόρτες. ...

image descriptionΑίγινα

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 194ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗ Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ Τετάρτη 26 η Ιανουαρίου 2022                          ...

image descriptionΑίγινα

Επελαύνει ο χιονιάς "Ελπίς" και τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλήξει και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.    Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, ο χιονιάς θα χτυπήσει τα νησιά από το μ...