ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Επετειακή εκδήλωση: "Η Επανάσταση του '21 σε στεριά και θάλασσα"

      Αίγινα, 25 Νοεμβρίου 2021                                             

                                                       Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ          

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»

 

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 κι ώρα 18:00, στην αίθουσα «Γωγώς Κουλικούρδη» του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας θα πραγματοποιηθεί επετειακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 σε στεριά και θάλασσα».

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τους Δήμο Αίγινας και Δήμος Ύδρας, σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σε επιμέλεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας.

 

Τρεις αξιόλογοι εισηγητές (μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ύδρας) θα αναπτύξουν διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης, σε στεριά και θάλασσα.

Την ημερίδα θα πλαισιώνει αποστολή από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, προεξάρχοντος του κ. Διοικητή της Σχολής Υποστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

 

17:45 - 18:00 Προσέλευση

18:00 Χαιρετισμοί επισήμων

18:20 Ομιλία κ. Ανδρέα Καστάνη, ομότιμου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα «Τα ελληνικά άτακτα στρατεύματα κατά την Επανάσταση του 1821 - Η οργάνωση και η τακτική των Ελλήνων»

18:40 Ομιλία κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, Δημάρχου Ύδρας, - επίκουρου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα «Ο ναυτικός ανταρτοπόλεμος του 1821 - Η Περίπτωση της Ύδρας»

19:00 Ομιλία κ. Νικολάου Κανελλόπουλου, επίκουρου καθηγητή Σ.Σ.Ε., με θέμα «Ο ελληνικός τακτικός στρατός στην Αττική και η σύγκρουση Καραϊσκάκη - Φαβιέρου (1826-1827)»

19:20 Συζήτηση με το κοινό

19:40 Λήξη εκδήλωσης

 

Η είσοδος θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων: «Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1834 έως και το 1837 η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία ιδρύθηκε από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το 1828 και ως εκ τούτου αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, λειτούργησε στην Αίγινα. Μία σημαντική εκδήλωση με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.»

Σας περιμένουμε!

Μαίρη Κουκούλη

Πρόεδρος

Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανάρτησαν το ακόλουθο μήνυμα για την απώλεια του εκπαιδευτικού Γιάννη Πούντου, από την Αίγινα:      "Σήμερα, Κ...

image descriptionΑίγινα

Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην διευθυντή του ΓΕ.Λ. Αίγινας Γιάννη Πούντου, ο οποίος υπή...

image descriptionΑίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αίγινα 27 Νοεμβρίου 2021   Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του εκπαιδευτικού και Δημοτικού Συμβούλου Αίγινας,  του Γιάννη Πούντου. Ενό...

image descriptionΑίγινα

Αίγινα, 26 Νοεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Παναγιώτης Κουκούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ...

image descriptionΑίγινα

Με σύνθημα: "Στηρίζω τον τόπο μου - Βοηθάω το Δήμο μου - Απογράφομαι στην Αίγινα", Ο Δήμος Αίγινας ξεκινά την καμπάνια  του έργου της απογραφής καλώντας  τους πολίτες να απογραφούν...