image description

Αίγινα: Δελτίο τύπου της ΚΟΙΝΣΕΠΑ για το πλωτό ασθενοφόρο

Η  ΚΟΙΝΣΕΠΑ με δημόσια επιστολή της εκφράζει την ικανοποίησή της για τη λειτουργία  του πλωτού ασθενοφόρου:

Δημόσια επιστολή: Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε κι εμείς το «πλωτό ασθενοφόρο» του Λιμενικού Σώματος, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Κάτι που ζητούσαμε να γίνει ήδη προ ετών από τον δήμο μας με χρήματα που διέθετε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το πλωτό αυτό ειδικά εξοπλισμένο περιπολικό ταχύπλοο, θα εδρεύει στο λιμάνι της Αίγινας και θα διεκπεραιώνει επείγουσες ιατρικές διακομιδές προς τον Πειραιά, ύστερα από εντολή του Κέντρου Υγείας, δωρεάν για τους πάσχοντες. Ανήκοντας στον στόλο του Λιμενικού Σώματος, διασφαλίζεται η αξιόπιστη συντήρησή του και η μόνιμη στελέχωσή του με αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

Με την άφιξη του «πλωτού ασθενοφόρου» του Λιμενικού Σώματος ικανοποιείται το πάγιο, ήδη από το 2012, αίτημα της κοινωνίας της Αίγινας για ασφαλείς, ταχείες, δωρεάν και αξιοπρεπείς διακομιδές βαρέων ιατρικών περιστατικών.

Αυτό το αίτημα αρχικά προβλήθηκε από την «Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική» ( ΟΠΑΕΠ ) με εκπρόσωπό της την ιατρό και διευθύντρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας κυρία Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη και στην συνέχεια διεκδίκησε την υλοποίησή του η «Κοινωφελής Συνεταιριστική Επιχείρηση Πολιτών Αίγινας» ( ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ ) που αυτοδιαλύθηκε αφότου αποφασίσθηκε η ναυπήγηση του πλωτού ασθενοφόρου.

Αναπτύχθηκε ένα πρωτόγνωρο, ευρύτατης αποδοχής, μαζικό δημοκρατικό, ακομμάτιστο, κίνημα πολιτών, με συλλογή υπογραφών και άλλες πρωτοβουλίες. Το οποίο όμως συνάντησε την απόλυτη έχθρα της τότε κυβέρνησης και των εμφυτευμάτων της καθώς και την ασίγαστη διαβολή και παρεμπόδιση από δημοτικούς συμβούλους και ρουσφέτια τους. Ακριβώς επειδή το κίνημα αυτό ήταν ακομμάτιστο και αυτενεργό, με τις δικές του δυνάμεις και μόνον, ανιδιοτελές και ανυστερόβουλο, απειλούσε όλη την δομημένη τοπική διαπλεκόμενη διαφθορά και συναλλαγή.

 Όλες οι αήθεις επιθέσεις εναντίον μας κατέληγαν στο πρόσωπο της ιατρού Π. Χατζηαλεξιάδη και, με μεθοδευμένες  διώξεις της από το Υπουργείο Υγείας εξαναγκάστηκε  σε παραίτησή της από το ΕΣΥ και αυτοεξορία της. Ακόμη και τότε συνεχίστηκαν οι συκοφαντικές αθλιότητες, εξωθώντας μας να προβούμε σε μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για την διαφύλαξη της τιμής μας.

Σήμερα όμως, με την άφιξη και τον ελλιμενισμό του ειδικά εξοπλισμένου περιπολικού ταχυπλόου, του «πλωτού ασθενοφόρου» του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα, όλος αυτός ο αγώνας, αναγνωρίζεται καθολικά στο νησί μας και, δικαιώνεται με την εναρμονισμένη προς το κοινό αίσθημα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και την συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Τώρα πιά στην Αίγινα, όλα τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά  θα έχουν την άμεση και ασφαλή, δωρεάν, θαλάσσια διακομιδή τους. Όπως, πρέπει!

 

Στην Αίγινα 20/10/2021

 

Η πρώην Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΣΕΠΠΑ

 

Νεκταρία Τριανταφύλλου τ. Πρόεδρος

Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη τ. Γραμματέας

Βασίλης Λορέντζος τ. Ταμίας

  •  Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

  Επίβλεψη του έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη   Γ. Πατούλης: «Το εμβληματικό και καινοτόμο έργο υδροδότησ...

image descriptionΑίγινα

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος για την παρουσία του σήμερα στην τελετή ένταξης του πλωτού σκάφους στο Λιμενικό Σώμα. Ο Υφ...

image descriptionΑίγινα

  Η ανάπτυξη Χωρικής Στρατηγικής Κυκλικού Τουρισμού στους επτά νησιωτικούς Δήμους της Αττικής (Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Ύδρας) κα ι στον παραλιακό Δ...

image descriptionΑίγινα

Η  Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με δελτίο τύπου εκφράζει την ιακανοποίηση  της για την απόκτηση και λειτουργία του πλωτού ασθενοφόρου χωρίς να παραλείπει να επισημαίνει  τις ελλείψεις σε  π...

image descriptionΑίγινα

Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα· κρίσιμο το επόμενο βήμα αξιόπιστης, αποτελεσματικής και ασφαλούς λειτουργίας του. Γράφει η Σίλα Αλεξίου   Ενα όνειρο πολλών ετών έγιν...

image descriptionΑίγινα

                                                                                                                                                                                    ...