ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description
image description

Αίγινα: Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών για το Συμπόσιο Κεραμικής.

Ο  Σύλλογος Ενεργών Πολιτών πληροφορεί με Δελτίο Τύπου  τα μέλη του  Συλλόγου αλλά και το κοινό της Αίγινας για την επιτυχή διεξαγωγή του Συμποσίου Κεραμικής που έλαβε χώρα  τον προηγούμενο μήνα και ήταν ενταγμένο  στα πλαίσια  του 12ου Φεστιβάλ  Φιστικιού.

Σχετικά:

 

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως το Συμπόσιο Κεραμικής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ήταν δύο εβδομάδες γεμάτες, με τους τέσσερις ξένους και τους πέντε Έλληνες καλεσμένους κεραμίστες να γνωρίζονται σιγά-σιγά για να δωθεί χώρος σε μία ζύμωση συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών, έρευνας και πειραματισμών πάνω στο θέμα του Συμποσίου: την κεραμική χαμηλής θερμοκρασίας σε κόκκινο πηλό με μπαντανάδες, δηλαδή το Slipware.

Το πρόγραμμα εμπεριείχε: καθημερινό πρωινό εργαστήριο, παρουσιάσεις και master classes, μία βραδιά με σειρά ομιλιών για τη Βυζαντινή Κεραμική από την κα. Στεφανία Σκαρτσή, για την Ευρωπαϊκή Μεσαιωνική Κεραμική και τη Σύγχρονη Κεραμική από τον κο. Niek Hoogland, και τέλος μία διπλή έκθεση στο χώρο του Πύργου του Μάρκελλου, όπου στο ισόγειο παρουσιάζονται μικρά μπολ αναδεικνύοντας τους τρόπους διακόσμησης στη Βυζαντινή κεραμική. Στον άνω όροφο παρουσιάζονται κάποια από τα αντικείμενα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, και στον ενδιάμεσο όροφο παρουσιάζεται το βίντεο που καταγράφει όλη αυτή την εμπειρία, το οποίο μπορείτε να δείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://vimeo.com/610460766

Επισυνάπτουμε κάποιες φωτογραφίες.

Θα βρείτε τα έντυπα που παρουσιάζουν τους καλεσμένους μας στο ακόλουθο λινκ:


https://vimeo.com/610460766

 

Επισυνάπτουμε κάποιες φωτογραφίες.

Θα βρείτε τα έντυπα που παρουσιάζουν τους καλεσμένους μας στο ακόλουθο λινκ:

 

http://sillogos.phpnet.org/keramiki/

Σας καλούμε να έρθετε να δείτε την έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, με καθημερινό ωράριο 10.00-13.00 & 18.30-21.00.

Τέλος, σας καλούμε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 19.00 για να κλείσουμε παρέα την έκθεση.

 

Για την ομάδα Αίγινα & Κεραμική και τον Σύλλογό μας,

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

 Με  ανακοίνωσή της η εταιρεία  Saronic Ferries  ανακοινώνει την προσφορά  της για μειωμένα εισιτήρια σε όσους συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου: "Ιωάννης Καποδίστριας" Σχετικά:   "Θέλ...

image descriptionΑίγινα

Με επιστολή της η γνωστή αρχιτέκτων Ζωή Γεωργιάδου διατυπώνει τις ενστάσεις  της για τη μορφή που έλαβε το σπίτι του Ροδάκη στο Μεσαγρό, μετά  την αγορά  του και τις εργασίες συντή...