Αίγινα: Ομάδα Γαστρονομίας: Το δώρο της «Συμμαχίας των σεφ» για την Αίγινα
Η ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ξανακτυπά με φρέσκες ιδέες για το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού.
Το δώρο της «Συμμαχίας των σεφ» για την Αίγινα
Πρωτότυπες συνταγές, σπουδαίων σεφ, χαρίζονται από την ομάδα SLOW FOOD BRIGADE στους επαγγελματίες της εστίασης στο νησί, ώστε το 4ήμερο της Εμπορικής Έκθεσης να προστεθούν στο μενού εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων της Αίγινας.
Τις συνταγές αυτές προσφέρουν τέσσερις σπουδαίοι Έλληνες σεφ, όλοι τους μέλη της «Συμμαχίας των σεφ SLOW FOOD», που θα μαγειρέψουν στο 12οAegina Fistiki Fest: ο Γιάννης Παρίκος, η Γεωργία Κουτσούκου, ο Γιάννης Στανίστας και ο Πρόεδρος της SLOW FOOD BRIGADE Νίκος Φωτιάδης
Η SLOW FOOD BRIGADE είναι μια ομάδα, η οποία -εδώ και χρόνια- εστιάζει στα τοπικά προϊόντα και με τις δημιουργικές συνταγές της αναδεικνύει και ανανεώνει τις παραδοσιακές γεύσεις κάθε τόπου.
Οι συνταγές αυτές στις οποίες πρωταγωνιστεί το φιστίκι μας είναι οι ακόλουθες:
Αρνίσιο μπούτι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και μυρωδικά από τον Chef Γιάννη Παρίκο
Ντομάτα γεμιστή με τραχανά, και φέτα και μαντζουράνα και συνοδεύεται από καφεδάκια αρνίσια με φιστίκι Αιγίνης και κάρδαμο από τον Chef Γιάννη Στανίτσα
Καλαμάρι σχάρας με πέστο φιστίκι Αιγίνης, βασιλικό και λεμόνι από τον Chef Γιάννη Στανίτσα
Κεμπάπ με φιστίκι Αιγίνης από την Chef Γεωργία Κουτσούκου
Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης από την Chef Γεωργία Κουτσούκου
Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα / ντοματίνια σέρι / σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού / ντρέσινγκ μοσχολέμονου / πιπερόριζας και φιστικοβούτυρο από τον Chef Νίκο Φωτιάδη
Πίτσα με λούζα Κυκλάδων / πέστο φιστικιού Αιγίνης / λιαστό ντοματάκι / φιστίκι Αιγίνης ψημένο / φρέσκα σύκα / γκερεμέζι / λαδωτήρι Αίγινας από τον Chef Νίκο Φωτιάδη
Οι πρωτότυπες συνταγές προς χρήση των εστιατορίων, αυτό το εξαιρετικό δώρο στην Αίγινα, είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων στη διεύθυνση :
https://www.chefsbrigade.gr/chefsbrigade-magazino/12-aegina-fistiki-fest-2021