ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φιστίκι με μέλι

Με το πιο γλυκό επιδόρπιο, σερβιρισμένο από την Ομάδα Γαστρονομίας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου του νησιού, έκλεισε το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Φιστίκι με μέλι (αιγινήτικα προϊόντα και τα δύο), παντρεμένα με λαχταριστούς λουκουμάδες! Η ιδέα ανήκει στις κυρίες της Ομάδας Γαστρονομίας (Ράνια Κορναράκη-Πετρά, Λάλα Σαΐνη, Ελένη Κουνελάκη) και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου βραβεύτηκαν οι εθελοντές του Φεστιβάλ. Τιμώμενο προϊόν ωστόσο ήταν το μέλι, για τις ιδιότητες του οποίου μίλησε ο γεωπόνος M.c.s., διευθυντής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Άγγελος Καψής, ενώ ο μελισσοκόμος Γιώργος Σπυριδάκης, με ένα μικρό εργαστήρι που στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση, έδειξε στο κοινό τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του μελιού. Β.Τ.

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Στιγμή στην ΑίγιναΑίγινα

Ραντεβού στην Αίγινα και ειδικότερα στο Λαογραφικό Μουσείο έδωσαν από τις 25 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος καλλιτέχνης και οι συνεργάτες του από το εργαστήριό του στη Σχολή Καλ...

Μια επιδρομή που αποκρούστηκε Αίγινα

Γράφει ο Γιάννης Προβής -  Στο εκτεταμένο και εν πολλοίς παραμελημένο παραθαλάσσιο μέτωπο της ευρύτερης περιοχής της Πέρδικας στη νότια Αίγινα, φαίνεται ότι προετοιμάζονταν να… εισ...

Αρχαιολόγοι σύνεδροι στην Αίγινα Αίγινα

Ημερήσια επίσκεψη στην Αίγινα της διαχρονικής ιστορικής παρουσίας και του πολιτισμού ,πραγματοποίησαν στις  17/10/2014   οι Σύνεδροι του 5ου Φόρουμ που για πρώτη φορά διοργανώνεται...

Ποιοτικές εισηγήσεις, αλλά και προβληματισμός στην ημερίδα για την αναβάθμιση της ζωής στην ΑίγιναΑίγινα

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ημερίδα με τίτλο "Η ζωή στην Αίγινα: χωρίς σκουπίδια; με βιολογικό, με αυτάρκεια νερού, χωρ...