ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας για το θέμα της Μονής του Αγίου Νεκταρίου.

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης για το θέμα της νόσησης των μοναζουσών και κληρικών από covid στην Αίγινα, που είχε ως συνέπεια  το σφράγισμα  της Ιεράς Μονής για ένα δεκαπενθήμερο.

Σχετικά:

Εις τα σχετικά δημοσιεύματα, τα αναφερόμενα εις την Ι. Μονήν του Αγ. Νεκταρίου στην Αίγινα, ανακοινούμεν τα εξής.

Εδώ και οκτώ ημέρες δηλαδή πολύ πριν επισκεφθεί την Πέμπτη 11ην Αυγούστου την Ι. Μονή κλιμάκιον του Ε.Ο.Δ.Υ. όλες οι μοναχές ευρίσκοντο υπό παρακολούθησιν, είχον τεθεί σε "ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ" και ελάμβανον σχετικήν ιατροφαρμακευτική αγωγήν.

Οι μοναχές είναι 16 και όχι 25. Οι 9 είναι υπαλληλικόν προσωπικόν το οποίον ευρέθη με αρνητικό τέστ.

Το συγκρότημα των μοναχικών κελλιών, της τραπέζης κ.λ.π είναι τελείως ξεχωριστό και αυτόνομον, από την λειτουργία των Ιερών Ναών του Αγίου Νεκταρίου.

Το προσκύνημα εξυπηρετούν λαϊκοί υπάλληλοι και ουδεμία μοναχή μετά την διάγνωση - εδώ και 9 μέρες - έρχεται σε επαφή με προσκυνητάς.

Έγινε απολύμανση των χώρων και ανεστάλησαν αι καθημεριναί ιερές ακολουθίες εις τους Ι. Ναούς της Μονής, οι δε ξενώνες της εσφραγίσθησαν. Η Ι.Μονή, ουδένα προσκυνητήν φιλοξενεί.

Η Ιερά Μητρόπολις δι'  Εγκυκλίων της επανειλημμένως, αλλά και διά ζώσης υποδεικνύει την αυστηράν τήρησιν όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε πρωτόγνωρη εποχή, όπου ο ψυχισμός μας αλλάζει δραματικά και οι ευαισθησίες μας γίνονται πιο πολύμορφες και πολυδιάστατες.

Τούτην την εποχή της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής οι ευθύνες μας γίνονται ακόμη πιο μεγάλες και πιο επώδυνες, τόσο απέναντι στους άλλους, αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Μοναχοί και πιστοί της Εκκλησίας έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους και ανάλογη είναι και η θεολογική και κοινωνική στάση τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

«Σφραγίζεται» το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα - Θετικές στον ιό 16 μοναχέςΑίγινα

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κλείνει για 15 ημερες το μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου στην Αίγινα. Μετά από έρευνα που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δι...

Σε επιφυλακή η εθελοντική ομάδα «Αίγινα, πράσινο νησί, χωρίς πυρκαγιές» - Κάλεσμα για δράσηΑίγινα

Αυτές τις μέρες με την έξαρση των πυρκαγιών και τις καταστροφές που βιώνουν κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της χώρας μας μία εθελοντική ομάδα που δρα εδώ και ένα χρόνο στην Αίγινα μα...

Αίγινα: Η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Λ. Διονυσιάδου στον κήπο του Εϋνάρδειου.Αίγινα

Η  βροχή  αλλά και η μικρής διάρκειας διακοπή ρεύματος δεν στάθηκαν ικανά εμπόδια  ώστε να αποθαρρύνουν  το κοινό και τους φίλους της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας να προσέλθο...

Αίγινα : Ήταν όλοι εκείΑίγινα

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του νησιού μας στο κάλεσμα του τμήματος εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών Αίγινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση ειδών πρώτης α...

Καλοκαιρινή μπόρα στον Σαρωνικό - Φωτιά στο Μεσαγρό Αίγινας από κεραυνό και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση Αίγινα

Καλοκαιρινή μπόρα πέρασε από τα νησιά του Αργοσαρωνικού το απόγευμα της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Η βροχή δεν διήρκησε για πολύ ώρα και συνοδεύθηκε από βορειοανατολικούς ανέμους και κ...