ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικαστική έκθεση ΗΡΩΟΝ στον Πύργοι του Μαρκέλλου για την Επέτειο των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας  

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σε διοργάνωση του 12ου Aegina Fistiki Fest και της ΚΕΔΑ Αίγινας, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στις 20.30, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, η ομαδική έκθεση «ΗΡΩΟΝ» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδος Κρητικού.

Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΗΡΩΟΝ», αποτελεί μια συλλογική επετειακή εγκατάσταση φίλων «αντί στεφάνου». Μια λιτή κατάθεση τιμής από πέντε εικαστικούς καλλιτέχνες του νησιού μας που ανιχνεύουν την τοπική αλλά και την πανελλήνια ιδέα του ήρωα με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, ενώ τα έργα τους, ολοκληρωμένα με διαφορετικές τεχνικές και υλικά (Ζωγραφική & Αγιογραφία, Κεραμική, Κεντητική, Πέτρα, Γλυπτική), παρουσιάζονται  αλληλοσυμπληρούμενα στον εμβληματικό ιστορικό χώρο του Πύργου Μαρκέλλου (κατοικία του προκρίτου και βουλευτή Σπυρίδωνα Μάρκελλου), τιμώντας και μνημονεύοντας τόσο τη γενέθλια Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821 όσο και τη συνεισφορά του τόπου τους –της Αίγινας, στον Αγώνα.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σε διοργάνωση του 12ου Aegina Fistiki Fest και της ΚΕΔΑ Αίγινας, συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Στο πλαίσιό της, διοργανώνεται μουσική θεματική βραδιά με τη διακεκριμένη μεσόφωνο Έλενα Μαραγκού και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο (Κυριακή 15 Αυγούστου στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο στον αύλειο χώρο του Πύργου).

Επίσης, διοργανώνονται στον αύλειο χώρο εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, με εμψυχωτές τη Μαίρη Γαλάνη –Κρητικού (εργαστήριο κεντητικής για ενήλικες , Πέμπτη 19.8.21 στις 19.00) και τον Παναγιώτη Μαρίνη (εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες, Παρασκευή 20.8.21 στις 19.00). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

\

 

 

INFO:ΗΡΩΟΝ: Μια εικαστική εγκατάσταση για την Επέτειο των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας  

Πύργος Μαρκέλλου, Αίγινα

Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στις 20.00

Συμμετέχοντες εικαστικοί:Νεκτάριος Αποσπόρης, Μίκα Βογιατζή, Μαίρη Γαλάνη- Κρητικού, Παναγιώτης Μαρίνης & Βαρβάρα Μαυρακάκη

Διάρκεια: 13-29 Αυγούστου 2021

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 11:00 - 13:00 και 20:00 -22:00

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Υποστήριξη: Σταθούλα Μαρίνη

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώνεται μουσική θεματική βραδιά με τη διακεκριμένη μεσόφωνο Έλενα Μαραγκού και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο (Κυριακή 15 Αυγούστου στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο στον αύλειο χώρο του Πύργου).

Επίσης, διοργανώνονται στον αύλειο χώρο εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, με εμψυχωτές τη Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού (εργαστήριο κεντητικής για ενήλικες , Πέμπτη 19.8.21 στις 19.00) και τον Παναγιώτη Μαρίνη (εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες, Παρασκευή 20.8.21 στις 19.00). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του 12ου Aegina Fistiki Fest.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρινή μπόρα στον Σαρωνικό - Φωτιά στο Μεσαγρό Αίγινας από κεραυνό και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση Αίγινα

Καλοκαιρινή μπόρα πέρασε από τα νησιά του Αργοσαρωνικού το απόγευμα της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Η βροχή δεν διήρκησε για πολύ ώρα και συνοδεύθηκε από βορειοανατολικούς ανέμους και κ...

Αίγινα: Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  για τους πυρόπληκτους.Αίγινα

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα  της Λαϊκής Συσπέιρωσης Αίγινας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για  τιςπυρόπληκτες περιοχές  της Ελλάδας. Σχετικά: Ανακοίν...