ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας ξεκίνησε ήδη!

Το 14ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας ξεκίνησε ήδη τις προβολές του στο κτήμα Κολλάτου, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης κάθε βράδυ στις 22:00.

 

Την αφίσα φέτος,  φιλοτέχνησε ο ζωγράφος και αγιογράφος Μπάμπης Πυλαρινός. Με την ευαισθησία που τον διακρίνει αποτυπώνει τον Άλκη ως Άγγελο.

 

Με την παρουσία πολλών σκηνοθετών και συντελεστών των ταινιών που θα προβληθούν φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας μετά το τέλος των προβολών. Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ έγινε με την παρουσία της Μαρία Ντούζα και την ταινία της «Το δέντρο και η Κούνια», προσκεκλημένοι του φεστιβάλ θα είναι ακόμα οι Βασίλης Βαφέας, Κώστας Φέρρης, Νίκος Ζερβός, Χρήστος Δήμας μαζί με την Ζέτα Δούκα, Βαρδής Μαρινάκης, Θόδωρος Μαραγκός, Σταύρος Ιωάννου, Τάκης Πετσιώτης, Gabriel Babsi, Αγγελική Κουρουνής, Τάκης Βωγόπουλος, Μαρία Λάφη κ.α.

 

Το φετινό φεστιβάλ έχει τη χαρά να συνεργαστεί με το με το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Έτσι θα μεταφερθεί το γιορτινό κλίμα της Δράμας, στην Αίγινα για μερικά βράδια!
 
 
Ακολουθεί το πρόγραμμα ξεκινώντας από τη σημερινή προβολή (Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021):
 
Τετάρτη 4  Αυγούστου Γαμήλια Νάρκη του Δημήτρη Ινδαρέ 80 2003

Ο Θωμάς και η Λίλη διανύουν τον 7ο "δύσκολο" χρόνο του γάµου τους. Η αιφνίδια αναχώρηση της παραδουλεύτρας ανοίγει στη ζωή τους τους ασκούς του Αιόλου. Η Λίλη αρνείται ν΄ ασχοληθεί µε το παιδί και το σπίτι. Ο Θωμάς προσλαμβάνει ως οικιακή βοηθό μια 23χρονη αλλοδαπή πόρνη, την Ιρίνα.

Πέμπτη 5 Αυγούστου Μάθε παιδί µου γράμματα του Θόδωρου Μαραγκού 96’, 1981­­­
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας (η ταινία έχει γυριστεί στη Στεμνίτσα, τη Δημητσάνα και άλλα χωριά της περιοχής) λίγο μετά τη μεταπολίτευση.

Παρασκευή 6 Αυγούστου Zizοtec του Βαρδή Μαρινάκη 92’ 2019

Μετά την εγκατάλειψή του από τη μητέρα του σε ένα πανηγύρι δίπλα στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας, o εννιάχρονος Ιάσωνας βρίσκει καταφύγιο σε µια καλύβα στη μέση του δάσους.
 
Σάββατο 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Κυριακή 8 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Δευτέρα 9 Αυγούστου

Ψαράδες και ψαρέµατα 22’ 1961 του Λέοντος Λοΐσιου

To μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Ψαράδες και ψαρέματα αναφέρεται στο παραδοσιακό ψάρεµα και την ζωή των ψαράδων της κοινότητας του Μολύβου της Μυτιλήνης, Μέσα από εικόνες µιας άλλης εποχής ο φακός µας µεταφέρει στη Μήθυµνα του 1961 και ζωντανεύει στιγµιότυπα από την καθηµερινή ζωή των κατοίκων στο ψαροχώρι του Μολύβου και τις καθηµερινές δραστηριότητες των ψαράδων, αλλά και τη ζωή στην κοινότητα την Κυριακή.

Κοινωνικη σαπιλα του Στέλιου Τατασόπουλου 62', 1932

Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας που ασχολήθηκε µε τη δεινή κατάσταση των άνεργων και φτωχών εργατικών πληθυσμών των αστικών κέντρων, και ταυτόχρονα απεικόνισε τους αγώνες για την οργάνωση της βιομηχανικής εργασίας σε συνδικάτα.

Τρίτη 10 Αυγούστου  Oh Babylon του Κώστα Φέρρη 90’, 1987

Μια μοντέρνα διασκευή από τις Βάκχες του Ευριπίδη, που ο Φέρρης προσεγγίζει µ' έναν ιδιόμορφο αφαιρετικό τρόπο, δίνοντας έμφαση στα μουσικοχορευτικά κι ερωτικά στοιχεία.

Τετάρτη 11 Αυγούστου Ντελίριο του Νίκου Ζερβού 90’ 1983

Ένας σκηνοθέτης έρχεται σε σύγκρουση µε τον παραγωγό και φίλο του. Αναγκάζεται να απομονωθεί στον εαυτό του όταν ο καλύτερος του φίλος σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και όταν συνειδητοποιεί πως η σύντροφος του ενδιαφέρεται µμονάχα για φήμη. Έτσι αφοσιώνεται στην τέχνη του για ένα δυνατό φινάλε.

Πέμπτη 12 Αυγούστου Μπάιρον, Μπαλάντα Σ' Έναν Δαίµονα
του Νίκου Κούνδουρου 1992, 138'

Στο χάος της Επανάστασης, βασανισμένος από πυρετούς, κυνηγημένος από τις μνήμες, ο Μπάιρον δίνει στο Μεσολόγγι την τελευταία μάχη µε το θάνατο και τη δόξα.


 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Στον κήπο  του Εϋνάρδειου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Ν.ΜπακουνάκηΑίγινα

Με  μια απρόσμενη για τους οργανωτές προσέλευση  κόσμου πραγματοποιήθηκε  χθες, Τετάρτη 4 Αυγούστου, η πρώτη "Αυγουστιάτικη βραδυά" στην αυλή του Εϋνάρδειου με την παρουσίαση του ν...

Αίγινα: Τα ενεργά κρούσματα covid για το χρονικό διάστημα 26/7 -1/8 ανακοίνωσε ο Δήμος ΑίγιναςΑίγινα

Είκοσι ένα ενεργά κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα  ο Δήμος Αίγινας για την εβδομάδα  από 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Σχετικά: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών ...

Κυριακή Χριστακοπούλου – Nα λάμπει η φορεσιά της: Έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο ΑίγιναςΑίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σε διοργάνωση του 12ου Aegina Fistiki Fest και της ΚΕΔΑ Αίγινας , συνδιοργάνωση της Πε...

Αίγινα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ν. Μπακουνάκη σήμερα στην αυλή του Εϋνάρδειου.Αίγινα

Ο Νίκος Μπακουνάκης ανοίγει απόψε στις 21.00 στην αυλή του Εϋνάρδειου  τον κύκλο των εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Η πανεπιστημιακός κ. Μαρία Παπαδήμα...

Αίγινα: "Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα" του Φ. Γ. Λόρκα στο 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου ΑίγιναςΑίγινα

 Το θεατρικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα "Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα" θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι  του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας την Παρασκευή 6 Αυγούστου ...

Η Αίγινα και το Αγκίστρι στην πρώτη σειρά των 12 Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων Αίγινα

Εντός ολίγων ημερών αναμένεται η προκήρυξη για τις μελέτες των πρώτων 12 Τοπικών Πολεοδομιών Σχεδίων της χώρας. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει αναλυτικά τη «μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθ...