ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description

Αίγινα: Επίσκεψη της προϊσταμένης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων στην Αίγινα.

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες  Παρασκευή 18 Ιουνίου η Προϊσταμένη  του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κ. Μ. Μπορμπουδάκη.

 Η  επίσκεψη στην Αίγινα ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό όπου είχε ενημερωτική συνάντηση  στον Μητροπολιτικό Ναό με τον εφημέριο  του ναού πρωτ. Εμμανουήλ Γιαννούλη για τα έργα  που πρόκειται να ξεκινήσουν  για  την αντιμετώπιση της υγρασίας  του κτίσματος και τη μετέπειτα συντήρηση του.

Η  κ. Μπορμπουδάκη συνοδευόμενη από  τον εφημέριο της Παχείας Ράχης αρχιμ. π.Φιλόθεο Πετράκο και τον Αρχιτέκτονα κ. Ι. Δέδε επισκέφθηκε  το  Ναό των Ταξιαρχών  στο Ελλάνιον Όρος.

    Μετά  το Ελλάνιον Όρος η κ. Μπορμπουδάκη συνοδευόμενη από τον κ. Ι. Δέδε, τον Ιστορικό Βυζαντινολόγο κ. Γ. Καλόφωνο και τον εκπαιδευτικό κ. Γ. Μπήτρο επισκέφθηκε ναούς της Παλαιάς Χώρας και διαπίστωσε "ιδίοις  όμμασι" τις καταστροφές και  τις επικίνδυνες αυθαιρεσίες  που έχουν σημειωθεί  τους τελευταίους μήνες σε εκκλησάκια  του λόφου.

Ιδιαίτερα στον Ναό του Αγίου Γεωργίου αντίκρισε  το σύρμα περίφραξης που έχει εντοιχιστεί στο εσωτερικό του ναού προκειμένου να κρεμαστούν εικόνες, εικογενειακές  φωτογραφίες γάμου και ετεζέρες μέσα  στον Άγιο Στέφανο, καθώς και εικόνες στηριγμένες με πινέζες  στους τοίχους  του Αγίου Νικολάου στην ανατολική πλευρά  του λόφου.

Με έκπληξη επίσης αντίκρισε  τα περίφημα "πλακάκια μπάνιου" που κάποιοι έχουν τοποθετήσει για επιγραφές. Παρούσα  στην επίσκεψη και η φύλακας  της Παλαιάς  Χώρας  κ. Χαλδαίου.

Τέλος  η κ. Μπορμπουδάκη είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη με σκοπό  την αποψίλωση  των μονοπατιών  του λόφου.

Μια πολύ σημαντική επίσκεψη της οποίας καρπούς θα δούμε  στο επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Μεγάλη η τιμή προς την Αγία Τριάδα στην Αίγινα αν κρίνουμε από το πλήθος των εκκλησιών που υπάρχουν. Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου. Μη ξεχνάμε ότι ο Άγιος...

image descriptionΑίγινα

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας διοργάνωσε εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στο μνημείο των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων στη Ναυτική Βάση του ...

image descriptionΑίγινα

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα  το μεσημέρι γύρω στις 14.30 στην παραλία  της Αίγινας όταν αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία  του και με χαμηλή ταχύτητα εισέβαλε στην πλατεία...

image descriptionΑίγινα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥΑΙΓΙΝΑΣ   Αγαπητοί μας γονείς, Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αίγινας προτίθεται να λειτουργήσει ΔΩΡΕΑΝ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησ...