ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στην Αίγινα

Διανύουμε τον πρώτο μήνα της θερινής περιόδου και το νησί μας ήδη άρχισε να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες αλλά και τους επισκέπτες που διατηρούν παραθεριστικές κατοικίες. Αυτό σημαίνει πως ο πληθυσμός αυξάνεται και οι ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη επίσης.

Δυστυχώς πριν λίγες ημέρες έγινε ένα σοβαρό ατύχημα για ακόμα μία φορά στους στενούς δρόμους του νησιού μας. Ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι που έτρεξαν αμέσως να δώσουν τις πρώτες βοήθειες και η κινητοποίηση από το Κέντρο Υγείας και τις Αρχές ήταν άμεση.

Μπορεί να βρισκόμαστε σε απόσταση λίγων μιλίων από την πρωτεύουσα αλλά δυστυχώς κάθε φορά που γίνεται κάποιο ατύχημα όλοι αγωνιούμε.

Πολλές φορές διοργανώνονται σεμινάρια πρώτων βοηθειών είτε από το ΕΚΑΒ, είτε από το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα σχολεία. Αυτό όμως που έχει ξεχωρίσει και έχει γίνει πλέον θεσμός είναι η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών που διοργανώνεται από τον Ερυθρό Σταυρό.

 Η ψυχή αυτών των εκπαιδεύσεων είναι η κα Φλώρα Περράκη που με την επιμονή και την επίβλεψη της κατάφερε να κινητοποιήσει και να πιστοποιηθούν πάνω από 70 συμπολίτες μας από το 2018 (υπήρξε συμμετοχή και από το γειτονικό Αγκίστρι). Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε διήμερα σεμινάρια από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κα Στέλλα Αθανασάκη και τους συνεργάτες της. Η κυρία Περράκη φρόντισε να βρεθούν χορηγοί επαγγελματίες του νησιού μας έτσι ώστε να καλυφθεί η διαμονή, η σίτιση αλλά και οι αίθουσες για τις εκπαιδεύσεις.

Σύντομα λοιπόν (μέσα στον Ιούλιο) πρόκειται να διεξαχθεί η 6η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό.  Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, βασική υποστήριξη ζωής, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, θέση ανάνηψης, τι να κάνουν σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σε αιμορραγίες και τραύματα, σε διάφορες βλάβες από το περιβάλλον, αντιμετώπιση πνιγμονής, δηλητηριάσεις και φυσικά τη χρήση του εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή. Για το τελευταίο θέμα των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στο νησί μας θα επανέλθουμε σύντομα.

Επικοινωνήστε λοιπόν με την κα Φλώρα Περράκη στο τηλέφωνο 6983476658 για να  κλείσετε θέση για τη  δωδεκάωρη διήμερη εκπαίδευση. Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών σώζει ζωές!

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς κοντά στους υποψηφίους των Γενικών Εξετάσεωντου ΕΠΑΛ.Αίγινα

Κοντά  στους υποψήφιους των Γενικών Εξετάσεων του ΕΠΑΛ  Αίγινας βρέθηκε σήμερα  το πρωί ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς. Με έναν σύντομο χαιρετισμό  τους ευχήθηκε "καλή επιτυχία" ...

Αίγινα: Ευχές από το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά  στους υποψηφίους των Γενικών Εξετάσεων. Αίγινα

Πρώτη ημέρα  των Γενικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους μαθητές  της Γ΄Λυκείου και ο Δήμαρχος Αίγινας κ.Ι. Ζορμπάς όπως το συνηθίζει κάθε χρόνο επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Αίγινας ...