ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Τα θέματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2/6

Πολλά  και σημαντικά  τα θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου. Θέματα που συζητήθηκαν προ ημερησίας διατάξεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΊΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2/6/2021

H«ΛΑ.ΣΥ ΑΙΓΙΝΑΣ» έθεσε στο Δ.Σ τα παρακάτω θέματα προ ημερησίας διάταξης:

  1. Σχετικά με τις οφειλές του Δήμου προς τους πολίτες
  2. Σχετικά με την υδροδότηση του νησιού.
  • Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ το νησιού μας

Σχετικά με τις οφειλές του Δήμου προς τους πολίτες

Σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις από την Δημοτική Αρχή για διάφορα θέματα, που φέραμε προ ημερησίας διάταξης και στα οποία μεταφέραμε ενστάσεις και παρατηρήσεις πολιτών για ενέργειες και ζητήματα που αφορούν τη Δημοτική Αρχή.

Γι’ αυτό σήμερα, δεν ερχόμαστε απλά να θέσουμε ενημερωτικά τα ζητήματα που μας μεταφέρθηκαν από τους Αιγινήτες, αλλά ερχόμαστε να ρωτήσουμε.

Υπάρχουν συμπατριώτες μας, οι οποίοι προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες στον Δήμο μας, επιχειρήσεις από τις οποίες ο Δήμος προμηθεύεται προϊόντα, και σύλλογοι που λόγω της συνεργασίας τους με τον Δήμο έχουν επωμιστεί έξοδα, ως μη όφειλαν.

Ισχυρίζονται λοιπόν, ότι λόγω αυτής της σχέσης τους, oΔήμος έχει διάφορες οφειλές προς αυτούς, πολλές από τις οποίες τείνουν να παραγράφουν λόγω του ό,τι χρονίζουν .

Φυσικά η δικαστική οδός για την αξίωση αυτών των οφειλών είναι οικονομικά ασύμφορη, όπως οι ίδιοι μας  πληροφόρησαν.

Τα ερωτήματα λοιπόν που θέτουμε προς τη Δημοτική Αρχή είναι:

  1. Έχει ο Δήμος Αίγινας οφειλές σε ιδιώτες από αγορά προϊόντων, παροχή υπηρεσιών, κ.ά. σε βάθος χρόνου;
  2. Αν η απάντηση είναι ναι τότε.
  3. Σε πoιό ποσόν ανέρχονται στο σύνολό τους αυτές οι οφειλές;
  4. Σε ποιον κωδικό αναφέρονται στον προϋπολογισμό;
  5. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης τους;

Πολλές φορές, έχουν γίνει αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο, για συμπολίτες μας με οφειλές προς το Δήμο.

Και φυσικά, αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσει τις οφειλές του και δεν το κάνει, η λέξη «κακοπληρωτής» που έχει ακουστεί, με σύνεση και κρίση, μπορεί κάποιος να πει ότι του αρμόζει.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα σκεφτεί ένας πολίτης για τον Δήμο του όταν ακούει ότι υπάρχει πλεόνασμα και ο Δήμος του δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του για την εξόφληση των οφειλών του προς αυτόν.

Σχετικά με την υδροδότηση του νησιού.

Σε προηγούμενη οικονομική επιτροπή το μέλος της επιτροπής Τάκης Κουκούλης ανέφερε, με την ευθύνη που του έχει αναθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, να παρακολουθεί λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, την πρόοδο εξέλιξης του υποθαλάσσιου αγωγού, ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα για το νησί να υδροδοτηθεί, μέσω αυτού του αγωγού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για την τελική παράδοση του έργου, οι οποίες όμως, δεν εμποδίζουν την έναρξη της υδροδότησης.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι λόγω και της επερχόμενης αύξησης του πληθυσμού την καλοκαιρινή περίοδο, η Δημοτική Αρχή πρέπει να έρθει σε συνεννόηση, όπως ειπώθηκε, με κάθε μέλος που εμπλέκεται στο έργο προκειμένου το νησί μας  να υδροδοτηθεί το συντομότερο δυνατόν μέσω του αγωγού.

Και επ’ ευκαιρία θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν αυτή την περίοδο περιοχές όπως το Βαθύ και Μεσαγρός υδροδοτούνται από γεωτρήσεις, ή και από γεωτρήσεις, σημειωτέων ότι το νερό στον Μεσαγρό όπου κατοικώ, διαθέτει σκληρότητα πέραν οποιουδήποτε αποδεκτού ορίου, με όλες τις αυτονόητες συνέπειες σε ανθρώπινο και τεχνικό επίπεδο από τη χρήση του.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ το νησιού μας

Έχει επισημανθεί αρκετές φορές από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στο νησί μας δεν υπάρχουν πλέον ταχυδρομικοί διανομείς.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικονομικές και όχι μόνο, υποχρεώσεις των Αιγινητών, προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες τηλεπικοινωνίων, εταιρίες παροχής ενέργειας κ.τ.λ., να καθυστερούν και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες, άδικες, ρήτρες χωρίς την ευθύνη των πολιτών.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτό, δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα του νησιού μας, αλλά εναρμονίζεται με την λογική της ιδιωτικοποίησης κάθε Δημόσιας Παροχής Υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στην προεκλογική μας ομιλία είχαμε αναφέρει ότι δια της απαξιώσεως επέρχεται ιδιωτικοποίηση.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ.

Τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν κλείσει ήδη πάρα πολλά υποκαταστήματα τους στην Αττική, έχουν απολύσει προσωπικό ή κάνουν συμβάσεις εφτά ημερών η ενός μηνός, και υλοποιούν πλήρως, τη μελέτη της εταιρείας Plus A.E. για εθελούσια έξοδο προσωπικού.

Εν κατακλείδι, άλλη μία Δημόσια Υπηρεσία Παροχής Υπηρεσιών προς τον πολίτη, με ιστορία, βαίνει προς διάλυση, και μέλλεται να συνδεθεί η ιδιωτικοποίηση της με υπέρογκη αύξηση του κόστους αυτών των υπηρεσιών, την οποία φυσικά θα επωμιστεί και ο Αιγινήτης μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό.

Έχει αποδειχθεί ότι οι ομαδικά συντονισμένες ενστάσεις των δήμων προς την κεντρική διοίκηση φέρνουν αποτελέσματα. Ζητούμε λοιπόν, να πρωτοστατήσει ο δήμος μας σε αυτήν την κίνηση,  και μαζί με τους άλλους δήμους να φέρει την κεντρική διοίκηση προ των ευθυνών της για το συγκεκριμένο θέμα και να απαιτήσει λύσεις προς όφελος των πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: "Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας" Το δώρο του Δήμου στους τελειόφοιτους μαθητές.Αίγινα

Το βιβλίο της Μαρίας Ανδρικοπούλου "Ο Ιωάννης και γεώμηλα της Αίγινας" από  τις εκδόσεις "Καλέντης" είναι η επιλογή  του Δήμου Αίγινας και της  Επιτροπής Παιδείας να απονεμηθεί ως ...

Αίγινα: Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στην έκθεση του Ιστορικού ΚυβερνείουΑίγινα

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι επισκέψεις τμημάτων  σχολείων της Αίγινας στην έκθεση για  τον Ιωάννη Καποδίστρια  στο Ιστορικό Κυβερνείο  του νησιού. Την προηγούμενη εβδομάδα ε...

Αίγινα: Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό ΊδρυμαΑίγινα

Η  Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος στην Αίγινα. Μετά τις ενέργειες  που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια ...

Αίγινα: Διάκριση για  τη φωτογραφικό στούντιο των Ανέστη Κορνέζου και Ειρήνης Κουνάδη.Αίγινα

Μια σημαντική διάκριση- ηθική επιβράβευση για  τους κόπους  τους αλλά  και τηναγάπη τους για τη δουλειά απέσπασαν οι δικοί μας άνθρωποι και συνεργάτες. Ο Ανέστης Κορνέζος και η Ειρ...

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Κολώνας από την Ο.Μ. Σύριζα ΠΣ Αίγινας για την Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΑίγινα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , η Οργάνωση Μελών Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας οργάνωσε μία ακόμα δράση. Σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πειρ...

Αίγινα: Διαρκώς αυξανόμενη η επιβατική κίνηση στα  νησιά  του Σαρωνικού.Αίγινα

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η επιβατική κίνηση προς  τα νησιά  του Σαρωνικού ακόμα και αυτή την εποχή που βρισκόμαστε στις αρχές  Ιουνίου. Είναι αξιοσημείωτο πως ποτέ  δεν είχε πα...

Από  το "Μουσείο στο Θέατρο". Η  "Αντιγόνη" του Σοφοκλή για τους μαθητές  των Γυμνασίων της Αίγινας.Αίγινα

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πρόσφερε μέσα από το πρόγραμμα "Από  το Μουσείο  στο Θέατρο" την παράσταση "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε τμήματα  των δύο Γυμνασίων της Αίγινας. Στον αρχαιολ...

Αίγινα:  Που πάνε τα χρήματα από την επιχορήγηση για την καταπολέμηση της πανδημίας;Αίγινα

Της Ντίνας Χατζίνα Την  Τετάρτη 2 Ιουνίου και ώρα 19:00΄ το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων που έχουν ληφθ...