ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξετρελάθηκε το Bloomberg με τα νησιά του Σαρωνικού

 

Τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου μπορεί κάθε χρόνο να είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς όμως ένα ταξίδι στον Σαρωνικό κόλπο είναι αρκετό για να δείξει την πραγματική έννοια των διακοπών της ελληνικής πολυτέλειας.

 

Αγκίστρι

 

Μιλώντας στο Bloomberg ο ταξιδιωτικός πράκτορας Kelly Shea της Kelly Shea Travels με έδρα την Ιντιάνα τονίζει πως σε αρκετά ελληνικά νησιά την περίοδο του καλοκαιριού ο επισκέπτης «μπορεί να χάσει αυτό που είναι η Ελλάδα».

Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε τρία νησιά του Αργοσαρωνικού, εκεί που οι Αθηναίοι συναντιούνται για χαλαρά μεσημεριανά γεύματα με φρέσκα ψητά ψάρια και βόλτες στους παραλιακούς δρόμους ή πεζοπορία στα πευκοδάση. Πρόκειται για μία νησιωτική αλυσίδα -Πόρος, Υδρα, Σπέτσες-, η οποία βρίσκεται δίπλα στην Πελοποννήσο και δυτικά της Αθήνας. Στα βόρεια πλευρά βρίσκεται η αρχαία Κόρινθος, και ανατολικά είναι παραθαλάσσιες πόλεις όπως ο Γαλατάς.

Γαλατάς  (πέρασμα Πόρου)

Με τους περισσότερους επισκέπτες της Ελλάδας να προτιμούν να κλείνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στους πιο δημοφιλής προορισμούς όπως τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, λέει το Bloomberg, αποτελούν ιδανική επιλογή για το καλοκαίριι του 2021. Μάλιστα προτείνει τρεις τρόπους για να τα επισκεφθούν.

 

Πόρτο Χέλι

 

Ημερήσιες βόλτες με σκάφος

Η πρώτη πρόταση του Bloomberg για διακοπές πολυτελείας στην Ελλάδα και τον Αργοσαρωνικό είναι η διαμονή στο Πόρτο Χέλι και στο υπερχλιδάτο Amanzoe με τις βίλες και τις σουίτες που διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, ενώ οι ελαιώνες που βρίσκονται γύρω από τις εγκαταστάσεις διαμορφώνουν ένα μοναδικό περιβάλλον.

Το προσωπικό μπορεί να οργανώσει μια ιδιωτική ημερήσια βόλτα με σκάφος προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης σε σχεδόν ιδιωτικές παραλίες όπως η Ξυλοκέριζα που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά των Σπετσών και είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

 

Σπέτσες - Ξυλοκέριζα

 

Για πιο άγριο τοπίο, η πρόταση είναι το ακατοίκητο νησί του Ντόκου, στο οποίου την ακτογραμμή οι επισκέπτες βρίσκουν κάποιες διάσπαρτες παρθένες παραλίες. Τέλος μία ακόμα πρόταση που έρχεται με την ημερήσια εκδρομή με σκάφος είναι οι επισκέπτες να κατευθυνθούν νότια προς τη Μονεμβασιά για μια βόλτα στη μεσαιωνική πόλη.

 

Ύδρα

Ο επόμενος προορισμός είναι η Υδρα, με το Bloomberg να την συγκρίνει καθ' υπερβολή βέβαια με Saint Barth. Ο αρθρογράφος τονίζει μάλιστα ότι στο νησί δεν κυκλοφορούν όχημα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με γαϊδουράκια. Παράλληλα υπενθυμίζει πως το νησί της Υδρας υπήρξε για δεκαετίες το… κρησφύγετο για πολλές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό χώρο. Ο επισκέπτης μαγεύεται από την πολύχρωμη νησιώτικη αρχιτεκτονική του, ενώ η απόκρημνη ακτογραμμή του κρύβει πανέμορφους όρμους. Το νησί εδώ και χρόνια προσελκύσει ζωγράφους και γλύπτες παγκόσμιας κλάσης στις πολλές γκαλερί του, ειδικά από το 2009, όταν ο συλλέκτης τέχνης Δάκης Ιωάννου μετέτρεψε ένα παλιό πέτρινο σφαγείο σε έναν φημισμένο χώρο τέχνης που ονομάζεται Deste Foundation Projectspace Slaughterhouse.

 

Το λιμάνι του νησιού είναι γεμάτο ζωή με εστιατόρια και μπαρ, για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους. Συγκεκριμένα το Bloomberg κάνει λόγω για την Υδρονέττα, η οποία είναι «σφηνωμένη» ανάμεσα στα βράχια και τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, υπέροχα κοκτέιλ καθώς και εκλεκτές παραδοσιακές γεύσεις κάνοντας βουτιές από τα διάσημα βράχια του νησιού, ενώ όταν ο ήλιος πέσει εκεί είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσουν ίσως και το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Ακομα μία πρόταση είναι το εστιατόρια Sunset το οποίο προσφέρει μία από τις πιό ήσυχες και ονειρικές βεράντες του νησιού με θέα προς την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, ενώ υπόσχεται ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.

Και το ταξίδι με το ιστιοπλοϊκό μπορεί να συνεχιστεί με τον επόμενο προορισμό να είναι οι Σπέτσες.

 

 

Ενα ακόμα όμορφο νησί, χωρίς αυτοκίνητα και γεμάτο αρχοντικά αιώνων. Αμμώδεις παραλίες όπως η Ζωγερία, η οποία είναι γεμάτη πεύκα. Σε κοντινή απόσταση, το παραθαλάσσιο Palms Bar στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel 5 αστέρων. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα με ένα κοκτέιλ από ελληνικό λικέρ και βότανα.

 


Σπέτσες


Το απόλυτο ταξίδι για τους επιβάτες θαλαμηγών και superyacht
Με ένα superyacht, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και τα τρία νησιά. Από τις Σπέτσες, για παράδειγμα, μπορούν να κατευθυνθούν βόρεια στον Σαρωνικό κόλπο, πηγαίνοντας στον Πόρο με τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Να κάνουνν βόλτα στο περίφημο Λεμονοδάσος απέναντι από το κεντρικό λιμάνι. Φυσικά κατά τη διάρκεια της περιήγησης μπορούν να κάνουν στάσεις για βουτιές στους αμμώδεις όρμους του νησιού.

 

Πόρος

Στην Αίγινα με τις φιστικιές

Και φυσικά το ταξίδι με το σκάφος μπορεί να συνεχιστεί προς την Αίγινα, το νησί με τις φιστικιές. Ο μοναδικός αυτός ξηρός καρπός είναι από τα χαρακτηριστικά του νησιού και οι επισκέπτες μπορούν να τον γευθούν σε διάφορα πιάτα σε όλα τα εστιατόρια του νησιού. Στην Αίγινα κάθε χρόνο πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο και το Φεστιβάλ Φιστικιού «Fistiki Fest». Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών: τα μακαρόνια με πέστο φιστίκι στο πέτρινο, μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο Kappas Etsi και το φιστίκι mojitos στο παραθαλάσσιο Musik-Cafe Bar.

 

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει οι επισκέπτες να κάνουν αυτές τις υδάτινες με ανθρώπους γνωρίζουν αυτές τις θαλάσσιες διαδρομές και θα τους οδηγήσουν σε όλους τους κρυμμένους παραδείσους. Ενας από αυτούς είναι το μικρό νησάκι της Μονής, ένα μικρό ακατοίκητο κομμάτι γης με βαθιά, ημιδιαφανή νερά. Στο νησάκι βρίσκουν καταφύγιο παγώνια, ελάφια, ενώ στα νερά του οι τυχεροί μπορεί να δουν και φώκιες.

Μονή:

 

 


Με πληροφορίες πηγής: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Με το μονοδοσικό Johnson & Johnson ο καθολικός εμβολιασμός των κατοίκων 19 νησιών, ανάμεσα τους η Αίγινα και η ΣαλαμίναΕλλάδα

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson Johnson θα διενεργηθεί ο καθολικός εμβολιασμός των κατοίκων της Αίγινας, της Σαλαμίνας και 17 ακόμη νησιών με περισσότερους από 10.000 κατοίκου...

Αίγινα: "Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια''.Αίγινα

Μια μεγάλη στιγμή για την Αίγινα και την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση  του 1821 είναι η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Κυβερνείο της Αίγινας με θέμα τον Ιωάνν...

Αίγινα: Απάντηση Μ. Κοττάκη στην επιστολή Τεσσόν για το Θεατρικό Δρώμενο της άφιξης του Ι. Καποδίστρια στην Αίγινα.Αίγινα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής "Αίγινα  2021"  κ. Μανώλης Κοττάκης  απαντά στην επιστολή του  κ. Ζαν Ζακ Τεσσόν για το θέμα  της αναβίωσης - θεατρικού δρώμνεου του ερχομού του Ι. Καποδίσ...

Δωρεάν έλεγχοι για κορονοϊό από τις Κινητές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ αύριο στην ΑίγιναΑίγινα

Επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο με Rapid και PCR Test θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 11/5/21, στην Αίγινα τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με ...

Αίγινα: Καθησυχαστική η Επιτροπή Υγείας του Δήμου - Μόνο 15 κρούσματα από Δευτέρα 3 έως Κυριακή 9 Μαίου Αίγινα

Καθησυχαστική με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Υγείας  του Δήμου Αίγινας. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοινώνονται δεκαπέντε επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού στο ...