ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Κατάθεση στεφάνου από την Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.

Θέλοντας  να τιμήσει τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους των Φυλακών της Αίγινας, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στεφάνι  και λουλούδια την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 11.30 το πρωί.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλες και φίλοι,

Tιμώντας την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αίγινας, θα καταθέσουν στεφάνι και λουλούδια την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 στις 11.30 το πρωί, στο νεκροταφείο της πόλης της Αίγινας. Η κατάθεση θα γίνει στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές πολιτικούς κρατουμένους των φυλακών Αίγινας, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Φίλες και φίλοι, 

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό την Εργατική Πρωτομαγιά  θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα σε εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, με διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Για  το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή.  Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ισχυρό  κοινωνικό κράτος. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτή την ώρα, το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,   και να βρεθούν με πραγματική διάθεση ενότητας και αγώνα, όλοι μαζί  στην πρώτη γραμμή της μεγάλης  μάχης που έρχεται. Οι σημερινοί εργαζόμενοι αλλά και οι επόμενες γενιές θα είναι αμείλικτοι κριτές για τη στάση όλων σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Στις 6 του Μάη  οι εργαζόμενοι  και οι  εργαζόμενες,  οι  νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και  στέλνουμε  ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου. ΟΧΙ  στη διάλυση των εργασιακών  δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία  και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι  δικαίωμα όλων μας. 

Αίγινα 3 Μαΐου 2021

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - Π Σ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Συλλυπητήρια επιστολή από την ΚΕΔΑ για το θάνατο του Γιάννη Αλυφαντή.Αίγινα

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΥΦΑΝΤΗ   Η πρόεδρος και τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή...

Αίγινα: Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργιακή Συγκέντρωση της πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 ΜάηΑίγινα

Ανακοίνωση - κάλεσμα  από το ΠΑΜΕ για  τη συγκέντρωση στην παλαιά προβλήτα  της Αίγινας την Πέμπτη 6 Μαΐου. 6 ΜΑΗ απεργούμε! Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι, συνταξιο...

Αίγινα: Η εστίαση επέστρεψε - Ζωντάνεψαν από κόσμο οι καφετέριες της παραλίες (Φωτογραφίες)Αίγινα

«Ζωή» πήραν ξανά, μετά από έξι ολόκληρους μήνες αναστολής λειτουργίας, από νωρίς το πρωί τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα, φυσικά, και στην παραλία της Αίγινας. Το Saronic Ma...