ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Αίγινα: Οι Επιτάφιοι στην Αίγινα.

Στολισμένοι Επιτάφιοι με πολύ αγάπη και πίστη περιμένουν σήμερα τους προσκυνητές  τους στις εκκλησιές και τα μοναστήρια  του νησιού. Στις αποχρώσεις  του λευκού, του κόκκινου αλλά και του μωβ και του λιλά, οι ενορίτισσες δεν ξενύχτησαν όπως άλλες χρονιές, αλλά  πρόλαβαν από νωρίς να ετοιμάσουν το κουβούκλιο του επιταφίου, ενώ σε κάποιες ενορίες  στόλισαν  τον επιτάφιο σήμερα  το πρωί.

Αρκετός κόσμος επισκέπτεται  και προσκυνά με αργούς ρυθμούς και με όλα  τα προβλεπόμενα μέτρα  να τηρούνται, με μάσκες  και με αποστάσεις, προσκυνούν το Πανάγιο Σώμα του Κυρίου και  το Σταυρό.

Στο ναό  της Παναγίτσας ο Επιτάφιος περιμένεις  τους πιστούς στον πρόναο. Μια πολύ έξυπνη και πρακτική λύση που ταιριάζει και διευκολύνει πολύ την επικρατούσα συνθήκη.

Το βράδυ οι Επιτάφιοι  θα λιτανευτούν γύρω από τον κάθε ναό  στο προαύλιο χώρο.

Εικονίζονται με τη σειρά  οι Επιτάφιοι από: την Ευαγγελίστρια της Κυψέλης, του Ασωμάτους, τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, τον Άγιο Νικόλαο, την Παναγίτσα και τους Αιγινήτες Αγίους στο Λιβάδι.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Ευχαριστίες  για τις μεγάλες προσφορές  σε τρόφιμα προς  το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ώστε να συνεχίζετε απρόσκοπτα η λειτουργία  του καθημερινού συσιτίου απόρων, εκφράζει με ε...

image descriptionΑίγινα

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Saronic Magazine σεχτικά με το χρονοδιάγραμα και τις εργασίες του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας, με τον Γ. Πατούλη να δηλώνει: «Ένα εμβληματικό και και...