ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Κάλεσμα σε εθελοντές για την αναβίωση της υποδοχής του Ι. Καποδίστρια.

Πρόσκληση  σε εθελοντές και ερασιτέχνες ηθοποιούς  απευθύνει η Επιτροπή  "Αίγινα 2021" προκειμένου να συμμετάσχουν στο θεατρικό δρώμενο για την αναβίωση  της  υποδοχής  του Ιωάννη Καποδίστρια.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2021

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Δήμος της Αίγινας και η επιτροπή για τα Διακόσια Χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους διοργανώνουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 θεατρικό δρώμενο με θέμα την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Το θέαμα θα πραγματοποιηθεί στην διαδρομή από τον παλαιά προβλήτα έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό σε μια προσπάθεια να συνδυάσει το σήμερα με τα  γεγονότα εκείνης της Ιστορικής ημέρας.

Για την πραγμάτωσή του καλεί τους σημερινούς κατοίκους της Αίγινας να συμμετέχουν, είτε είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί, είτε μαθητές Λυκείου, αλλά και τον κάθε ένα που αισθάνεται ότι η συμμετοχή στην αναπαράσταση είναι η συνεισφορά του στην μνήμη μιας ένδοξης στιγμής του νησιού.

Η Αίγινα υπήρξε το πρώτο κύτταρο και η πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων.  

Η πρώτη γνωριμία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του λαογραφικού Μουσείου την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι. Σας καλούμε να συμμετάσχετε .

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Με την εμβληματική έκθεση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο» και τη μεγάλη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη με φόντο τον Ναό της Αφαί...

image descriptionΑίγινα

Ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Αναφορά στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με κατεπείγουσα έκκληση της Υπεύθυ...

image descriptionΑίγινα

Ο κ. Ανέστης Κορνέζος και η κ. Ειρήνη Κουνάδη εκ μέρους  του SARONIC MAGAZINE παρακολούθησαν  χθες Πέμπτη 22/4 την επιμνημόσυνη δέηση και τη ρίψη στεφανιών  στην περιοχή των Λαουσώ...