ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Πατούλης: Ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης της Αίγινας θα ολοκληρωθεί σύντομα

Προτεραιότητα της Περιφέρειας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, είναι η κατασκευή έργων ύδρευσης και η παροχή ποιοτικού και επαρκούς νερού στους πολίτες και τους τουρίστες μας, τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στη διαβούλευση για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου στον τομέα του πόσιμου νερού της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με πρωτοβουλία του γεν. γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν η πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Θ. Βαρβαρίγου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και ο αναπληρωτής του Χ. Σαχίνης και Α. Τόσιος, ο πρόεδρος της ΜΟΔ Γ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης ΔΕΥΑ Γ. Μαρινάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων Αυτοδιοίκησης.

 

Στην παρέμβασή του ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης, υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού και συμπληρωματικότητας των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ 2021-2027-Ίδιοι Πόροι, Εθνικό ΠΔΕ, Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης κλπ) της επόμενης περιόδου, στην κατεύθυνση εξασφάλισης της λειτουργίας των έργων ύδρευσης στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, «βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο», για παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης, με μεγαλύτερο όλων το έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της νήσου Αίγινας μήκους 14 χλμ περίπου και προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. ευρώ. Ανέφερε ότι κατασκευάζεται υπό την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων και θα ολοκληρωθεί σύντομα, εξασφαλίζοντας κατάλληλο και επαρκές πόσιμο νερό στο νησί της Αίγινας.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ολοκληρώσει μια καταρχήν καταγραφή των αναγκών της Περιφέρειας σε έργα ύδρευσης. Με την αξιοποίηση της εξαιρετικής συνεργασίας αλλά και εμπειρίας της ΕΥΔΑΠ, θα καταρτιστεί ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο κατασκευής έργων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στα νησιά της Αττικής, όπου υπάρχει κενό, πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έργο έχει καθυστερήσει λόγω καιρικών συνθηκών και δυνατών ανέμων που δυσχεραίνουν τις απαιτούμενες εργασίες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SM, η πόντιση του αγωγού θα ξεκινήσει, καιρού επιτρέποντος, τα ξημερώματα της Πέμπτης, αφού πρώτα ολοκληρωθεί, την Τετάρτη το βράδυ, η μεταφορά των αγωγών, από τον κόλπο της Σαλαμίνας στην Περάνη.  

 

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Με  μια σειρά  πολλών και στοχευμένων μέτρων που καταθέτει  η Δημοτική Παράταξη  "Αλλαγή πορείας  για  την Αίγινα" οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Π. Μεθενίτης και Αν. Ντελής, επιδει...

image descriptionΑίγινα

Από τον Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά ανακοινώθηκε πως θα διενεργηθούν δωρεάν rapid tests για όλους τους επαγγελματίες και εργαζομένους των καταστημάτων που είναι ήδη σε λειτουργία...