ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Τρόπος λειτουργίας καταστημάτων. Από την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας.

Με έναν πολύ κατατοπιστικό οδηγό η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας ενημερώνει  τους επαγγελματίες και το καταναλωτικό κοινό  για  τον τρόπο λειτουργίας  των καταστημάτων στην πόλη της  Αίγινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση μας επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους συναδέλφους επαγγελματίες για το τρόπο που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με την Εφημερίδα Της Κυβέρνησης αρ.φυλ. 1308 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τα εξής κριτήρια:

 

  • Με την διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εντός καταστήματος (click inside)
  • Με την διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Ο πελάτης σας θα πρέπει να έχει στέλνει  SMS  στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.  Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Υπάρχει η δυνατότητα του προαιρετικού διευρυμένου ωραρίου Δευτέρα με Σάββατο από τις 07:00 έως 20:30.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το ΦΕΚ το όποιο προτείνουμε να διαβάσετε διότι περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν. 

Τα καταστήματα που ήταν ήδη ανοιχτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19: χρήση προστατευτικής μάσκας, τήρηση αποστάσεων και υγιεινής των χεριών.

 

Η Ένωση μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους συναδέλφους.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Α. Σκαλτσιώτης                                         Νικόλαος Κ. Δρίτσας

Διαβάστε επίσης

Πατούλης: Ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης της Αίγινας θα ολοκληρωθεί σύντομαΑίγινα

Προτεραιότητα της Περιφέρειας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, είναι η κατασκευή έργων ύδρευσης και η παροχή ποιοτικού και επαρκούς νερού στους πολίτες και τους τουρίστε...

Αίγινα: Προτάσεις  για  την οικονομική ανάκαμψη των πολιτών από τη Δημ. Παράταξη: "Αλλαγή πορείας  για την Αίγινα"Αίγινα

Με  μια σειρά  πολλών και στοχευμένων μέτρων που καταθέτει  η Δημοτική Παράταξη  "Αλλαγή πορείας  για  την Αίγινα" οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Π. Μεθενίτης και Αν. Ντελής, επιδει...

Δήμος Αίγινας: Δωρεάν rapid test στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες των καταστημάτων της ΑίγιναςΑίγινα

Από τον Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά ανακοινώθηκε πως θα διενεργηθούν δωρεάν rapid tests για όλους τους επαγγελματίες και εργαζομένους των καταστημάτων που είναι ήδη σε λειτουργία...