ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο lockdown της Αττικής πιθανότατα και η Αίγινα - Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα νησιά και την Τροιζηνία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, αύριο το μεσημέρι θα εξειδικευτούν τα μέτρα του lockdown και θα διευκρινιστεί και επίσημα τι θα ισχύσει για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. 


Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση του Saronic Magazine, στο lockdown της Αττικής υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο  να συμπεριληφθεί η Αίγινα, κυρίως λόγω της εγγύτητας του νησιού με την Αττική. Αντίθετα το Αγκίστρι μάλλον δεν θα συμπεριληφθεί στο lockdown της Αττικής, καθώς δεν πληροί το κριτήριο της εγγύτητας με το λεκανοπέδιο, με χαμηλή κίνηση αυτή την εποχή. Επίσης όπως πληροφορούμαστε έχει μηδενικά κρούσματα. 


Για τον Πόρο και τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι θα γίνει, καθώς εκτιμώνται τα αποτελέσματα της διενέργειας των μοριακών και των rapid test που διενεργεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Τροιζηνία και τα Μέθανα. 
Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων πως στα 255 rapid tests που διενεργήθηκαν δεν βρέθηκε θετικό δείγμα. Να σημειώσουμε πως με ανακοίνωση του ο Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων την Κυριακή το βράδυ έκανε γνωστό ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί και ζήτησε από τον ΕΟΔΥ την μετάβαση κλιμακίου για ελέγχους, ενώ ως γνωστόν, η αλληλεπίδραση των κατοίκων των πόλεων του Γαλατά με του Πόρου, είναι καθημερινή και έντονη.   


Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ύδρα και οι Σπέτσες πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στο lockdown της Αττικής καθώς δεν παρουσιάζουν ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα. 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ευχαριστήριο Δημάρχου Αίγινας  για τα δρομολόγια  των ταχύπλοωνΑίγινα

Τα  Υπουργεία Οικονομικών - Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, όπως αναφέραμε αναλυτικά σε προηγούμενη δημοσίευση μας ανακοίνωσαν την απόφαση  τους για τη Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσια...

Αίγινα: Επανέρχονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ταχύπλοων και συμβατικών στο Σαρωνικό.Αίγινα

Ομαλοποιούνται οι μετακινήσεις με τα πλοία  της ακτοπλοΐας μετά  την δημοσίευση του ΦΕΚ και  της  απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικ...

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Δεν επηρεάζονται τα νησιά του Σαρωνικού από τα νέα μέτρα - Παραμένουν στο "κίτρινο" Ελλάδα

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, τα νησιά του Σαρωνικού, παραμένουν στα μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα και δεν εντάσσονται στα μέτρα ...