ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο κ. Π. Μεθενίτης για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας

Ο  επικεφαλής  της  Δημοτικής παράταξης "Αλλαγή πορείας για την Αίγινα" ασκεί έντονη κριτική για  τη ψήφιση του προϋπολογισμού  του Δήμου Αίγινας για  το 2021 με  τις ελάχιστες  επτά  ψήφους, μιλώντας  για προϋπολογισμό μειοψηφίας  που δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία  του Αιγινήτικου λαού. Το κείμενο έχει ως εξής:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ   ΨΗΦΟΥΣ (7 ΥΠΕΡ, 9 ΚΑΤΑ, 3 ΑΠΟΧΕΣ ΚΑΙ 1 ΠΑΡΩΝ)       

Το θέατρο του παραλόγου ξαναπαίχτηκε σε ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας. Με μειοψηφικό αποτέλεσμα (7 θετικές ψήφους , έναντι 9 αρνητικών,3 αποχές και 1 παρών) ψηφίστηκε το πιο σημαντικό εργαλείο για την πορεία του Δήμου τη χρονιά 2021.

Και μόνο η απόρριψη του προϋπολογισμού από την πλειοψηφία σημαίνει κάτι: Ότι ο  προϋπολογισμός αυτός δεν έχει τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού συμβουλίου και κατά συνέπεια και της πλειοψηφίας του Αιγινήτικου λαού.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσει το θέατρο του παράλογου, που προέκυψε με την εκ των υστέρων ψήφιση  του νόμου 4623/2019 για ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, όπου με τις ρυθμίσεις που έγιναν, κατά κάποιο μαγικό τρόπο η μειοψηφία γίνεται πλειοψηφία. Ας μην ξεχνάμε  ότι  οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει με το νόμο της απλής αναλογικής και οι πολίτες ψήφισαν «τους εκλεκτούς τους» με γνώμονα το νόμο αυτό.

Η αγανάκτηση των μελών του Δημοτικού συμβουλίου για το πραξικόπημα αυτό είναι έντονη και προβάλλεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι απαραίτητη η απόσυρση της παράνομης αυτής νομολογίας και η  αποκατάσταση της ισοτιμίας της  ψήφου όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα και με τους όρους που έγιναν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάιο του 2019.

Είναι γνωστή η εξαγγελία της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον στην πλήρη κατάργηση της απλής αναλογικής. Η σημερινή όμως Δημοτική αρχή της Αίγινας είχε μια  ευκαιρία να δώσει στην κοινωνία και στους πολίτες του νησιού τη δυνατότητα να γευτούν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στηριγμένο στην ισοτιμία της ψήφου, τη δυνατότητα συγκλίσεων και συνεργιών, τη δημοκρατική διεύρυνση και τη συμμετοχή. Υπάρχει ακόμη καιρός γι΄ αυτό. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Διαβάστε επίσης

Αίγινα:  Προβλήματα  στην  τηλεκπαίδευση  από τις  διακοπές  του ρεύματοςΑίγινα

Πολλά τα προβλήματα σήμερα  σε πολλές περιοχές  της  Αίγινας από  τις διακοπές  ρεύματος  που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί. Απροειδοποίητα  σε  περιοχές  όπως  στο  κέντρο της  Κυψέλη...

Αίγινα: Επίσημη Δοξολογία για την άφιξη και ορκωμοσία στην Αίγινα  του Ι. ΚαποδίστριαΑίγινα

Δύο ημέρες  πριν την 24η του μηνός  Ιανουαρίου αντί της 26ης, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα  τελεστεί η Δοξολογία  για  την επέτειο  της άφιξης και ορκωμο...

Αίγινα:  Κάλεσμα  του "ΣΥΡΙΖΑ" Αίγινας  για  ενίσχυση  της  αγοράς  του νησιού.Αίγινα

Κάλεσμα  απευθύνει   προς  τους  πολίτες  Η οργάνωση μελών  Σύριζα και  Προοδευτικής  Συμμαχίας Αίγινας για τη  στήριξη της  αγοράς  του νησιού με  την  ευκαιρία  του ανοίγματος  τ...

Παρουσίαση των Αιγινήτικων κιτρολέμονων και προϊόντων από φιστίκι Αιγίνης από το Open TV (video)Αίγινα

 Οι δύο νέοι επαγγελματίες  της Κυψέλης, ο Φώτης και ο Κώστας Πούντος  σε  ζωντανή σύνδεση με στην πρωινή εκπομπή του Open.tv μίλησαν  για τον πράσινο χρυσό της Αίγινας. Η γνωριμία...