ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαθητικός Καλλιτεχνικός και Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για τα 100 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

Με αφορμή  100  χρόνια από την Κοίμηση  του Αγίου Νεκταρίου,  η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας  διοργανώνει  Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό  Μαθητικό Διαγωνισμό.

Ο  Διαγωνισμός απευθύνεται  σε μαθητές και μαθήτριες  της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης  Δημοτικού και όλων των τάξεων  του Γυμνασίου και Λυκείου  και έχει λάβει  την απαραίτητη έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας  (υπ. Αρ. 69685/Θ2/  5 -6 -2020).

Κεντρικό  Θεματικό πεδίο  του Διαγωνισμού αποτελεί  το πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να δημιουργήσουν τα  έργα τους, εμπνευσμένοι από τη ζωή, τα  έργα, το βίο του Αγίου Νεκταρίου σε κάποια από τις  τρεις ενότητες του διαγωνισμού ως ακολούθως:

1.      Ο Άγιος Νεκτάριος και εγώ – Μεγαλώνοντας κοντά  του.

2.      Η οικολογική συνείδηση του Αγίου Νεκταρίου – Η αγάπη και ο σεβασμός του για τη φύση.

3.      Ο Άγιος Νεκτάριος και η Αίγινα –Ένας αιώνας παρουσίας (βιώματα – μνήμες – προσφορά).

Οι μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ατομικά  και εκτός σχολικού ωραρίου με ποίημα – διήγημα – δοκίμιο – ζωγραφική – φωτογραφία – video.

Τους  όρους και τις προδιαγραφές  του Διαγωνισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες  θα τις πληροφορηθούν από τα σχολεία  τους. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι η 30η Οκτωβρίου.

Η Επιτροπή αξιολόγησης  θα βραβεύσει  τις έξι καλύτερες μαθητικές δημιουργίες. Τα έπαθλα του διαγωνισμού ορίζονται: Χρηματικό έπαθλο, συγγράμματα και εικόνες του Αγίου Νεκταρίου.

Διαβάστε επίσης

  Γνωμοδότηση της Περιφέρειας για τη λειτουργία του νταμαριού στους Λαζάρηδες.Αίγινα

  Την Τρίτη 13  Οκτωβρίου συζητήθηκε  στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το 13ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά  την εξέταση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων α...

Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας: Ένας πνευματικός φάρος σε αφεγγείς καιρούς - Άρθρο του Γ. ΜπήτρουΓιώργος Μπήτρος

Διαβάσαμε με προσοχή το Δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ηλεκτρονικά μέσα το απερχόμενο Εφορευτικό Συμβούλιο  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας και αναλογιστήκαμε το σπουδαίο έργο που...

Ολοκληρώθηκε ο «Αγιος Νεκτάριος» με τον Σερβετάλη -Θεραπεύει τον παράλυτο Μίκι Ρουρκ [εικόνες]Αίγινα

Ο Άνθρωπος του Θεού η διεθνής κινηματογραφική ταινία με τον Αρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγιου Νεκτάριου ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Έπειτα από 7 εβδομάδες εντατι...

Επαφές του Μανώλη Κοττάκη για την έκθεση Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.Αίγινα

Συναντήσεις με την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων Έλλη Δρούλια και την Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ε...