ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη ενημέρωσης του δήμαρχου Αίγινας Γιάννη Ζορμπά και ειδικών τεχνικών στη Μονή της Χρυσολεόντισσας για τον φωτισμού του Ιερού Ναού του Ελλανίου Διός.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τον ηλεκτροφωτισμό και την ανάπλαση του Ναού της Αφαίας και του Ναού του Ελλανίου Διός στην Αίγινα.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα την απεμπλοκή του έργου, επέβαλε – όπως φαίνεται - και την ταχεία δρομολόγηση των εργασιών. Ήδη ετοιμάζονται οι επικαιροποιήσεις των προϋπολογισμών και των δύο μελετών, ώστε να προχωρήσει άμεσα (εντός του Οκτωβρίου) η δημοπράτηση.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν κριθεί αναγκαίες, σήμερα επισκέφθηκαν την Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας – συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά-  ο αρχιτέκτονας και ο μηχανικός της εταιρείας που έχει εκπονήσει τις μελέτες, προκειμένου να ενημερώσουν την ηγουμένη και τις μοναχές για το έργο που πρόκειται να γίνει στον Ναό του Ελλανίου Διός, δεδομένου ότι η τοποθεσία ανήκει στην ιδιοκτησία της Μονής.

Σημειώνεται ότι ο Ναός του Ελλανίου Διός, στο Ελλάνιον Όρος της Αίγινας, είναι ο αρχαιότερος ναός στην Ευρώπη, ενώ, σύμφωνα με μελέτες προκύπτει ότι η περιοχή κατοικείτο κατά την προϊστορική, την ελληνιστική και τη βυζαντινή εποχή.

Διαβάστε επίσης

Επαφές του Μανώλη Κοττάκη για την έκθεση Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.Αίγινα

Συναντήσεις με την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων Έλλη Δρούλια και την Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ε...

Ξεκίνησε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας - Εντυπωσιακές εικόνεςΑίγινα

Ξεκίνησε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, που θα συνδέσει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα και το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Με την ολολήρωση αυτού του έργου, για πρώτη φορά μετά πολλά ...

Ολοκληρώθηκε ο «Αγιος Νεκτάριος» με τον Σερβετάλη -Θεραπεύει τον παράλυτο Μίκι Ρουρκ [εικόνες] Αίγινα

Κατερίνα Πουλοπούλου                                                             3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ Ο Άνθρωπος του Θεού η διεθνής κινηματογραφική ταινία με τον Αρη ...