ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση μνήμης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τους εκτελεσθέντες πολιτικούς κρατούμενους

Στο Κενοτάφιο της Αγίας Ειρήνης πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, εκδήλωση απόδοσης τιμής, στη μνήμη των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η π. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Σταματάκη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας Παντελής Μεθενίτης, Αντώνης Ντελής.

 

Ο Συντονιστής της Οργάνωσης κ. Παναγιώτης Πατσακιός μίλησε για την αναγκαιότητα της ιστορικής μνήμης και την παρακαταθήκη της αντίστασης. Επίσης, ανάμεσα σε άλλα:


"Ο ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας σε αντίθεση με μικροπολιτικές σκοπιμότητες χαιρετίζει κάθε εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη των αγωνιστών της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οι οποίες ενισχύουν το φρόνημα του Λαού και την ιστορική μνήμη".

 

Η  ποιήτρια Βασιλική Αδαμοπούλου  απήγγειλε ένα ποίημα Αφροαμερικανού ποιητή, ώστε όπως είπε, "να μνημονεύσουμε την δολοφονία του "τώρα", του Τζορτζ Φλόιντ".

 

Όσοι παραβρέθηκαν κατέθεσαν λουλούδια, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο κ. Π. Πατσακιός και τραγούδησαν όλοι μαζί  το πένθιμο εμβατήριο της Αριστεράς "Επέσατε θύματα" και τον Εθνικό Ύμνο.

 

Πληροφορίες από ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ (φωτογραφίες) & aeginalight.gr

Διαβάστε επίσης

Η Αίγινα στον ALPHA TVΑίγινα

  Η   Αίγινα  στην  εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση"     Μεγάλη επιτυχία  σημείωσε το δεκάλεπτο παρουσίασης  της Αίγινας  στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha "Σαββατοκ...

Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα: Ναι στις πεζοδρομήσεις - Απαραίτητη η δημιουργία Δημοτικής ΑστυνομίαςΑίγινα

Από τον επικεφαλής της Παράταξης Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα κ. Νίκο Ευστ. Αλεξίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:      Ναι στις πεζοδρομήσεις - Απαραίτητη η δημιουργία Δημοτικής Ασ...

"Τότε που μείναμε σπίτι" η έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του 2ου Γυμνασίου ΑίγιναςΑίγινα

  Πολλούς τίτλους αλλά και υπότιτλους μπορείς να γράψεις για την έκθεση φωτογραφίας των μαθητών και των μαθητριών του 2ου Γυμνασίου Αίγινας που παρουσιάζεται αυτές  τις μέρες  στην...

Το καταπράσινο πανέμορφο νησάκι Μονή του Σαρωνικού με τους ιδιαίτερους κατοίκους (βίντεο drone)Αίγινα

  Σε πολύ μικρή απόσταση από το ακρωτήρι της Πέρδικας στην Αίγινα, υπάρχει ένα καταπράσινο πανέμορφο νησάκι που ακούει στο όνομα Μονή, όντας ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισ...