ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έτοιμα τα σχολεία της Αίγινας για την αυριανή πρώτη μέρα λειτουργίας

 

Πρώτη ημέρα λειτουργίας μετά την  10η Μαρτίου, είναι η αυριανή για τα Γυμνάσια και τις δύο πρώτες τάξεις  των Λυκείων. Οι μαθητές θα επιστρέψουν από αύριο χωρισμένοι σε υποτμήματα. Οι μισοί την Δευτέρα και οι άλλοι μισοί την Τρίτη.

 

Η λειτουργία  των σχολείων θα γίνει εκ περιτροπής με την πρώτη ομάδα μαθητών να έρχεται Δευτέρα -Τετάρτη - Παρασκευή και την άλλη ομάδα Τρίτη - Πέμπτη.

 

Ωστόσο τα μέτρα που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ καθιστούν εντελώς διαφορετική τη λειτουργία όλων των τάξεων.

 

Στα σχολεία πλέον απαγορεύεται να λειτουργήσουν κυλικεία και οι μαθητές οφείλουν να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.

Σε κάθε τάξη οι μαθητές δεν θα υπερβαίνουν τους 15, υπάρχουν διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων και διαφορετικοί χώροι αύλισης.


Τα  Γυμνάσια και τα Λύκεια  της Αίγινας που απολυμάνθηκαν τον Μάρτιο είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία  τους.

 

Ο Δήμος Αίγινας παρέλαβε από την Περιφέρεια και διένειμε μεγάλο αριθμό αντισηπτικών  και μάσκες. Πολλά σχολεία έχουν εφοδιαστεί με θερμόμετρα σώματος από απόσταση και σε όλη τη διάρκεια  λειτουργίας  του σχολείου θα είναι παρούσες και οι καθαρίστριες  για  να απολυμαίνουν τα θρανία και τις επιφάνειες.


Τέλος σε κάθε σχολείο έχει οριστεί ομάδα καθηγητών που είναι υπεύθυνοι  για να αντιμετωπίσουν πιθανόν αδιαθεσία κάποιου μαθητή ή μαθήτριας. Όλοι οι μαθητές θα ενημερωθούν  για  τον τρόπο λειτουργίας  του σχολείου και τις οδηγίες με την προσέλευση τους στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης

Τουριστική Επιτροπή ΑίγιναςΑίγινα

  Στην τελευταία  συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας (11/5) ορίστηκαν τα μέλη  της  Τουριστικής Επιτροπής με τριετή θητεία. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η κ. Μαίρη Κου...

Από Δευτέρα και ο "Φοίβος"Αίγινα

  Επανέρχεται η κανονικότητα στα δρομολόγια  της γραμμής του Σαρωνικού με την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Η  εταιρεία Saronic Ferries μέσω ...

Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

  Τη  δυνατότητα υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό  Παντοπωλείο και Φαρμακείο ανακοίνωσε ο Δήμος Αίγινας. Οι δικαιούχοι – όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις - δύναντα...