ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας

 

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Υγείας Δήμου Αίγινας, με κύριο θέμα τη συζήτηση, καταγραφή και κατάθεση προτάσεων προς τον Δήμο Αίγινας σχετικά με τρόπους προστασίας κατά του κορωνοϊού [COVID-19].

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Γαλάνης Γρηγόριος, Γιαννοπούλου Μαρία, Γουρζή Βασιλική, Δούκας Σωκράτης, Λογοθέτης Εμμανουήλ, Πολυδώρου Αντώνιος, Πουλάκης Νικόλαος και Σκαλτσιώτης Γεώργιος.

 

Οι προτάσεις, όπως διαμορφώθηκαν, έχουν ως εξής:

1.      Να υπάρχει η δυνατότητα λήψης και μεταφοράς δείγματος προς εξέταση για κορωνοϊό, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας [ΕΟΔΥ], τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και την εταιρεία BIOTRANS Α.Ε.

2.      Αίτηση εγκατάστασης Κινητής Ομάδας Υγείας [ΚΟΜΥ] ειδικού σκοπού, στο πλαίσιο αντιμετώπισης [ιχνηλάτησης – χαρτογράφησης]της πανδημίας COVID-19 στο νησί μας.

3.      Προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου στο Κέντρου Αίγινας για την υποδοχή και αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων και προς διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου, σε συνεργασία με τη 2ηΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αίγινας.

4.      Συγκρότηση τοπικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων η οποία θα συνεπικουρεί την Πολιτική Προστασίας του Δήμου Αίγινας, σε περίπτωση εκτάκτων καταστάσεων.

5.      Δυνατότητα συλλογής ερωτημάτων από τους πολίτες σχετικά με τον κορωνοϊό στις γραμμές υποστήριξης που έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αίγινας. Τα ερωτήματα θα προωθούνται στην Επιτροπή Υγείας η οποία και θα απαντά εντός τριών ημερών.

6.      Αναγκαιότητα στενής συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αίγινας και την Επιτροπή Υγείας προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για οποιαδήποτε ενέργεια αφορά προμήθειες, και δράσεις που άπτονται του υγειονομικού σχεδιασμού, με σκοπό την επιστημονική γνωμοδότηση της Επιτροπής επί των συγκεκριμένων θεμάτων.

Έως σήμερα, τόσο ως χώρα όσο και ως νησί τα έχουμε καταφέρει. Δεν εφησυχάζουμε. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΙΤΙ.

Ας ευχηθούμε να επανέλθουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στην κανονικότητα της ζωής, καλύτεροι και πιο συνειδητοποιημένοι.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

Με υγεία και αγάπη για όλον τον κόσμο!

 

 

Διαβάστε επίσης

Παραμυθένιες εικόνες στο ΣαρωνικόΑίγινα

  Δεύτερη ημέρα του Πάσχα χθες 20 Απριλίου και  οι κάτοικοι της πόλης της Αίγινας και των νότιων περιοχών είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αντικρίσουν μοναδικές εικόνες στην ατμόσφαιρ...

Πασχαλινοί χοροί στην ΑίγιναΑίγινα

  Την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναβίωναν στην Αίγινα  πολλά έθιμα  με κυριότερο αυτό του χορού της Λαμπρής. Τα έθιμα είχαν πάντα στο επίκεντρό τους τη ...