ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγαλοβδομαδιάτικα δειλινά

 

Ο  ρεμβασμός των χρωμάτων του δειλινού είναι από τις απολαύσεις  που προσφέρονται αυτές  τις ήσυχες μέρες  του Απρίλη, ακόμα κι αν είσαι έγκλειστος.

 

Όσοι συγκαταλέγονται στους "προνομιούχους" των ημερών και κατοικούν σε επαρχιακές πόλεις ή νησιά, έχουν το πλεονέκτημα από το μπαλκόνι τη βεράντα ή από το κτήμα  τους να απολαμβάνουν και να χαίρονται τη φύση.

Μια φύση που αυτή την εποχή είναι αρκετά γενναιόδωρη και αποκαλύπτει όλη τη σοφία και την αρμονία της μέσα από τα χρώματα, τις ευωδιές και την ανθοφορία  της άνοιξης.

 

Ιδιαίτερα τα χρώματα του δειλινού έρχονται να ταιριάξουν με το ύφος και την ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας  που διανύουμε.

Η απόλυτη ησυχία από την απουσία  κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας, οι σιωπές, η γαλήνη της ημέρας που "βασιλεύει"  βοηθούν στη δημιουργία του κατάλληλου πνευματικού κλίματος. 

 

Οι μέρες προσφέρονται για στοχασμό, για περισυλλογή για γόνιμη σκέψη. Και η φύση που την ανακαλύπτουμε ξανά, τώρα που έχουμε  το χρόνο, συνηγορεί σε αυτό.

 

Διαβάστε επίσης

Εικόνες προ-Πασχαλινής ΑίγιναςΑίγινα

Οι σημερινές εικόνες από την προ- πασχαλινή Αίγινα είναι ιδιαίτερα στενάχωρες. Μεγάλη Τετάρτη σήμερα κι ενώ τέτοια μέρα άλλες χρονιές η πόλη και η παραλία έσφυζε από ζωή, τα μαγαζι...

Δημοτική Παράταξη "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα" : "Ελλείψεις σε μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό"Αίγινα

  Με μια δισέλιδη επιστολή η Δημοτική Παράταξη "Αλλαγή πορείας  για την Αίγινα" επισημαίνει ελλείψεις σε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στο Δήμο από την επιδημία του κορονο...

Η συμμορία των Ευρωπαίων «περιηγητών» που λεηλάτησε την Αφαία στην Αίγινα και τον Επικούριο ΑπόλλωναΑίγινα

Στην αρχική απεικόνιση διακρίνουμε τον περίφημο ναό της Αφαίας στην Αίγινα, όπως τον αποτύπωσε μετά την λεηλασία του ο Ιρλανδός ζωγράφος Έντουαρντ Ντόντγουελ. Δεξιά εικονίζεται η μ...

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Αίγινας για το υλικό προστασίας κατά του κορωνοϊού Αίγινα

Με το ακόλουθο μήνυμα, ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην παροχή υλικού προστασίας κατά του κορονοϊού:   Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες...