ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Κρητικό

 

Πλήθος Κόσμου συνόδευσε στο τελευταίο του ταξίδι τον Ανδρέα Κρητικό, τον πατριάρχη της οικογένειας Κρητικού, της γνωστής αλυσίδας Super Market.

 

Ο Ανδρέας Κρητικός, πρωτεργάτης της μεγάλης εταιρείας Super Market ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός,  «έφυγε» χθες το πρωί, σε ηλικία 95 ετών, στο σπίτι του, στην Αίγινα, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία του νησιού, καθώς ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός, ένας άριστος οικογενειάρχης και πολύ διορατικός επαγγελματίας.

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης σήμερα, Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, στην ενορία του, την Παναγίτσα της Αίγινας, όπου  έσπευσαν να τον αποχαιρετίσουν φορείς, επαγγελματίες, μοναχές από τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου και οι κάτοικοι της Αίγινας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ταξίδεψαν στο νησί, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα παιδιά του.

 

Πλαισιωμένος από τη μεγάλη του οικογένεια –τα εννέα παιδιά του με τους και τις συζύγους τους, τα εγγόνια και τα δισέγγονα- ο Ανδρέας Κρητικός οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Αγίας Ειρήνης της Αίγινας.

 

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε σύσσωμος ο κλήρος της Αίγινας πρωτοστατούντος του αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιου Γελαδάκη, ο οποίος αποχαιρέτισε τον «κυρ Αντρέα» με τα πιο θερμά λόγια. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αίγινας Άγιος Διονύσιος, του οποίου η οικογένεια Κρητικού ήταν και συνεχίζει να είναι πολύτιμος αρωγός, ανέγνωσε ψήφισμα η εκπαιδευτικός Σταματίνα Πανταζή.

 

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο αποχαιρετισμός της Κωνσταντίνας Αλυφαντή στον παππού της, τον «στυλοβάτη» της οικογένειας, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Όταν σε σκέπτομαι μια λέξη χαράζει τη σκέψη μου. Δημιουργία!  Αυτοδημιούργητος, πρωτεργάτης, αεικίνητος, δραστήριος, έξυπνος, δυναμικός, οικογενειάρχης, μπροστάρης, πιστός στις αξίες σου. Ο στυλοβάτης και το σημείο αναφοράς μας. Ο συνδετικός κρίκος της οικογένειάς μας… Αντρίκο μας καλό ταξίδι!»

 

Συλλυπητήρια από την ΚΕΔΑ και την Επαγγελματική Ένωση

 

Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Ανδρέα Κρητικού απέστειλαν η  πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας, εκφράζοντας  τη βαθιά τους θλίψη.  

 

«Ο εκλιπών τίμησε την οικογένειά του, αλλά και την Αίγινα, με την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα, το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του στον συνάνθρωπο, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του στην τοπική επιχειρηματικότητα μα κυρίως στην κοινωνία. Απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του, με την ευχή η διαδρομή του να συνεχίσει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους».

 

Στο ίδιο κλίμα και η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας:

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Ανδρέα Κρητικού, ενός καταξιωμένου επιχειρηματία της Αίγινας.

 

Άνθρωπος εργατικός, ηθικός , έντιμος, ευγενής και αγαπητός πέτυχε να δημιουργήσει τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη τόσο στην οικογένειά του όσο και στην τοπική κοινωνία.

 

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και να καταθέσει -αντί στεφάνου- χρηματικό ποσόν υπέρ του Νοσοκομείου Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος».

 

Διαβάστε επίσης

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αίγινας για την απώλεια του Ανδρέα ΚρητικούΑίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αίγινας, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Ανδρέα Κρητικού, ενός κατ...

Η Αίγινα πενθεί για τον θάνατο του Ανδρέα Κρητικού - Σήμερα η κηδεία του στην ΑίγιναΑίγινα

  «Έφυγε» σήμερα το πρωί, σε ηλικία 95 ετών, ο Ανδρέας Κρητικός, πρωτεργάτης της μεγάλης εταιρείας Super Market ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Ο θάνατος του κυρ- Αντρέα, όπως τον αποκαλούσαν όλο...

Τα κούλουμα του Σπύρου ΒασιλείουΑίγινα

 Με  μια εικαστική πινελιά ας ξεκινήσουμε την περίοδο της Σαρακοστής έτσι όπως ο μοναδικός Σπύρος Βασιλείου ήξερε  να χρωματίζει  την ημέρα συλλαμβάνοντας στον καμβά του πλήθος ανέ...