ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλοι για τη διάσωση του Νοσοκομείου Αίγινας

Ο ορατός κίνδυνος του άδοξου τερματισμού της λειτουργίας του, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου της εποχής, ένωσε τους Αιγινήτες σε έναν κοινό αγώνα. Της Σίλας Αλεξίου Συγκινητικές προσπάθειες για την οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου Αίγινας, που κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης πόρων, καταβάλλουν κάτοικοι και φορείς του νησιού, ανταποκρινόμενοι στη δραματική έκκληση που απηύθυνε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο ορατός κίνδυνος του άδοξου τερματισμού της λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια, ένωσε τους Αιγινήτες σε έναν κοινό αγώνα διάσωσης του ιδρύματος, που επί δεκαετίες αποτελεί καταφύγιο ακόμη και απόρων ασθενών. Το Νοσοκομείο Αίγινας «Άγιος Διονύσιος» είναι Νομικό Πρόσωπο Iδιωτικού Δικαίου Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1921 και τελεί υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Είναι συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και διαθέτει εξωτερικά ιατρεία, διαγνωστικό τμήμα –όπου περιλαμβάνεται και αξονικός τομογράφος, δωρεά του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου– και παθολογική κλινική. Στο νοσοκομείο λειτουργεί καθημερινά μικροβιολογικό εργαστήριο, όπως και ακτινολογικό τμήμα, μαστογράφος, τμήμα υπερήχων και οστεοπυκνόμετρο.
Συγκινητικές προσπάθειες από ενορίες και απλούς ανθρώπους, που από το υστέρημά τους καταθέτουν χρήματα, για να καλυφθεί η 'μαύρη τρύπα' των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, που ανέρχονται στις 700.000 ευρώ!
Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, όπως και η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, ήταν από τους πρώτους φορείς που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν το Νοσοκομείο, προσφέροντας χρήματα, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας –από έρανο που πραγματοποίησε πόρτα-πόρτα– συγκέντρωσε ήδη αξιόλογο ποσό. Άξια επαίνων ωστόσο είναι και η συνεισφορά της Ενορίας των Αγίων Ασωμάτων και της Μονής του Αγίου Χριστόφορου, όπως άλλωστε και μεμονωμένων περιπτώσεων, που από το υστέρημά τους καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό του νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, που ανέρχονται στις 700.000 ευρώ! [caption id="attachment_12646" align="alignnone" width="565" caption="Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πίνακες του Νεκτάριου Κοντοβράκη, με τίτλο 'Ο Ψαράς', του 1980, πλάτους 1μ. και ύψους 70 εκ. θα κληρωθεί το Σάββατο 28 Απριλίου."][/caption] Πίνακας Κοντοβράκη Προσδοκίες για σημαντική οικονομική τόνωση του ιστορικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Αίγινας καλλιεργεί η γενναιόδωρη προσφορά του γνωστού ζωγράφου και γλύπτη Νεκτάριου Κοντοβράκη, ο οποίος διαθέτει ένα έργο του υπέρ του ιερού σκοπού. Πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής (ακρυλικό) με τίτλο «Ο ψαράς», του 1980, πλάτους 70 εκ. και ύψους 1 μέτρου. Το έργο θα κληρωθεί το Σάββατο 28 Απριλίου, στις 7 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Για τη συμμετοχή στην κλήρωση θα διατεθούν λαχνοί –προς 5 ευρώ έκαστος–, που θα πωλούνται σε πολλά σημεία της Αίγινας. Η εκτύπωση των λαχνών είναι προσφορά της 3ης Διάστασης. Εκδηλώσεις Στις 8 Μαρτίου –Ημέρα της Γυναίκας– το καφέ-ζαχαροπλαστείο «Αιάκειο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, τον Σύλλογο Γυναικών «Αφαία» και το πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας Βαθέως, διοργανώνει γιορτή με μπουφέ προσφορά της επιχείρησης. Είσοδος 10 ευρώ. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στο Νοσοκομείο. Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με εισιτήριο (κατ’ εξαίρεση), τα έσοδα από τις οποίες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο. Ειδικότερα: Στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου θα εκτεθούν από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Κυριακή του Θωμά τα περίτεχνα κεντήματα της Μαίρης Γαλάνη-Κρητικού, με είσοδο 3 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα κεντήματα δεν πωλούνται. Στις 22 Ιουνίου, η Αιγινήτισσα υψίφωνος της Λυρικής Σκηνής Μαρία Γουσέτη, συνοδεία πιάνου, θα ψυχαγωγήσει το κοινό της Αίγινας. Ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει στις 21 Ιουλίου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου η επίσης Αιγινήτισσα Ελένη Μαλτέζου, με κλασικό και ελληνικό ρεπερτόριο. Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι 10 ευρώ. Μεταξύ των εκδηλώσεων που ήδη συζητούνται με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, Κώστα Γαλάνη, είναι μια μουσική βραδιά με δέκα Αιγινήτες καλλιτέχνες, με επιμέλεια και συμμετοχή του εφημέριου Αγκιστρίου π. Λευτέρη Κουμασίδη, καθώς και μια βραδιά με μουσική Κώστα Χατζή, από τον Στέλιο Ξυδέα.

Διαβάστε επίσης

Είναι η οικονομία, δήμαρχε...Αίγινα

Η κρίση με το νερό στην Αίγινα ανέδειξε έλλειμμα αποτελεσματικής διοίκησης στον δήμο. Tου Γιάννη Προβή «Ιt’s the economy stupid!»: Mια παραλλαγή του γνωστού αμερικανικού σλόγκαν απ...

Αποδοχή της χορηγίας της ΔΕΗ για Κυβερνείο και Ευνάρδειο από το υπουργείο ΠαιδείαςΑίγινα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1/12/2011 η προγραμματισμένη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας – Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Παι...