Κλειστά ήταν σήμερα  τα μεγάλα Μουσεία της χώρας λόγω απεργίας των εργαζομένων που έχει προκηρύξει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

 

Εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Βυζαντινό Μουσείο και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Πολιτισμού.

 

Φωτ.: Eurokinissi.

 

Ο ΣΕΑ στη ΓΣ αποφάσισε «την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ», καθώς, μεταξύ άλλων, «διαμελίζει την Αρχαιολογική Υπηρεσία και κατακερματίζει την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

«Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε την είσοδο ιδιωτών στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Οι συνάδελφοι αρχιφύλακες να φροντίσουν για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας», σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

 

 

Φωτ.: Eurokinissi.

 

Για σήμερα κλειστά θα παραμείνουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

 

Φωτ.: Eurokinissi.

 

Παράλληλα, 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε όλους τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της χώρας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.