ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτομαγιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Την Κυριακή 1η Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει την Άνοιξη με μια μεγάλη γιορτή στο ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.



Από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μουσική, χορός, βιβλία, δημιουργική απασχόληση και Πρωτομαγιάτικες δραστηριότητες ξεδιπλώνονται σε κάθε γωνιά του Πάρκου και μας προσκαλούν να επιστρέψουμε στους ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ κλείνοντας το μάτι στο καλοκαίρι.

 

 

                                           ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Μουσική
Wedding Singers
Την Κυριακή 1η Μαΐου στις 12.30, δίνουμε ραντεβού με τους Wedding Singers στο Ξέφωτο, για μια συναυλία με ατμόσφαιρα 90’ s, γεμάτη… αστερόσκονη, αγάπη, χιούμορ και χορευτική μουσική.

Το πάρτι ξεκινάει στις 11.00 με ένα χορευτικό DJ set από τον Δημήτρη Λιλή!

Κυριακή 01/05 | 12.30 - 14.30
Ξέφωτο

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες
 
Music by the Canal: Rudy Roots

Ο ήχος των Rudy Roots είναι μία μίξη hip hop, jazz, αλλά και ελληνικών στοιχείων που στον πυρήνα του διατηρεί τον LA ήχο. Swinging beats, ξεσηκωτικές μελωδίες, bass lines που δονούνται, samples, λούπες και μια φρέσκια προσέγγιση είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το project, που στόχο έχει πάντα να υπηρετεί το πάρτι και τον χορό!

Κυριακή 01/05 | 18.00 - 20.00
Canal Cafe

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

 
Εικαστικά
Takis, Σινιάλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ), υποδέχεται στη Μικρή Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού δύο Σινιάλα του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019).

Κυριακή 01/05 - Δευτέρα 31/10
Μικρή Αγορά
Είσοδος Ελεύθερη 

Περισσότερες πληροφορίες

Φωτογραφία: Takis ‘’Magnetic Fields’’, Tom Fecht, 2014, (photo: courtesy Galerie Downtown, Paris)
 
Λέσχη Ανάγνωσης
Φυσικές Ιστορίες: Πρωτομαγιάτικη Λέσχη Ανάγνωσης με τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Την 1η Μαΐου το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στον ανοιξιάτικο Μεσογειακό Κήπο για μια εορταστική ξεχωριστή Λέσχη Ανάγνωσης με αφορμή το βιβλίο του, Φυσικές Ιστορίες. 

Κυριακή 01/05 | 18.30-20.30
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες 

 
Εργαστήρια για παιδιά
Εργαστήριο κεραμικής: Πρωτομαγιάτικα στεφάνια από πηλό
Την Πρωτομαγιά, η ομάδα Terratakia επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και καλεί γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο την τέχνη της κεραμικής και τα παραδοσιακά έθιμα της Πρωτομαγιάς: θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί πρωτομαγιάτικα στεφάνια με πηλό και χρώματα και θα στολίσουμε το μαγιόξυλο! 

Κυριακή 01/05 | 11.00-12.30 & 13.00-14.30
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες
 
Δράση για παιδιά: Τα Λουλούδια του Μάη
Η Παρέα του Δάσους, έρχεται στο ανοιξιάτικο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, την 1η Μαΐου, στην πιο μαγική στιγμή του Πάρκου, για να συναντήσει τους μικρούς μας επισκέπτες. Τα παιδιά παρατηρούν τη φύση, παίζουν, μαθαίνουν και κατασκευάζουν πρωτότυπα άνθη και έντομα από χαρτί. 

Κυριακή 01/05 | 10.30-12.00 & 12.30-14.00
Νότια Μονοπάτια


Περισσότερες πληροφορίες 
 
Αθλητισμός & Ευεξία
Καγιάκ στο Κανάλι

Η δραστηριότητα στοχεύει στην γνωριμία με το Καγιάκ, ενώ συγχρόνως αποτελεί μια διαφορετική, κωπηλατική ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ!

Κυριακή 01/05 | 17.00-19.00
Κανάλι (από την πλευρά του Κέντρου Επισκεπτών)

Περισσότερες πληροφορίες

 
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εκ του νόμου κατά την παρακολούθηση ζωντανών θεαμάτων/ακροαμάτων στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.

Για ενδεχόμενες αλλαγές από 01/05/2022 στον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.
 
#snfccAtHome MayFlix 
Καλωσορίζουμε τον Mάιο με μια Πρωτομαγιάτικη επίσκεψη στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με την Έλλη Παγκάλου, μαθαίνουμε για τα έντομα και τα άνθη του Μεσογειακού Κήπου μέσα από ένα καλλιτεχνικό εργαστήριo για παιδιά, ακολουθούμε την κυρία Βλεφαρίδου σε ανοιξιάτικες περιπέτειες, ανακαλύπτουμε νέες διαδρομές μέσα από τρεις ξεχωριστές Βόλτες στο Πάρκο με νέους πρωταγωνιστές του θεάτρου μας και απολαμβάνουμε ηχογραφημένες αναγνώσεις διηγημάτων του Δημήτρη Χατζή και του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη μέσα από τη διαδικτυακή ηχητική σειρά του ΚΠΙΣΝ, Αναγνώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες
 
Το ΚΠΙΣΝ συμβάλλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τον λαό της Ουκρανίας, στηρίζουμε όλοι μαζί έμπρακτα τους πληγέντες του πολέμου με τους παρακάτω τρόπους:
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο ΚΠΙΣΝ

Σε συνεργασία με το Ουκρανικό κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο στηρίζει η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, καλούμε τους επισκέπτες, το προσωπικό και τους συνεργάτες του ΚΠΙΣΝ να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης σε ειδικής σήμανσης ξύλινα κουτιά που θα τοποθετηθούν στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ και στο Κέντρο Επισκεπτών.

Δείτε τη λίστα των ειδών πρώτης ανάγκης.


Οικονομική στήριξη

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεργάζεται με το UNHCR, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πρόσφατη κρίση. Το UNHCR έχει κύρια αποστολή να σώζει ανθρώπινες ζωές, να προστατεύει τα δικαιώματα και να διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τους πρόσφυγες παγκοσμίως. Το διάστημα αυτό έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία και τις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία και σε γειτονικές χώρες εστιάζοντας επί του παρόντος σε τρεις βασικούς τομείς: ανθρωπιστική βοήθεια, προστασία και ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που το έχουνε ανάγκη.

Η βοήθεια όλων μας μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι από την Ουκρανία που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα λάβουν τη βοήθεια που τόσο πολύ έχουν ανάγκη την περίοδο αυτή.
 

Κάντε μια δωρεά:

  • Σε σημεία του ΚΠΙΣΝ:

    Οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα (plexiglass) κουτιά με την σήμανση της δράσης.

    Τα ειδικά διαμορφωμένα κουτιά θα βρίσκονται καθημερινά στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ και στο Κέντρο Επισκεπτών.

    Στις 01/05, 08/05, 28 & 29/05, οι δωρεές θα πραγματοποιούνται και σε Info Point, στον Πευκώνα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
     
  • Ηλεκτρονικά, εδώ.
 

Διαβάστε επίσης

Μάνος Λοΐζος: 18 ανέκδοτα τραγούδια του θα κυκλοφορήσουν 40 χρόνια μετά τον θάνατό τουΠολιτισμός

Τέσσερις συναυλίες τιμούν τη μνήμη και το σπουδαίο έργο του μεγάλου συνθέτη. Η Μυρσίνη Λοΐζου η κόρη του Μάνου μίλησε Στο Κόκκινο και μεταξύ άλλων ανέφερε πως 18 ανέκδοτα τραγούδια...

Το μυστήριο του Σαίξπηρ μέσα από μια συναρπαστική βιογραφία τουΠολιτισμός

 Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ο απόλυτος συγγραφέας του αιώνα μας. Δεν πρόκειται μόνο για τις θεατρικές παραστάσεις, τα βιβλία του, τα ποιήματά του, τις άπειρες φιλολογικές μελέτες και ...

To καλοκαίρι των live: Η επιστροφή της μουσικής στη σκηνή - Γράφει η Μαρία ΜαρκουλήΠολιτισμός

Γράφει η Μαρία Μαρκουλή    Αν και μάθαμε για τα καλά να μην κάνουμε προγράμματα, οι μέρες που έρχονται βάζουν σε πρόγραμμα πολλά. Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, σκηνές, περιοδ...

Συνέντευξη με τη Μιμή Ντενίση: «Είναι πιο σημαντικό να  δίνεις, παρά να παίρνεις…»Πολιτισμός

Η δημοφιλής δημιουργός μιλάει στο SM, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του 1922, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ίδια και την κορυφαία κινηματογραφική παραγω...

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης, συγγραφέας και ποιητής Ροβήρος ΜανθούληςΠολιτισμός

  Πέθανε ο σκηνοθέτης, ποιητής Ροβήρος Μανθούλης, σε ηλικία 92 ετών. Ο παλαίμαχος σκηνοθέτης, ο αντιστασιακός κατά της χούντας των συνταγματαρχών, ο εξόριστος του Παρισιού, ο Ροβήρ...

Αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύφθηκε κάτω από την Παναγία των ΠαρισίωνΠολιτισμός

Η αρχαιολογική ανασκαφή κάτω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων έφερε στο φως έναν εξαιρετικό θησαυρό από αγάλματα, γλυπτά, τάφους και τμήματα ενός αυθεντικού τέμπλου,...