ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πολυδιαφημισμένη υπηρεσία ροής , το CNN+ θα κλείσει στα τέλη Απριλίου!

 

Οι πελάτες του CNN+ «θα λάβουν αναλογικές επιστροφές των τελών συνδρομής», είπε η εταιρεία.
Η απόφαση ελήφθη από τη νέα διοίκηση μετά τη συγχώνευση της πρώην μητρικής εταιρείας του CNN, WarnerMedia, με την Discovery για να σχηματίσουν τη Warner Bros. Discovery νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
 
Το όραμα της προηγούμενης ομάδας διαχείρισης για το CNN+ έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, να στεγάσει όλες τις επωνυμίες της εταιρείας σε μία υπηρεσία ροής. Ορισμένοι προγραμματισμοί του CNN+ ενδέχεται τελικά να συνεχίσουν να ζουν μέσω αυτής της υπηρεσίας. Άλλα προγράμματα θα μεταφερθούν στο κύριο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN.
 
«Σε μια πολύπλοκη αγορά ροής, οι καταναλωτές θέλουν απλότητα και μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που παρέχει καλύτερη εμπειρία και περισσότερη αξία από τις αυτόνομες προσφορές και, για την εταιρεία, ένα πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα οδηγήσει τις μελλοντικές μας επενδύσεις σε σπουδαία δημοσιογραφία και αφήγηση ιστοριών», δήλωσε ο JB Perrette, διευθυντής ροής της Discovery σε μια δήλωση.
«Έχουμε πολύ συναρπαστικές ευκαιρίες μπροστά μας στον χώρο ροής και το CNN, ένα από τα κορυφαία στοιχεία φήμης στον κόσμο, θα παίξει σημαντικό ρόλο εκεί», πρόσθεσε η Perrette.
Η Perrette και ο εισερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του CNN, Chris Licht, ενημέρωσαν το προσωπικό για την απόφαση σε μια συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Licht είπε ευθαρσώς στους υπαλλήλους ότι ήταν μια «μοναδικά άθλια κατάσταση».
 
 
Εκατοντάδες υπάλληλοι του CNN+ ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους. Ο Licht είπε σε εσωτερικό σημείωμα ότι «όλοι οι εργαζόμενοι του CNN+ θα συνεχίσουν να αμείβονται και να λαμβάνουν προνόμια για τις επόμενες 90 ημέρες για να εξερευνήσουν ευκαιρίες στο CNN, το CNN Digital και αλλού στην οικογένεια της Warner Bros. Discovery».
Τα στελέχη που δεν απορροφώνται αλλού στην εταιρεία θα λάβουν τουλάχιστον έξι μήνες απόλυση, πρόσθεσε.
 
Ένας πράκτορας για έναν οικοδεσπότη του CNN+, ο οποίος επρόκειτο να δώσει μια εβδομαδιαία εκπομπή στην υπηρεσία ροής, περιέγραψε το πρόγραμμα του πελάτη τους στο δίκτυο ως αντιμέτωπο με ένα αβέβαιο μέλλον. «Είναι όλα TBD», είπε το άτομο.
Αλλά ο πράκτορας πρόσθεσε ότι το δίκτυο έχει κάνει τα πάντα για να καταστήσει σαφές ότι έχει δεσμευτεί να βρει ρόλους για τους οικοδεσπότες του CNN+.
 
Ο Licht είπε σε μια συνάντηση τύπου δημαρχείου με τους υπαλλήλους ότι «αυτή ήταν μια απίστευτα επιτυχημένη εκτόξευση» αλλά απλώς ασύμβατη με τα σχέδια της πρόσφατα συγχωνευμένης εταιρείας.
«Δεν φταις εσύ που σου έβγαλαν το χαλί από κάτω», είπε καθώς δεσμεύτηκε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στο προσωπικό.
Ένας υπάλληλος του CNN+ στο δημαρχείο περιέγραψε το συναίσθημα ως «απόλυτο και απόλυτο σοκ» που μετατράπηκε σε απόγνωση.
 
«Στην αρχή οι άνθρωποι ήταν πραγματικά φρίκοι», εξήγησε το άτομο, το οποίο ζήτησε να παραμείνει ανωνυμία για να περιγράψει με ειλικρίνεια την κατάσταση. "Και μετά, προς το τέλος της συνάντησης, απλώς μετατράπηκε σε θλίψη. Κάθε ομάδα απλώς στριμώχνονταν μεταξύ τους."
Κατά τη διάρκεια του δημαρχείου, η Perrette εξέφρασε κάποια απογοήτευση για την «προηγούμενη ηγεσία» του CNN, του οποίου ηγήθηκε ο Jeff Zucker μέχρι τον Φεβρουάριο, και της WarnerMedia, της οποίας ηγήθηκε ο Jason Kilar μέχρι τις αρχές Απριλίου.
«Μερικά από αυτά μπορούσαν να αποφευχθούν», είπε, αλλά «η προηγούμενη ηγεσία αποφάσισε απλώς να συνεχίσει» με την προγραμματισμένη κυκλοφορία του CNN+ τον Μάρτιο παρά την επικείμενη συγχώνευση, είπε.
 
Η υπηρεσία ροής κατέληξε να κυκλοφορεί μόλις δύο εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης WarnerMedia-Discovery, προς έξαρση της ηγεσίας της Discovery, η οποία είχε διαφορετική στρατηγική αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει νομικά με τα στελέχη του CNN πριν από την επίσημη επισήμανση της συμφωνίας.
 
Η Warner Bros. Discovery έχει χρέη δισεκατομμυρίων, πολλά από τα οποία είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας για τη συνένωση της εταιρείας και τα στελέχη βρίσκονται υπό πίεση να βρουν 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποταμιεύσεις που περιμένει η Wall Street από αυτά.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος που είναι υπεύθυνος για το CNN+ και όλες τις ψηφιακές επιχειρήσεις του CNN, Andrew Morse, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τους Kilar και Zucker, θα αποχωρήσει από την εταιρεία μετά από μια μεταβατική περίοδο.
 
Σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, ο Μορς περιέγραψε τα εννέα χρόνια του στο CNN ως «απίστευτη βόλτα» και είπε: «Καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε μια συναρπαστική περίοδο αλλαγών, είναι σαφές ότι το όραμα της νέας ηγεσίας για το μέλλον είναι διαφορετικό από αυτό. Είχαμε. Δεν πειράζει. Όλα αυτά είναι μέρος της αλλαγής."
Ο Λιχτ είπε στο δημαρχείο ότι ήθελε ο Μορς να μείνει, αλλά σεβάστηκε την απόφαση.
Ο Alex MacCallum, επικεφαλής προϊόντων και γενικός διευθυντής του CNN+, θα διευθύνει το CNN Digital και θα συνεργαστεί με τη Licht «για να καθορίσει μια στρατηγική ηγεσίας στο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.
 
Το απόγευμα της Πέμπτης, υπάλληλοι του CNN+ που στεγάζονταν στον 16ο όροφο των Hudson Yards, τα κεντρικά γραφεία του δικτύου στη Νέα Υόρκη, ξέσπασαν με ουίσκι και κρασί για συμπόνια.
Η απόφαση να κλείσει το CNN+ λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του σηματοδότησε ένα εκπληκτικό τέλος στην υπηρεσία ροής ειδήσεων. Τα στελέχη είχαν διαφημίσει την εφαρμογή ως την πιο σημαντική κυκλοφορία από τότε που ο Ted Turner ίδρυσε το CNN το 1980.
 
Το CNN είχε ρίξει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στη νέα εφαρμογή ροής και προσέλκυσε κορυφαία ταλέντα από άλλα δίκτυα για αυτήν, όπως η Kasie Hunt από το NBC και ο Chris Wallace από το Fox News.
Η υπηρεσία ροής παρουσίαζε ώρες καθημερινού ζωντανού προγραμματισμού και εβδομαδιαίες εκπομπές.
Αυτός ο προγραμματισμός θα συνεχίσει να μεταδίδεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη με τη Μιμή Ντενίση: «Είναι πιο σημαντικό να  δίνεις, παρά να παίρνεις…»Πολιτισμός

Η δημοφιλής δημιουργός μιλάει στο SM, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό του 1922, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ίδια και την κορυφαία κινηματογραφική παραγω...

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης, συγγραφέας και ποιητής Ροβήρος ΜανθούληςΠολιτισμός

  Πέθανε ο σκηνοθέτης, ποιητής Ροβήρος Μανθούλης, σε ηλικία 92 ετών. Ο παλαίμαχος σκηνοθέτης, ο αντιστασιακός κατά της χούντας των συνταγματαρχών, ο εξόριστος του Παρισιού, ο Ροβήρ...

Αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύφθηκε κάτω από την Παναγία των ΠαρισίωνΠολιτισμός

Η αρχαιολογική ανασκαφή κάτω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων έφερε στο φως έναν εξαιρετικό θησαυρό από αγάλματα, γλυπτά, τάφους και τμήματα ενός αυθεντικού τέμπλου,...

Τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Πολιτισμός

Τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τιμά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μαζί και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου. Και παρουσιάζει τα «Ματωμένα Χώματα», το εμβ...

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζει την έκθεση "Αναστοχασμός" του Ανδρέα Κοντέλλη, το Σάββατο 30 Απριλίου Πολιτισμός

    Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, με τίτλο "Αναστοχασμός".    Ο Ανδρέας Κοντέλλης...

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος ΛογαρίδηςΠολιτισμός

Εχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Σταύρος Λογαρίδης, ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής. Ηταν 69 ετών. Ηταν ένας σημαντικός δημιουργός που ποτέ δεν θέλησε τα φώτα της επικαιρότητας...