ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτοδιαλύθηκαν οι Proud Boys στον Καναδά

Το παράρτημα των Proud Boys στον Καναδά, μια ακροδεξιά οργάνωση την οποία η Οτάβα είχε χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική» στις αρχές του έτους, αυτοδιαλύθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Τον Φεβρουάριο, οι καναδικές αρχές ανέφεραν ότι η ομάδα αυτή συνιστά «ενεργή απειλή» για την ασφάλεια και διαδραμάτισε «καθοριστικό ρόλο» στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά τους, οι αμερικανικές αρχές έχουν ασκήσει διώξεις σε πολλά μέλη των Proud Boys για την υπόθεση αυτήν.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν ποτέ τρομοκράτες ή ομάδα υπέρ της λευκής υπεροχής. Είμαστε ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, οικονομικοί σύμβουλοι, μηχανικοί κλπ. Και πέρα από αυτό, είμαστε πατέρες, αδελφοί, θείοι και γιοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της ομάδας στο Telegram από τον διαχειριστή της.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2016 και αρχικά διαμαρτυρόταν για την πολιτική ορθότητα και τους περιορισμούς που υποτίθεται ότι αντιμετώπιζαν οι άνδρες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, για να εξελιχθεί σε μια οργάνωση που υιοθέτησε την τακτική των συμπλοκών στον δρόμο. Ο ιδρυτής της, ο Κέβιν ΜακΊνες, είναι Καναδός που ζει στις ΗΠΑ.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπιλ Μπλερ είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του Καναδά εξέφραζαν ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες για τη δράση της οργάνωσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης

Athens Photo World: Επιστρέφει με εκθέσεις σε γειτονιές και εμβληματικούς χώρους της ΑθήναςΠολιτισμός

  Από το αίθριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο ΚΠΙΣΝ μέχρι την περίφραξη του Εθνικού Κήπου αλλά και του Μεγάρου Μουσικής, την κεντρική πλατεία του δήμου Χαλανδρίου και την Τεχνόπολη. ...

«Τα μάτια της πόλης»: Τα μυστικά της street art μέσα από ένα βιβλίο - ΦωτογραφίεςΠολιτισμός

  Ο Θανάσης Χουλιαράς μελετά τον τρόπο με τον οποίο η street art επέδρασε στην αλλαγή της πολιτισμικής ταυτότητας της Αθήνας   Μια συνολική θεώρηση του φαινομένου της  street art ,...

Δέκα χρόνια χωρίς τον Θανάση Βέγγο, τον κορυφαίο κωμικό, τον άνθρωπο που πάντα έτρεχεΠολιτισμός

  Ο Θανάσης Βέγγος, ο λαϊκός ήρωας που απέδωσε με την μεγαλύτερη ευκρίνεια τον "φουκαρά" Έλληνα, τον "πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη", τον γκαφατζή, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές κ...