Έγραψε και εξακολουθεί να γράφει, ωστόσο, άλλη μια, δυσάρεστη αυτή τη φορά, ιστορία μετά την πτώχευσή της.
Ήταν αυτή που αποτελούσε κυρίαρχο παίκτη και την αποκλειστική σχεδόν επιλογή των καταναλωτών για την προμήθεια ραδιοφώνων, τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών πριν ανοίξει η αγορά στον ανταγωνισμό. Ακόμη και αργότερα όμως κρατήθηκε για χρόνια στη δεύτερη θέση, όντας το «αντίπαλο δέος» για τη ραγδαία ανερχόμενη «Κωτσόβολος».
Το «οικοδόμημα» ωστόσο είχε πολλά προβλήματα που δεν χρειάστηκε να έρθει η οικονομική κρίση για να φανούν. Αρκετά νωρίτερα, ήδη από το 2001 είχε εισέλθει σε «αρνητικό φεγγάρι», το οποίο τελικά διήρκεσε μέχρι την τελική πτώση της και παρότι στην πορεία άλλαξε χέρια, περνώντας μεταξύ άλλων και από την κραταιά κάποτε MIG.
Η μακρά περιπέτεια των πλειστηριασμών
Βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις ούτε καν η πτώχευση δεν είναι μια απλή διαδικασία. Αντίθετα, διαρκεί χρόνια, όπως αποδεικνύεται και από την τύχη της πτωχευτικής περιουσίας καθώς η Ράδιο Κορασίδης βρίσκεται υπό πτώχευση από τον Νοέμβριο του 2014 και οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκίνησαν το 2019.
Σε εκείνη τη φάση βγήκαν ορισμένα δευτερεύουσας αξίας ακίνητα, όπως οικόπεδα στη Μύκονο και τον Πύργο, καταστήματα και αποθήκες. Είχε προηγηθεί περί το 2017 η εκποίηση των εμπορευμάτων της εταιρείας.
Μετά από δικαστικές διαδικασίες για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κεντρικών ακινήτων της, οι οποίες έληξαν το 2021, άνοιξε ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς που αφορούν το εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα της Ράδιο Κορασίδης στον Πειραιά. Έτσι φέτος από τον Φεβρουάριο μέχρι τα τέλη Μαΐου έγιναν έξι προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα και πλέον για τις 18 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί το ηλεκτρονικό σφυρί.
Το συνολικό ενιαίο εκτιμώμενο ακίνητο αποτελείται από 3 αυτοτελή οικόπεδα με πολυώροφα επαγγελματικά κτίρια με χρήση γραφείων, συνολικής επιφάνειας 7.294,90 τ.μ., τα οποία στην πράξη έχουν συνενωθεί και έχουν ενιαία λειτουργία. Βρίσκονται στο Ο.Τ. 25 το οποίο περικλείεται από τις οδούς Μικράς Ασίας, Αιγίνης, Φωκαίας, Σαρανταπόρου, Μαγνησίας.
Πρόκειται ειδικότερα για:
- Κτίριο που αποτελείται από ισόγειο, πρώτο δεύτερο και τρίτο ορόφους, επιφάνειας 123,14 τ.μ., έκαστος, τέταρτο όροφο επιφάνειας 123,35 τ.μ., και δώμα επιφάνειας 73,62 τ.μ.
- Κτίριο που αποτελείται από ισόγειο και τέσσερις ορόφους μεικτής επιφάνειας 433,31 τ.μ., έκαστος, πέμπτο όροφο επιφάνειας 314,99 τ.μ., και δώμα 39,13 τ.μ.
- Κτίριο που αποτελείται από 2ο υπόγειο μεικτής επιφάνειας 644,33 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις, 1ο υπόγειο μεικτής επιφάνειας 644,33 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις, ισόγειο και 5 όροφοι μεικτής επιφάνειας 450,21 τ.μ. έκαστος, και δώμα επιφάνειας 48,48 τ.μ.
Σημειώνεται ότι και στα τρία κτίρια όλοι οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του κεντρικού κλιμακοστασίου και του ανελκυστήρα και έχουν πρόσοψη στους κεντρικούς δρόμους και πίσω όψη επί του ακαλύπτου ο οποίος χρησιμεύει ως χώρος στάθμευσης και εισόδου από την οδό Σαρανταπόρου.
Όσον αφορά την αγοραία αξία του ενιαίου ακινήτου, κατά τη μία έκθεση εκτίμησης ανέρχεται σε 6.518.000 ευρώ και κατά τη δεύτερη σε 7.150.000 ευρώ. Έτσι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 6.834.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην μία έκθεση εκτίμησης, το εκτιμώμενο ακίνητο βρίσκεται στο δήμο Πειραιά, στην περιοχή πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, επί της λεωφόρου Μικράς Ασίας από όπου περνάει το τραμ και έχει στάση ακριβώς μπροστά στο ακίνητο.
Η θέση του ακινήτου θεωρείται κομβική καθώς βρίσκεται δίπλα από τη συμβολή λεωφόρων (Μικράς Ασίας – Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς), σε πολύ κοντινή απόσταση από τα γήπεδα Καραϊσκάκη και Ειρήνης και Φιλίας αλλά και σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.
Η περιοχή είναι και οικιστική με κατοικίες όλων των ηλικιών καλής έως πολύ καλής κατασκευής αλλά και εμπορική με επαγγελματικά κτίρια και υπηρεσίες.
Η έκθεση εκτίμησης σχετικά με την «επόμενη μέρα» της περιοχής επικαλείται δημοσίευμα του newmoney.
Όπως τονίζεται «σημειώνεται ότι στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να γίνει μεγάλη ανάπλαση και η θέση του εκτιμώμενου θεωρείται εξαιρετική».
Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα από 8/06/2024 του site newmoney.gr (σ.σ.: «Οι mega αναπλάσεις που χτίζουν τον νέο Πειραιά» της Στεφανίας Σούκη) αναφέρεται : «….το καινούριο μεγάλο έργο στην είσοδο της πόλης του Πειραιά, εκεί όπου συναντώνται η Γρηγορίου Λαμπράκη με την Ομηρίδου Σκυλίτση, από μια νέα εταιρεία ανάπτυξης, την DKG Development, με αξία που μπορεί να φτάσει, κατά πληροφορίες, ακόμη και στα 200 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία με παρουσία από το 2019 στην αγορά και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη θέλει να δημιουργήσει στην περιοχή που περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, βιοτεχνικά κτίρια και κενά κτίρια γραφείων, το «Piraeus Gate», «μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάπλασης 81.055 τ.μ. νέου, βιώσιμου, φιλικού προς το περιβάλλον, οικοδομήσιμου χώρου που θα εισάγει πράσινα γραφεία, πύργους φιλοξενίας, συγκροτήματα φοιτητικών κατοικιών, κτίρια κατοικιών και στοιχεία ψυχαγωγίας, όπως ένα food mall», λένε οι επιτελείς της».
newmoney.gr